anima 15.12.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Macie może jakieś doświadczenia, pomysł na izolację cieplną otworów drzwiowych. Nie mamy jeszcze drzwi i nie zapowiada się byśmy kupili w tym sezonie grzewczym, a planujemy je jakoś izolować - chodzi tu o drzwi do przedsionka, garażu, gdzie ucieka ciepłe powietrze.Może są jakieś np. przemysłowe rozwiązania.Dzięki za każdy pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 15.12.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 banalne ale prawdziwe-...gruby koc zwieszony nad otworem drzwiowym do samej ziemi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anima 15.12.2008 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Mi też przychodzi to do głowy. Jeśli nic innego nie wymyslimy, pewnie na to się zdecydujemy - będzie swojsko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 15.12.2008 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Macie może jakieś doświadczenia, pomysł na izolację cieplną otworów drzwiowych. Nie mamy jeszcze drzwi i nie zapowiada się byśmy kupili w tym sezonie grzewczym, a planujemy je jakoś izolować - chodzi tu o drzwi do przedsionka, garażu, gdzie ucieka ciepłe powietrze. Może są jakieś np. przemysłowe rozwiązania. Dzięki za każdy pomysł. Będzie trudno (na czerwono) Koc lub styropian poklejony klejem termotopliwym. Metod jest sporo, ale nie przemysłowych. W przemyśle najtaniej by było wstawić docelowe drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remx 15.12.2008 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Kup tymczasowe drzwi. W Castoramie blaszane z jakimś ociepleniem pianką kosztują trochę ponad 300zł. Ja tak zrobiłem. Moze to wymagać zwężenia otworu (jeżeli masz docelowo szerokie drzwi to można je zwęzić jakąś kantówką - też tak zrobiłem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.12.2008 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Może zabudować to płytą OSB - przyłożyć z jednej strony na docisk - nie będzie przepływu ruchu powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANNNJA 16.12.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 kupić tymczasowe drzwi na parenaście tygodni za 300zł????????????? drzwi za 1500zł są piękne, ale ....... pracować miesiąc na 1drzwi to trochę kiepski wynik,...albo błędne kalkulacje, rozwiązania z OSB są b.dobre ale do otworów przez które nie potrzeba chodzić, ew. przejść raz na pare tygodni, chyba że zbudować prowizorkę z OSB- ramy z kantówki, i bedzie GIT, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 16.12.2008 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 rozwiązania z OSB są b.dobre ale do otworów przez które nie potrzeba chodzić, ew. przejść raz na pare tygodni, chyba że zbudować prowizorkę z OSB- ramy z kantówki, i bedzie GIT,Moje drzwi tymczasowe z OSB wisiały na domku przez rok i było dobrze. Zrób coś a'la framugę, do której dołożysz drzwi właściwe. Nie ma żadnego problemu. Szpary we framudze zapiankujesz. Szpary pomiędzy drzwiami a framugą możesz zasłonić paskiem folii do izolacji poziomej z obu stron i nie będzie wiało. Do tego zasówka i skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts