Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom jak dom Griswold`ów czyli o tym jak przystrajam dom

mikolayi

Recommended Posts

...na święta.

Wolałbym, żeby było tu zabawnie, ale też z pewną dozą technicznej porady.

Walczę z moją Szanowną Połowicą o minimalistyczne podejście do sprawy i być może uda mi się odnieść pewien sukces.

Dziś jednak zostałem zabity informacją o nabyciu wieńca światecznego na drzwi i cholera nie wiem jak go przywiesić - dodam ze drzwi są drewnianie. Macie jakiś pomysł ?

Mam nadzieję, ze skończy się tylko na tym, a wszelkie pomysły połączone z lampkami staram się tłumić w zarodku...

Jak to wygląda u Was ?

• Odpowiedzi 52
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mam nadzieję, ze skończy się tylko na tym, a wszelkie pomysły połączone z lampkami staram się tłumić w zarodku...

Jak to wygląda u Was ?

u mnie nie dałoby rady takie podejście do sprawy :lol: i mam zamiar dorownać Griswaldom za lat kilka, kiedy bedą wnuki do Babci na świeta przyjeżdżać :lol: już oglądałam różne śmieszne ozdoby do ogródka ,ale to jeszcze nie w tym roku ......na razie mam świecące sople na ganku i tarasie :D przy rozprowadzaniu elektryki zazyczyłam sobie gniazdka na zewnątrz właśnie w tym celu :D

mam światełka. Dokupywane sukcesywnie. Żeby przpędzić złe duchy zimy i doczekać wiosny. Im więcej, tym lepiej. Kocham święta za te światełka (nie tylko :D ) i gdyby mnie ktoś chciał ich pozbawić, pogryzłabym zamiast psa, który gryżć nie umie. Jest w tym życie, radość...

Pozwól żonie poszleć, może ona też miewa depresję i potrzebuje swiatła i kolorów :D A estetyka - kit w ucho

...na święta.

Dziś jednak zostałem zabity informacją o nabyciu wieńca światecznego na drzwi i cholera nie wiem jak go przywiesić - dodam ze drzwi są drewnianie. Macie jakiś pomysł ?

Kup cos takiego

http://sklep.firmaparadowskich.pl/images/09/02/09020028.jpg

zamocuj cienkim drutem wieniec do 5, 6 przyssawek i przyklej do drzwi - ni cholery nie spadnie, a śladu po odklejeniu nie zostawi.

Żeby przpędzić złe duchy zimy i doczekać wiosny. Im więcej, tym lepiej.

ja też lubię cyrk przed domem ale na kicz zgadzam się tylko w święta. Jak się już mój kryształ zmaterializuje w pełni wtedy obczepiam jak durny ale gwoździa w drewniane drzwi nie dam wbić za nic.

Kola, Malka dobrze prawi - weź dziada na przyssawki. A jak spadnie i wianek się rozpieprzy to też nic wielkiego się nie stanie - wszak go nienawidzisz.

ja tu poważnie ze sprawą życia i śmierci w Wy mi tu o rogów przyprawianiu ;)

Serio serio nie zgadzam się na żadne gwiździki ani inne ingerencje :) Ale przyssawki to idealny pomysł ;)

Połowica mówi: "jak spadnie i się rozpieprzy, to ja cię znienawidzę" 8)

no to co ? castorama? leroy czy praktiker ? gdzie najprędzej dostanę przyssawki ? :)