anula302 16.12.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witajcie kochani.Mam w garderobie podłogówkę i zastanawiam sie co dac na podłogę. Nie chcę żadnej terakoty ani kamienia - zastanawiam się nad jakąś wykładziną dywanową dobrej jakości. (przez garderobę jest przejście do łązienki). Jak waszym zdaniem to się bedzie sprawowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 16.12.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Witajcie kochani. Mam w garderobie podłogówkę i zastanawiam sie co dac na podłogę. Nie chcę żadnej terakoty ani kamienia - zastanawiam się nad jakąś wykładziną dywanową dobrej jakości. (przez garderobę jest przejście do łązienki). Jak waszym zdaniem to się bedzie sprawowało? Są wykładziny przystosowane do ogrzewania podłogowego, nalezy zwrócic na to uwagę! Może byc również drewno. Wykładzina często pod wpływem temperatury nabiera właściwości elektrostatycznych co nie jest wskazane dla ludzi chodzących boso. A w tym miejscu często tak może się zdarzyc-garderoba i zaraz łazienka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 17.12.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 sa specjalne deski na podłogowke, sama takie kupiłam jednak w ostatniej chwili nie zrobiłam tam podłogowki i dobrze. Znajomi mają i słabo czuc ciepło.Jednak drzewo nie przepuszcza tak ciepła....Szkoda tej podłogowki w garderobie...lepiej było dac wykładzine... jezeli znajomi słabo czują ciepło to albo mają żle obliczoną podłogówkę lub lubią bardzo ciepłe pomieszczenia. Mówi sie o zdrowym klimacie w pomieszczeniu 18-22C i 45 - 60% wilgotności. Podłogówka jest tak rozpowszechniona na zachodzie, że mało kto dzisiaj jej nie instaluje. Oczywiście drewno nie przepuszcza tak ciepła jak kamień, kafle itp. za to trzyma ciepło dłużej niż kamień. Latem usiądź na kamieniu w cieniu jest bardzo zimny na słońcu zaś bardzo gorący. Drewno w tych warunkach będzie przyjemne w dotyku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.12.2008 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 sa specjalne deski na podłogowke, sama takie kupiłam jednak w ostatniej chwili nie zrobiłam tam podłogowki i dobrze. Znajomi mają i słabo czuc ciepło.Jednak drzewo nie przepuszcza tak ciepła....Szkoda tej podłogowki w garderobie...lepiej było dac wykładzine... wogóle nie jarze o sso chozzi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NJerzy 18.12.2008 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Pewno o to że jak nie parzy w nogi to nie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts