Sebastian_M 22.10.2003 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Mam dylemat - i przy plastkiach są plusy i przy miedzi także - może ktoś z Was ma jakąś praktykę w tej dziedzinie. Proszę o poradę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pik33 23.10.2003 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Robię hep2o - położę go sam w przeciwieństwie do miedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bard13 23.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2003 Robię hep2o - położę go sam w przeciwieństwie do miedzi Miedź też sam położysz, gorzej z połączeniem Ja np. planuję CO w plastiku. Może monterem nie jestem, ale jak coś trzeba uciąć i zkleić to sam dam radę (oczywiście nie planuję sam robić instalacji, tylko co najwyżej ją serwisować w razie przypadku), a z miedzią za każdym razem fachowiec. Nie jestem pewien, ale sądzę że miedź stałą się modna głównie z zachodu, bdzie do tworzyw się dopłaca za utylizację, a miedź jest do odzysku, więc wszyscy przechodzą na miedź. U nas żadnych ekologicznych dopłat nie ma na razie (znając życie niedługo będą, bo nie ma pieniędzy). jeśli ktoś zna jakieś merytoryczne przesłanki dlaczego miedź jest lepsza od plastiku, sam z chcecią poczytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czlowiek 28.10.2003 23:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2003 lutowanie miedzi to nic trudnego. polozylem piony w miedzi ze wzgledu na rozszezalnosc materialu. mialem 3 kondygnacje do przeskoczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts