78konopiel 29.03.2014 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2014 Odświeżam temat. Dostaliśmy ofertę na Normstahl Secura od dystrybutora Normstahl/Hormann/Wiśniowki, jako najlepszą z bram, jaką sprzedają. Mam jednak wątpliwości bo ten rodzaj bramy jest na rynku od niedawna (zastąpił bramę Euro, ale podobno przyoszczędzili na kosztach produkcji) i oprócz bramy w salonie, nie widziałam jej zamontowanej u nikogo. Nie jest tania. Firma montująca działa na rynku od wielu lat i raczej znają się na tym co robią, ale podejrzane jest dla mnie naciskanie na Securę "w promocyjnej cenie", o Hormannie nawet nie wspomnieli. Wiśniowskiego nie polecali w ogóle. wpisz w wyszukiwarke normstahl secura i przekonasz sie, jakie problemy z secura pojawialy sie. byc moze juz ogarneli ten produkt. na jednym z forum znajdziesz nawet zdjecia obrazujace problem, jak za bardzo naciskaja, to byc moze chca sie pozbyc towaru, ktory albo lezy (dlatego trudno go namierzyc u klienta) albo wiadomo, ze to takie kukulcze jajo, z ktorym jakis problem jest. moze lepiej postawic na sprawdzonego hormanna. roznicy w cenie wielkiej nie bedzie podejrzewam, a jesli to moze nawet na korzysc hormanna. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nowy25 04.10.2014 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2014 Witam,Stoję przed wyborem Normstahl Superior +42 lub Hormann LPU 40 ( rozmiar 5000mm x 2250mm ). Cena ponad 1tys na korzyść Normstahl.W bramie Hormann wycena uwzględnia pakiet wzmocnień na bramę ( sprzedawca twierdzi że przy tym rozmiarze wzmocnienia są potrzebne ).W Normstahl pakietu wzmocnień brak gdyż firma ich nie stosuje, uważa że konstrukcja ich bram jest wystarczająca bez wzmocnień. Pytanie do użytkowników bramy Normstahl i Hormann o dużych rozmiarach, znawców tematu lub Firm instalujących bramy ;Czy wzmocnienia przy tym rozmiarze są potrzebne ( Hormann ) ? Czy Normstahl w tym rozmiarze daje radę ? ( cena znacząco niższa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adi_K 04.06.2015 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2015 (edytowane) Mój znajomy brał w MODEROWANO i bez wzmocnień ale sobie chwali, nie wiem czy to był akurat ten model, o którym piszesz, ale jeśli temat jeszcze aktualny, mogę się coś wywiedzieć. Możesz też do nich napisać w sprawie bramy:MODEROWANO ale zakładam, że kontakt znasz i prefereujesz zdnaie tych, którzy wypróbowali. Edytowane 10 Czerwca 2015 przez finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 20.10.2015 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Października 2015 Przyłącze się do tematu, mam dwie wyceny bram praktycznie w tej samej cenie Normstahl Superior +42 i WIŚNIOWSKI UNITHERM Z PANELEM O GRUBOŚCI 60MM z napędem Faac D1000 . Wymiary to 5000 - 2130. Która będzie lepsza waszym zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alban 14.01.2016 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2016 Odswieże temat. Tak jak wyżej napisałem. Muszę wybrać bramę do wtorku, która będzie lepsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts