Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

hormann czy normstahl

Recommended Posts

Odświeżam temat.

Dostaliśmy ofertę na Normstahl Secura od dystrybutora Normstahl/Hormann/Wiśniowki, jako najlepszą z bram, jaką sprzedają.

Mam jednak wątpliwości bo ten rodzaj bramy jest na rynku od niedawna (zastąpił bramę Euro, ale podobno przyoszczędzili na kosztach produkcji) i oprócz bramy w salonie, nie widziałam jej zamontowanej u nikogo. Nie jest tania. Firma montująca działa na rynku od wielu lat i raczej znają się na tym co robią, ale podejrzane jest dla mnie naciskanie na Securę "w promocyjnej cenie", o Hormannie nawet nie wspomnieli. Wiśniowskiego nie polecali w ogóle.

wpisz w wyszukiwarke normstahl secura i przekonasz sie, jakie problemy z secura pojawialy sie. byc moze juz ogarneli ten produkt. na jednym z forum znajdziesz nawet zdjecia obrazujace problem, jak za bardzo naciskaja, to byc moze chca sie pozbyc towaru, ktory albo lezy (dlatego trudno go namierzyc u klienta) albo wiadomo, ze to takie kukulcze jajo, z ktorym jakis problem jest. moze lepiej postawic na sprawdzonego hormanna. roznicy w cenie wielkiej nie bedzie podejrzewam, a jesli to moze nawet na korzysc hormanna.

pozdrawiam

• 6 months później...
  • Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam,

Stoję przed wyborem Normstahl Superior +42 lub Hormann LPU 40 ( rozmiar 5000mm x 2250mm ). Cena ponad 1tys na korzyść Normstahl.

W bramie Hormann wycena uwzględnia pakiet wzmocnień na bramę ( sprzedawca twierdzi że przy tym rozmiarze wzmocnienia są potrzebne ).

W Normstahl pakietu wzmocnień brak gdyż firma ich nie stosuje, uważa że konstrukcja ich bram jest wystarczająca bez wzmocnień.

Pytanie do użytkowników bramy Normstahl i Hormann o dużych rozmiarach, znawców tematu lub Firm instalujących bramy ;

Czy wzmocnienia przy tym rozmiarze są potrzebne ( Hormann ) ? Czy Normstahl w tym rozmiarze daje radę ? ( cena znacząco niższa )

• 7 months później...
Mój znajomy brał w MODEROWANO i bez wzmocnień ale sobie chwali, nie wiem czy to był akurat ten model, o którym piszesz, ale jeśli temat jeszcze aktualny, mogę się coś wywiedzieć. Możesz też do nich napisać w sprawie bramy:MODEROWANO ale zakładam, że kontakt znasz i prefereujesz zdnaie tych, którzy wypróbowali. Edytowane przez finlandia

• 4 months później...
  • 2 months później...