Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

co na podłogówkę?

anula302

Recommended Posts

Witajcie kochani.

Mam w garderobie podłogówkę i zastanawiam sie co dac na podłogę. Nie chcę żadnej terakoty ani kamienia - zastanawiam się nad jakąś wykładziną dywanową dobrej jakości. (przez garderobę jest przejście do łązienki). Jak waszym zdaniem to się bedzie sprawowało?

Są wykładziny przystosowane do ogrzewania podłogowego, nalezy zwrócic na to uwagę! Może byc również drewno. Wykładzina często pod wpływem temperatury nabiera właściwości elektrostatycznych co nie jest wskazane dla ludzi chodzących boso. A w tym miejscu często tak może się zdarzyc-garderoba i zaraz łazienka.

sa specjalne deski na podłogowke, sama takie kupiłam jednak w ostatniej chwili nie zrobiłam tam podłogowki i dobrze. Znajomi mają i słabo czuc ciepło.Jednak drzewo nie przepuszcza tak ciepła....Szkoda tej podłogowki w garderobie...lepiej było dac wykładzine...

jezeli znajomi słabo czują ciepło to albo mają żle obliczoną podłogówkę lub lubią bardzo ciepłe pomieszczenia.

Mówi sie o zdrowym klimacie w pomieszczeniu 18-22C i 45 - 60% wilgotności. Podłogówka jest tak rozpowszechniona na zachodzie, że mało kto dzisiaj jej nie instaluje.

Oczywiście drewno nie przepuszcza tak ciepła jak kamień, kafle itp. za to trzyma ciepło dłużej niż kamień. Latem usiądź na kamieniu w cieniu jest bardzo zimny na słońcu zaś bardzo gorący. Drewno w tych warunkach będzie przyjemne w dotyku.

sa specjalne deski na podłogowke, sama takie kupiłam jednak w ostatniej chwili nie zrobiłam tam podłogowki i dobrze. Znajomi mają i słabo czuc ciepło.Jednak drzewo nie przepuszcza tak ciepła....Szkoda tej podłogowki w garderobie...lepiej było dac wykładzine...
:o :o

wogóle nie jarze o sso chozzi..