ryby 22.10.2003 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Jaki jest koszt projektu POŚ i czy jest on wliczony w tzw. ceny gotowych zestawów. Pozdrawiam.Maciej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 26.10.2003 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2003 Ponawiam pytanie i baaardzo prosze o odpowiedź. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bimba 30.10.2003 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2003 Często producenci dołączają do swoich produktów standardowy powtarzalny projekt, który powinien byc adaptowany do indywidualnych warunków.Jeśli chodzi o cenę to zależy ona od projektanta, od regionu kraju, itp. Nie ma tu ceny usytalonej, kształtuje ją prawo popytu i podaży.Ja wykonuję takie projekty lub adaptacje za 600 zł . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
spinka 31.10.2003 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Na forum, jakiśczas temu podano informację, że WID-BUD ma projekt POŚ po 300 PLN, odlicza je potem od wykonanej przez siebie oczyszczalni. Ale nie sprawdzałam, więc podaję to, co przeczytałam.Pzdr, Alicja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 31.10.2003 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Na forum, jakiśczas temu podano informację, że WID-BUD ma projekt POŚ po 300 PLN, odlicza je potem od wykonanej przez siebie oczyszczalni. Ale nie sprawdzałam, więc podaję to, co przeczytałam. Pzdr, Alicja Stary numer marketingowy ...... - należy przyjąć, że koszt realizacji POŚ jest podwyższony właśnie o te 300 zł. Za swój projekt oczyszczalni korzeniowej (czyli licencja know haw + nadzór wykonawczy) płaciłem 2000 zł. Uważem, że niestety ale przepłaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 31.10.2003 17:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Dziekuję za odpowiedzi. Dzisiaj otrzymałem decyzję o zmianie warunków zabudowy w kwestii odprowadzenia ścieków . Zmiana polega na tym, że rezygnuję z podłączenia do sieci kanalizacji na rzecz POŚ. Z firmy Wavin otrzymałem info, że na obecnym etapie praktykowane jest to, że wystarczy aby na planie działki zaznaczony był obszar zajęty przez indywidualny układ oczyszczania ścieków. Nie posiadają oni gotowych projektów zestawów, które oferują na sprzedaż. Natomiast osoba, która zajmuje sie dla mnie adaptacją projektu domu i planem zagospodarowania działki twierdzi, że wykona mi to bez problemu. Pozdrawiam. Maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryby 31.10.2003 17:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2003 Dodaję, że również dzisiaj otrzymałem z Wavinu materiały o ich oczyszczalni w postaci:1. Opisu zasad działania 2. Poradnika otyczącego instrukcji montażu i obsługi oraz wytycznych projektowania osadników oraz drenaży.3. Danych dotyczących aprobat technicznych wszytkich elementów oczyszczalni. Całość otrzymałem grati i to już po pierwszym e-mailu , który do nich wysłałem czym mnie mile zaskoczyli.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyszt17 03.11.2003 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2003 Wowka, jak się sprawuje oczyszczalnia korzeniowa (chodzi mi szczególnie o zimę), ile kosztowała całość?, na ile osób? Może mógł byś podać namiar na firmę sprzedającą oczyszczalnię.Pozdrawiam Krzysztof Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adka_ 02.06.2011 17:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2011 czy to oznacza ze architekt projektujacy dom , zaprojektuje mi POŚ, ktora sam sobie zrobię? czy moze i tak musze zakupic gotowy zestaw POŚ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts