krigro 15.12.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Czy ubezpieczacie Wasze domy na czas budowy. Jeśli tak to gdzie i za ile. Dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 15.12.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 jak masz kredyt, to bank ci każe jak nie masz, to zależy od okiolicy. Jak spokojna - to po co? jak niespokojna - to może cię to dużo kosztować. Czasem lepiej ciecia zatrudnić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.12.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 PZU S.A. 2,4 promila od wartości domu w stadium budowy. Po odbiorze przez PINB stawka wynosi 1 promil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asasello 15.12.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Standardowe ubezpieczenie domu od ognia i innych zdazen losowych bedzie zalezec od wartosci domu. Ja mam ubezpieczenie w Hesti, i tam z tego co widze wychodzi jakies 100zl za 100 000 wartosci domu (kwoty odtworzeniowej).Do tego mam ubezpieczone stale elementy wdomu od kradziezy z wlamaniem (wychodzi okolo 110 zl od kwoty ubezpieczenia 10 000 zl) oraz ruchome lementy od ognia i innych zdazen losowych (wychodzi okolo 30 zl od kwoty 1000 zl. Wszystkie stawki za roczne ubezpieczenie. Ja wole sie ubezpieczyc od kradziezy zeby spac spokojnie niz sie zastanawiac ile beda w plecy gdy komus przyjdzie do glowy zeby sie mi wlamac i cos ukrasc lub zdemolowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 15.12.2008 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Tam, gdzie wskazał bank, czyli w Warcie. Nawiasem mówiąc w porównaniu z innymi wydało nam się korzystne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi1977 15.12.2008 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A nas ubezpieczyla moja zona, ktora jest agentem. 218 PLN na rok w Allianz. Zainteresowanym polecam jej usługi )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 15.12.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 A nas ubezpieczyla moja zona, ktora jest agentem. 218 PLN na rok w Allianz. Zainteresowanym polecam jej usługi )) a na jaką kwotę..??? bo jak na 50 tys. zł to Cię żona wzięła na lewe sanki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 15.12.2008 22:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 my mamy również w Allianzie - wartość ubezpieczenia 650 000,00; składka 385,00zł. Zadzwoniłam w kilka miejsc i ta oferta była o ....kilkaset zł niższa od innych. Więc chyba warto.aha, i musiałam, prykaz z banku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.12.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 my mamy również w Allianzie - wartość ubezpieczenia 650 000,00; składka 385,00zł. Zadzwoniłam w kilka miejsc i ta oferta była o ....kilkaset zł niższa od innych. Więc chyba warto. aha, i musiałam, prykaz z banku. a co obejmuje to ubezpieczenie..? bo allianz wyszczególnia poszczególne ryzyka, np. ubezpiecza od eksplozji, implozji, upadku statku powietrznego, ale nie ubezpiecza od tak przyziemnych spraw jak pożar... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zenek_akcent 16.12.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 koszt ubezp jest nie duzy w stosunku do strat, moim znajomym spieprzono dach jak byly wichury dach byl juz u sasiadow i ubezp. sie przydalo - zrobili nowy z ubezp.moja znajoma pracuje w firmie ubez. koles ubezpieczal dom i proponuja jemu ubezp. od kradziezy a on po co mi to - swiezo okna wstawione mial jeden dzien chyba nie warto ryzykowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 16.12.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Generali, dom w trakcie budowy pełen zakres 0,15% możliwa negocjacja ceny,dom zamieszkały wariant pełny 0,07%. Zapraszam Allianz ubezpiecza domy w budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 16.12.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Ja mam w warcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ruda-ja 16.12.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 my mamy również w Allianzie - wartość ubezpieczenia 650 000,00; składka 385,00zł. Zadzwoniłam w kilka miejsc i ta oferta była o ....kilkaset zł niższa od innych. Więc chyba warto. aha, i musiałam, prykaz z banku. a co obejmuje to ubezpieczenie..? bo allianz wyszczególnia poszczególne ryzyka, np. ubezpiecza od eksplozji, implozji, upadku statku powietrznego, ale nie ubezpiecza od tak przyziemnych spraw jak pożar... juz odpowiadam - ubezpieczenie obejmuje: pozar, uderzenie pioruna, eksplozja, implozja, uderzenie lub upadek statku powietrznego, silny wiatr, grad, zamach przestepczy, terroryzm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
revalidon 16.12.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 my mamy również w Allianzie - wartość ubezpieczenia 650 000,00; składka 385,00zł. Zadzwoniłam w kilka miejsc i ta oferta była o ....kilkaset zł niższa od innych. Więc chyba warto. aha, i musiałam, prykaz z banku. a co obejmuje to ubezpieczenie..? bo allianz wyszczególnia poszczególne ryzyka, np. ubezpiecza od eksplozji, implozji, upadku statku powietrznego, ale nie ubezpiecza od tak przyziemnych spraw jak pożar... juz odpowiadam - ubezpieczenie obejmuje: pozar, uderzenie pioruna, eksplozja, implozja, uderzenie lub upadek statku powietrznego, silny wiatr, grad, zamach przestepczy, terroryzm. a co znaczy silny wiatr..? znając życie i allianz to przyjdzie traba powietrzna i powiedzą, że to nie silny wiatr tylko traba in itself i guzik... nie widze też upadku drzewa na dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość ZW 16.12.2008 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 > 39km/h poz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 16.12.2008 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Może coś ja jeszcze dodam, firma Generali wariant pełny: -pożar -uderzenie pioruna -wybuch,implozja -upadek statku powietrznego -uderzenie pojazdu -silny wiatr -zalanie -deszcz nawalny -grad l-awina -ciężar śniegu i lodu -osuwanie się ziemi -zapadanie się ziemi -dym i sadza -uderzenie fali ponaddżwiękowej -pękanie na skutek mrozu -spływ wód po zboczach -trzęsienie ziemi -upadek drzew i masztów -akcja ratownicza i to wszystko 0,07% od wartości ,mało tego jeszcze upust do .......% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 17.12.2008 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dom w budowie mamy ubezpieczony w InterRisk (kiedyś Cigna). Sam dom jest ubezpieczony na 1 promila od wartości, ale drugie tyle kosztuje nas ubezpieczenie stałych elementów wyposażenia, które nie wchodzą w tamto (np. instalacja CO - kotłownia, jakieś zabudowy itd). W ubezpieczenie wchodzi gradobicie, huragan, deszcz nawalny . Do tego dołożyliśmy szyby i OC. Do ubezpiecznia zmusza bank (mamy kredycik ), ale i tak bym ubezpieczył. Szkoda tylko że od kradzieży nie ma... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubek2002 17.12.2008 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dom w budowie mamy ubezpieczony w InterRisk (kiedyś Cigna). Sam dom jest ubezpieczony na 1 promila od wartości, ale drugie tyle kosztuje nas ubezpieczenie stałych elementów wyposażenia, które nie wchodzą w tamto (np. instalacja CO - kotłownia, jakieś zabudowy itd). W ubezpieczenie wchodzi gradobicie, huragan, deszcz nawalny . Do tego dołożyliśmy szyby i OC. Do ubezpiecznia zmusza bank (mamy kredycik ), ale i tak bym ubezpieczył. Szkoda tylko że od kradzieży nie ma... W Generali jest kradzież ale ........... dość droga i trzeba spełnić wiele wymogów taki np jak , stałe oświetlenie terenu budowy w nocy,drzwi z dwoma zamkami wielozastawkowymi itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jaga_2 03.01.2009 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2009 Warta, od wszystkiego oprócz kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts