mala_lenka 17.12.2008 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Właśnie się dowiedziałam, że jeśli kupuje się kocioł z montażem to stawka Vat powinna być 7%. Czy komuś udało się tak kupić, jak to jest w praktyce? Chyba warto, bo to przecież 15%, przy piecu na ekogroszek to niezła sumka, no chyba montaż jest tańszy? W sumie jeszcze się nie orientowałam w stawkach za sam montaż... Jak dotąd nikt nawet nie zająknął się na temat tych7% gdy pytalam o kotły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.12.2008 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 oczywiście - firma robiła mi instalację CO i kupowałem też u nich wszystkie materiały (w tym kocioł) za wszystko naliczono 7% vatu - z tym że na fakturze mam pozycję montaż kotłowni, montaż instalacji CO (coś w tym stylu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mala_lenka 17.12.2008 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Dzięki pierwek. Tak jak myślałam, nie jest tak różowo. Dziś sobie podzwonilam i nawet producenci nie chcą sprzedawać z 7% i montażem bo nie chcą klopotów ze strony US . No ale są wyjątki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 17.12.2008 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 przecież to jest najzupełniej legalne - i tak musi Ci ktoś ten kocioł zamontować i odpalić. Sklep Ci nie sprzeda z 7% vat ale jak zamawiasz w firmie instalatorskiej montaż kotłowni (w tym piec) to jest sprawa czyściutka jak łza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 17.12.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 nie ma przymusu - nikt niczego nie musi - to kwestia wyboru firmy.nie każda też firma jest płatnikiem vat - jeżeli nie jest to nie wystawi fvat.piec jest chyba na liście odliczeń vatu miedzy stawką między 22 a 7 % - wiec w ten sposób można też odzyskać pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts