dziku27 15.12.2008 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2008 Witaski, Kupilem domek z bala o ktorym pisalem wczesniej,koncepcje sie zmienily a plany pomieszaly od ostatniego postu ale wszystko gra.Teraz pytanko o ogrzewanie.Mam zamiargrzac kominkiem bez plaszcza i kotlem kondensacyjnym,swoje rozmyslenia zostawie dla siebie i zdam sie na was,.Wiec,domek 86 m2+warsztat 20m2(rowniez ogrzewany)sufity na 2,5m.W przyszlosci poddasze ok 60m2(srednia wys 2,3m).W domku przewiduje 1 lazienke i potem maly prysznic na poddaszu.Poddasze moze za 4-5 lat.Dodam ze podlogi beda dobrze ocieplone,sciany warsztatu-pustak 24cm+5cm styropian,dom z bala ok 18 cm.Pomozcie,dobre rozwiazanie,jak dobrac moc kotla i kominka? Mysle ze kociol glownie do wody,grzejniki w zimie aby aby,a podstawa ogrzewania kominek,Bez ostrej krytyki prosze Apropo kotla w polsce ceny ogromne,w anglii moge dostac za pol ceny taki jak chce.Czy ktos orientuje sie na czym polega przerobka i ile moze kosztowac?podobno tylko dysze trzeba zmienic bo gaz inny.Co do mocy podobno 22 kw spokojnie mi wystarczy,opinie firmy co ze slaska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziku27 16.12.2008 14:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Kurcze moze pisze w zlym dziale .Naprawde taki nieciekawy temat?moze jednak ktos doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lgajos 28.12.2008 00:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Zasada działania wszystkich piecyków jest podobne ,we wszystkich jest zespól wodny i ścieszka gazowa,pozostałe rzeczy to szczeguły.Mam piecyk francuski wystarczyła wymiana dysz.Najlepszym rozwiązaniem by było sprawdzić czy polskie dysze pasują.Chodzi o skok gwintu,i średnicę otworu gdzie dysze są wkręcane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts