hejjpozn 16.12.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 Mam dylemat odnośnie własności przyszłego domu. Warunki zabudowy są tylko na mnie. W momencie złożenia dokumentów o PnB okazało się, że pozwolenie może może być wystawione tylko na osobę, na którą są wystawione warunki zabudowy. Trudno byłoby zmienić wnioskodawcę w warunkach, gdyż obecnie na naszej działce obowiązuje już MPZP. Czy w związku z tym, iż pozwolenie będzie tylko na mnie oznacza to że przyszły dom będzie tylko mój, czy nie ma znaczenia na kogo będzie pozwolenie skoro i tak mamy wspólnotę małżeńską i działka jest również wspólna - darowałam mężowi połowę. Poza tym bierzemy wspólnie kredyt na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 16.12.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2008 czegoś nie rozumiem - masz wydane WZZiT dla obszaru gdzie obowiązuje plan ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 17.12.2008 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dokładnie tak. Wydali mi warunki zabudowy, ponieważ napisałam skargę do Urzędu Miasta za ich opieszałość w załatwieniu sprawy, a że musieli dać odpowiedź to je dali. O tym, że są one już w zasadzie nieważne, gdyż istnieje MPZP dowiedziałam się w momencie złożenia wniosku o PnB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dusia2006 17.12.2008 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 USTAWA o planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennymArt. 65.1. Organ, który wydał decyzję o warunkach zabudowy albo decyzję o ustaleniu lokalizacji celu publicznego, stwierdza jej wygaśnięcie, jeżeli:2) dla tego terenu uchwalono plan miejscowy, którego ustalenia są inne niż w wydanej decyzji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aglig 17.12.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Teraz to teraz te warunki mozesz sobie oprawic i powiesic na scianie jako dowód wygranej z urzędem do niczego innego one nie są w tej chwili potrzebne. Do starostwa wraz z wnioskiem o pozwolenie na budowę składasz wypis i wyrys z planu i juz nie ma znaczenia czy o wypis wystąpisz ty, mąż czy ciotka Frania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikolayi 17.12.2008 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 akurat same warunki i kwestia ich uchylenia to i tak sprawa poboczna bo generalnie pytasz o co innego... Rozumiem, że uchwalony plan nie wyklucza Twojej inwestycji, Co do własności Nie znam się na tym "skomplikowanym" prawie, ale mam znajomych w podobnej sytuacji. Pozwolenie na niego, domek wspólnym kredytem. O ile nie masz rozdzielnosci majątkowej to wszystko wniesione w małżeństwo - w tym wypadku domek, podlega w przypadku nie daj ręka noga, podziałowi. Na takim stanowisku stoją moi znajomi i wydaje mi się że to prawda NIe wiem jednak jak to jest gdy np. faktura na coś tam jest wystawiona tylko na jednego z małżonków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotri 18.12.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam, Mozesz napisac gdzie dokladnie masz ta dzialke? Tez jestem z Poznania i czekam na wydanie warunkow zabudowy, ale...... w grudniu uchwalono ze przystepuja do sporzadznia mpzg. Zastanawiam sie, ile to moze potrwać i czy zdążą z jakąkolwiek decyzją. Niestety studium zagospodarowania nie przewiduje w tym miejscu budynkow mieszkalnych A chodzi o teren Pokrzywno i okolice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 18.12.2008 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Piotri moja działka jest w obrębie Ławicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts