Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy Zakład Energetyczny ocipiał..?

Recommended Posts

A tak trochę żartując to każdemu komu nasze państwo tak trzeszkadza proponuję przeprowadzke do Somalii. Tam prawie nie ma państwa- jest tylko teoretycznie. Każdy tam dba sam o siebie i seoją rodzine. Więc dla niektórych bedzie to raj na ziemi.

Rozumiem, że to do mnie :D więć powiem Ci w sekrecie, że przy obecnym tzw. prawie w Polsce byłoby dokładnie to samo gdybyśmy byli tylko trochę biedniejszym krajem i mieli biedniejszych sąsiadów....

dzięki za dyskusję na temty różne.

• Odpowiedzi 64
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Na zakończenie. Mamy wolny kraj, wolne wybory. Wszystkim trudno dogodzić ale należy popierać akich co są najbliżsi twoim oczekiwaniom. A tak trochężartując to każdemu komu nasze państwo tak trzeszkadza proponuję przeprowadzke do Somalii.

I tu mnie marcinie wkur...łeś ostatecznie. I jednocześnie uradowałeś. Bo najpierw pomyślałem: no kurna, fakt, że ostatnio mało się zgadzamy, ale ki cholera będzie mi wycieczki ustawiał za moja kasę? Najpierw głupot nawypisywał, a teraz oponentów chce zmusić do emigracji?????

No ale po chwili przyszła radość: przecież na poczatku sam zaprzeczyłeś swoim wszystkim twierdzeniom! Tak, masz rację, mamy wolny kraj!!!!

Więc ki byle ZE bedzie się wp..alał na moją budowę??? Ma swoje do płota i wara mu od reszty!!!! I od mojej instalacji. I ty marcinie mi tu nie podskakuj, bo ZE to nie państwo!!!! To taki sam handlarz jak Zbysiu Buczkowski na bazarze w Hanysowie. I tyle się mu należy!!!

I ty mi tu nie dorabiaj teorii, ze "..lepiej by było..." Gów.no lepiej!!!! Po to mamy wolny kraj, szkoda tylko, że nie przeszła ustawa o posiadaniu broni. Juz ja bym pokazał ZE dokąd sięga ich prawo. Do licznika i ani kroku dalej!!!!

A który by wyciągnął ręce... to by i wyciągnął... nogi. Ja bym im k... wa dał sprawdzanie działalności godpodarczej, judaszom.

To powiedziałem ja - doświadczony elektryk z pieczątkami.

PS. Właśnie byłem dzisiaj u dostawcy energii do dużego obiektu. Byłem po raz pierwszy i bez wizytówek. Przedstawiłem się, ze wykonuję na obiekcie instyalację, rzekłem o co chodzi, no i... nikt ode mnie nie chciał żadnych uprawnień, nie pytał o kwalifikacje, protokoły, działalność gospodarczą; sami napisali (ołówkiem) umowę, podpowiedzieli jak będzie lepiej przy różnych wariantach wypełnienia... i nawet nie chcieli protokołów z żadnych pomiarów, ani dopuszczenia instalacji do użytkowania... dziwny kraj.

To ja się podłączę pod wątek tylko trochę z innym pytaniem. Mianowicie chciałem złożyć papiery na podpięcie budynku do sieci energetycznej a w ZEWT powiedzieli mi, że w tym roku już żadnych papierów nie przyjmują i że zapraszają w styczniu 2009.

Czy ZEWT może nie przyjąć takich dokumentów jeśli jest wszystko ok? Czy może robią mnie w bambuko? :evil:

Dodam, że elektryk który robił mi instalację jest ze "swojego" regionu ZEWT, tak więc w kwesti papierów i pieczątek wszystko ok. Niemniej zdziwiłem się jak on mi powiedział, że też nie jest w stanie tego przeskoczyć.

Co by nie było sprawa rozgrywa się w słynnym już chyba ZEWT Wołomin.