Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

hormann czy normstahl

Recommended Posts

Witam pilnie potrzbuje pomocy!

mam do wyboru 2 bramy pierwsza jest to brama firmy Normstahl typu Euro, a druga to hormann Lpu 40 i nie wiem kompletnie którą wybrąc obie wydają mi sie ciekawe dodam, iż hormann jest 1000zł tańsza.

Zależy mi na dobrej bramie!:)

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja wybrałam Normsthala Euro-Flair w kolorze złoty dąb. Fakt droższa, ale podobał mi się wzór. Widziałam bramy "na żywo" w salonach i już zamontowanych i Normsthal najbardziej nam się podobał.

Co do jakości, Normsthal wydawał nam się najsolidniejszy, ale myslę że obydwie bramy są dobre.

Widziałam na żywo jedynie Normtstahla i wydała mi się bardzo solidna, tak samo wzór Euro-flair est najładniejszy bo różni się od wzorów innych firm, o hormannie słyszałam jedynie że jest to bardzo dobra i droga firma co nie przełożyło się na cenę ich bram, stąd moje obawy czy jest to tak samo dobra firma produkująca bramy jak normstahl.

Dziekuję za odpowiedź i mam wielką prośbę, czy posiadasz może zdjęcia tej bramyw połąćzeniu z oknami, chciałabym zobaczyć jak wizualnie wygląda złoty dąb, bo bramę widziałam w mahoniu?

[email protected]

Moim zdaniem brama musi spełniać swoje zadanie, być bezproblemowa i pasować do okien. Widok brązowych okien i białej bramy zawsze powoduje u mnie wrażenie tarcia styropianem o szybę.

Ja mam Hormanna i chwalę go sobie. Ten tysiąc złotych przyda się przy wykończeniówce, która pochłonie każdą ilość kasy.

• 2 weeks później...
  • 1 month później...
  • 3 weeks później...
Nefer

Właśnie taką bramę Hormana, kolor machoń mają nam zamontować pod koniec miesiąca - jest piękna :D już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że nie będzie z nią problemów opisanych powyżej :wink:

No i zamontowali ? Ja swoja bramę bardzo love :)

Nefer

Właśnie taką bramę Hormana, kolor machoń mają nam zamontować pod koniec miesiąca - jest piękna :D już nie mogę się doczekać. Mam nadzieję, że nie będzie z nią problemów opisanych powyżej :wink:

No i zamontowali ? Ja swoja bramę bardzo love :)

A szczególnie pilota do niej :D

(Ja też :lol: )

:wink: