miciu 25.02.2009 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Kurcze, jeszcze nie zamontowali Ciągle czekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 27.02.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Właśnie się dowiedziałam, że już w lutym nie zdążą - postarają się zamątować ją w pierwszej połowie marca Oby nie przeciągneło się do drugiej połowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
telmunia 04.03.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 My także mamy Normstahl'a Euro Flair. Wygląda super, zwłąszcza w porównianiu z innymi bramami. http://img17.imageshack.us/img17/7320/dscf3213mz1.jpg http://img6.imageshack.us/img6/1748/dscf2894ku8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 11.03.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Wczoraj przywieźli naszą bramę - HORMANN mahoń Kolor jest piękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 30.04.2009 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 http://images47.fotosik.pl/118/930a6451fb627110m.jpg kolor bramy w przybliżeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ellaj 30.04.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Ja mam normstahla euro flair kolor antracytowy.Myslalam, ze bedzie prawie czarny, wyszedl ciemnoszary, ale juz sie pogodzilam. Dokupie klinkier stratus na cokol, kominy i ogrodzenie i bedzie spoko. Mam nadzieje.Ogolnie brama bardzo dobra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 04.05.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tu moja długo wyczekiwana brama http://images49.fotosik.pl/117/926a7b3e639bb600m.jpgHORMANN mahoń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.05.2009 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tu moja. Trochę przykurzona... http://img246.imageshack.us/img246/4575/1009027.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miciu 04.05.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jaki to kolorek i firma? Brama wygląda bardzo ładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 04.05.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jaki to kolorek i firma? Brama wygląda bardzo ładnie Dzięki! To też Hormann, kolor 'złoty dąb'. W każdym oświetleniu wygląda inaczej, jak obrazują fotki w dzienniku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarus72 04.05.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Normstahl zdecydowanie! NORMSTAHL EURO FLAIR złoty dąb piękna brama w wykonaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojgoc 22.03.2010 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2010 jak Wam się spisuje Normstahl po roku i dłużej użytkowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 25.03.2010 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2010 Ja mam Normstahla od kilku lat. Potwierdzam wymienione wcześniej wszystkie zalety. Jest jeszcze jedna: wszystkie cięgna są zakryte a więc bezpieczna jest ta brama dla małych dzieci i zwierząt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 07.10.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Chciałabym ponowić temat. Stoję właśnie przed wyborem. hormann LPU 40 czy Normstahl? Jak dal mnie obie są atrakcyjne, solidnie wykonane i ładne Róznica w cenie 650 zł na korzyść Normtahla. i co tu wybrać?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emjot27 07.10.2010 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Ja mam Hormanna. Co prawda dopiero od pół roku, ale jestem przekonany, że to dobry wybór. Niestety nie mogę tego samego powiedzieć o firmie z Bydgoszczy, w której ją kupiłem i która skopała mi jej montaż. Do dzisiaj się z nimi użeram. Zanim więc wybierzesz jakąś ekipę montażową sprawdź ich referencje, gdzie była montowana brama takich samych rozmiarów jak Twoja. Ja zrobiłem błąd, że zasugerowałem się montażem bramy w warsztacie samochodowym Wracając jednak do sedna, Hormann jak najbardziej polecam, ale jeżeli różnica jest w cenie 650 zł, i wg Ciebie obydwie bramy wyglądają identycznie, to po co przepłacać. Koniecznie jednak sprawdź ekipę montażową i przypilnuj przy montażu, żeby wszystko było równo zamontowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika i lukasz 08.10.2010 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 Kurcze, z tym montażem to teraz mnie zabiłeś. Tą firmę od Normstahla znam, mam tez zamówione okna. Mają swoją ekipę, dają na montaż 10 lat gwarancji. A tych od Hormanna nie sprawdzałam pod tym kontem w ogóle... Tak przy okazji, Hormann obniżył cenę, więc różnica spadła do 400 zł... Może jeszcze ktoś coś doradzi? Hormann LPU 40 kolor orzech w okleinie decograin, przetłoczenia M, z napędem supermtic PczyNormstahl G60 Trend w okleinie WOODGRAIN z napędem Ultra S Long. Rozmiar 440/210 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
compi 01.11.2010 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 U mnie Hormann LPU złoty dąb czy jak to się tam u nich nazywa. Decyzja podyktowana również wyborem ich drzwi w takiej samej okleinie(promocja jubileuszowa) i tym, że ta okleina idealnie pasowała do koloru okien Brugmanna. Montaż we własnym zakresie, więc nie będę psioczył na serwis, chociaż minimalnie muszę bramę podregulować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujor 01.11.2010 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2010 u mnie hormann LPU40. Kolor orzech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brzezik 07.12.2012 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2012 Uwaga na bramy garażowe firmy NORMSTAHL !!! Chciałem się podzielić moimi doświadczeniami z firmą NORMSTAHL. Mam bramę garażową, segmentową firmy NORMSTAHL oraz wjazdową z napędem Firmy Nice natomiast przy kupnie poprosiłem o zamianę radia na radio firmy NORMSTAHL. Posiadam do bramy 3 szt. pilotów. Problem mój związany jest właśnie z tymi nieszczęsnymi pilotami. BARDZO CZĘSTO (w ciągu 2 lat użytkowania 8 razy) piloty rozprogramowują się. Kilka razy już nie mogłem wjechać do domu, gdyż (co ciekawe) obydwie bramy (i ta garażowa i ta przesuwna) nie reagowały na pilota. Po 3 razie sam nauczyłem się już programować te piloty, jednak jest to dość uciążliwe. W ciągu ostatniego miesiąca tylko, miałem znowu dwa takie przypadki. Po zgłoszeniu sprawy do firmy montującej (Eko Okna z Poznania) oraz spotkaniu z przedstawicielem firmy NORMSTAHL te ostatni stwierdził tylko ze piloty są już po gwarancji i właściwie nic nie może mi pomóc. Dodam tylko że w samochodzie mam jeszcze 3 inne piloty innych firm do pracy i drugiego mieszkania i nigdy nie miałem jeszcze przypadku rozprogramowania się pilota. Tylko te firmy NORMSTAHL rozprogramowują się samoczynnie. W razie pytań lub pomysłów co do przyczyny proszę o kontakt [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
0wsi4nka 25.03.2014 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Odświeżam temat.Dostaliśmy ofertę na Normstahl Secura od dystrybutora Normstahl/Hormann/Wiśniowki, jako najlepszą z bram, jaką sprzedają.Mam jednak wątpliwości bo ten rodzaj bramy jest na rynku od niedawna (zastąpił bramę Euro, ale podobno przyoszczędzili na kosztach produkcji) i oprócz bramy w salonie, nie widziałam jej zamontowanej u nikogo. Nie jest tania. Firma montująca działa na rynku od wielu lat i raczej znają się na tym co robią, ale podejrzane jest dla mnie naciskanie na Securę "w promocyjnej cenie", o Hormannie nawet nie wspomnieli. Wiśniowskiego nie polecali w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts