Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

czy jest ktoś kto nie pracuje "ciężko"?

retrofood

Recommended Posts

ciągle protesty, strajki, manifestacje... wszyscy domagają się wyższych płac, bo za taką ciężką pracę nalezy się więcej. I także kiedy czytam, czy to w necie czy w prasie, lub słucham w radiu czy telewizji, to nie ma takiej profesji, która by pracowała inaczej. Górnicy, hutnicy, rolnicy, nauczyciele, stoczniowcy, policjanci, sędziowie, adwokaci, rolnicy, pielęgniarki, pracownicy wesołych miasteczek, pisuardessy, kelnerzy, taksówkarze, złodzieje, bezrobotni ... wszyscy pracują "ciężko". Więc nasuwa mi się kilka pytań:

1. czy ktoś słyszał, że inni przyznali się, że "lekko" pracują?

2. czy naprawdę nie ma "lekkiej" pracy?

3. Po jaki ch..j wszyscy od razu wybierają "ciężką" pracę zamiast uczyć się w szkole lekko pracować?

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ja przyznaję, mam lekką pracę i nie będę strajkować :wink:

dobra, dobra, a Twoi Koledzy/żanki nie mówią, że cięzko pracują? Tak prywatnie to ja też paru "lekkich" znajdę. Nawet w najcięższych zawodach.

Ale jak kamera...

a mnie moja praca przyjemność sprawia :D

ale chyba zacznę strajkować przeciwko ZUS

chyba że ktoś mi wytłumaczy dlaczego mam to g...o opłacać ,w sytuacji kiedy często wysokość składki przekracza zarobki ,nie dostając niczego w zamian (przecie emerytury nie doczekam bo znowu wiek przesuną :evil: a leczę się prywatnie)

kosy w dłoń i na Zakład Utylizacji Składek :D

Strajkujaca pani w kasie pkp tez ciezko pracuje. bo to przeciez pkp... ciekawe ze panie z biedronki ma lzej....

A to akurat Palikot dziś powiedział :D

i jeszcze coś o związkach zawodowych było :lol:

A na ZUS to i ja z kosą wyruszę, kiedy zryw ?

A któż to tak protestuje? Lekarze, pielęgniarki, PKP, górnicy, stoczniowcy, celnicy, i czort wie kto jeszcze...Ciekawe, kiedy zaczną protestować hydraulicy, glazurnicy czy ludzie od więzby dachowej??? :lol: Na jakim poziomie stoi budżetówka, każdy widzi. Wystarczy iść do przychodni, błeeee :evil: Cudów nie ma, żeby komuś dać, komuś trzeba za.....ić! Moja rada: do roboty się wezta, a jak się państwowa posadka nie podoba, to za piże i na powietrze świże!!! :lol:

chyba że ktoś mi wytłumaczy dlaczego mam to g...o opłacać ,w sytuacji kiedy często wysokość składki przekracza zarobki ,nie dostając niczego w zamian (przecie emerytury nie doczekam bo znowu wiek przesuną a leczę się prywatnie)

...i dlaczego place drugi raz skladki zdrowotne tylko dlatego ze mam wlasna dzialalnosc pomimo pracy na etacie....

ja sie chetnie przylacze do kosynierow... a czy moze byc kosa spalinowa..?

Jak macie tradycyjne kosy to nie ostrzcie ich.. bedzie bardziej bolalo.. :)

A ja jestem w sobotę urodzona i mnie praca lubi, wręcz nie wiem w co ręce wsadzić tyle jej mam (szkoda tylko ,że mało płatna) :cry: :cry:

Więc musisz zastrajkować. Ja jutro podpisuję nową umowę i jak nie będzie podwyżki, to zdemoluję firmę, zamkną mnie, stane się sławna, pójdę do big brothera i będę zyć z niczego jak Jola Rutowicz. Taki mam plan 8)

A ja jutro jade w delegacje. Spędze 6 godzin w pociągu, więc się chyba nie napracuję ciężko?

u mnie w pracy czas przejazdu nie wlicza się do czasu "pracy podczas delegacji". Znaczy byczysz się przez 6 godzin 8)

Zawsze mówiłam, że praca szkodzi. Każdy pracownik powinien dostać chorobę zawodową i rentę. Hough.

Gość elutek

ja lubię pracować, im ciężej, tym lepiej - może dla niektórych to dziwne,

ale taka bardziej spełniona się wtedy czuję

gdy z jakiś powodów nie będę mogła pracować, to "zwariuję" chyba :roll: 8)

muszę po prostu stale coś robić i niestety, jest minus takiego zachowania -

nie za bardzo potrafię wypoczywać, chyba, że czynnie, i to mnie ratuje 8) :)