dimitrr 17.12.2008 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam serdeczniePoradźcie proszę ile może kosztować wybudowanie takiego domkuhttp://www.domoweklimaty.pl/fileadmin/APA/houses/2806/alkierz.pdfchciałbym w przyszłym roku postawić w stanie surowymmoże jakaś sprytna ekipa z okolic Łodzi by się zgłosiła do mnie?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 17.12.2008 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Między 250-300 tys. SSO. Dom nie jest bardzo duży, ale ma dużą powierzchnię zabudowy i duży dach. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piop 23.12.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2008 Sam jestem z okolic Łodzi Trudno teraz o porządną ekipę ..."kryzys" Domek taki to koszt max. 350 tys. zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DAWID S 26.12.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2008 Myśle ze to 300tys. to tak naprawde oszczednie.Ja budowalem 130 metrów systemem gospodarczym i 150tyś. poszło.Jeszcze nie wiesz moze tego ale dach bedzie Cie kosztował fortune!!!mury kosztowały mnie 16tyśdach kosztował mnie 13 tyś. sa to tlyko ceny robocinzny.Czy stan surowy zamkniety,czy otwarty???Okien tez masz kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 12.02.2009 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Mam taką nadzieję, że nie będzie tak strasznie (cóż nadzieja matka.... :-)ha) ale zobaczymy jak będzie już gotowy projekt i zacznę konkretnie szukać wykonawców. Po cichu liczę na kryzys A jak zapewne wiecie że "KRYZYS" to starszy brat "RAMZESA" tylko, że "RAMZES" umarł a "KRYZYS" żyje - stary dobry TEY Czy ktoś ich jeszcze pamięta nieśmiertelne teksty Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dj80 14.02.2009 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Między 250-300 tys. SSO. Dom nie jest bardzo duży, ale ma dużą powierzchnię zabudowy i duży dach. Tamtu 300.000 za SSO?? Nie przesadziłeś troszkę? Pozdr DJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tamtu 15.02.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Między 250-300 tys. SSO. Dom nie jest bardzo duży, ale ma dużą powierzchnię zabudowy i duży dach. Tamtu 300.000 za SSO?? Nie przesadziłeś troszkę? Pozdr DJ Absiolutnie nie! - jak to mówi mój syn. Ten dom jest drogi jesli chodzi o SSO. Tańszy będzie w następnych etapach. Tak jak wczesniej już napisałam ma bardzo dużo powierzchnię zabudowy, baaaardzo drogi dach. My budowaliśmy ten dom w 2008: http://projekty.muratordom.pl/projekt?IdProjektu=339 I wydaliśmy ponad 250 tys, ale mieliśmy tanią ekipę i położyliśmy dachówkę cementową. A dom o którym mowa ma o 40 m2 większą zabudowę i o wiele większy i bardziej skomplikowany dach. Ścianki na piętrze kosztowały jakieś 10-15 tys. No może jeszcze trochę tańszy będzie strop, więc może będzie bliżej tych 250 niż 300 tys, ale ogólnie w tych granicach jak nie lepiej. Wszystko zależy jeszcze od cen robocizny. Jak rok temu robiłam kosztorys - (sama, kierując się tym forum i doświadczeniem innych którzy zbudowali podobne domy) wszyscy mówili, że przesadziłam, że to wcale nie będzie tyle kosztowało. Finał był taki, że jestem w tym niewielkim procencie osób, które mieszczą się w założonych ramach finansowych (na SSO miałam 1,4% przekroczenia kosztorysu). Tylko, że ja nigdy nie wierzyłam, że taki dom da się zbudować i wykończyć w jako takim standardzie za 500 tys - jak niektórzy twierdzili. Tamtu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dimitrr 16.02.2009 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam po malutku szukam ekipy do wybudowania i jak na razie w okolicach 100 kształtuje się robocizna (?). Nie wiem co o tym sądzić.? Dużo? Projektant kończy swój etap. mam jeszcze problem z przyłączem. Ha pewnie będzie trzeba coś dać bo jakoś nie rusza !! Może macie jakiś sposób na zakład energetyczny w Zgierzu Budowę planuję rozpocząć może latem-jesienią jak uporam się z koncepcją Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
damianexus 16.02.2009 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Faktycznie dom masz dośc drogi w budowie ze względu na bardzo nieregularne kształty przez co zwiększa się koszt robocizny i koszt materiału na dach. O koszcie 350tys zł za stan surowy otwarty ja bym nie myślał. Mogę to odnieść do swojego domu 200m powierzchni użytkowej +20 garaż zaokrąglając stan surowy otwarty wyszedł mi 155 tys zł. Kwestia szuknia ekip i pilnowania wszystkiego osobiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kid 21.02.2009 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Witam po malutku szukam ekipy do wybudowania i jak na razie w okolicach 100 kształtuje się robocizna (?). Nie wiem co o tym sądzić.? Dużo? Projektant kończy swój etap. mam jeszcze problem z przyłączem. Ha pewnie będzie trzeba coś dać bo jakoś nie rusza !! Może macie jakiś sposób na zakład energetyczny w Zgierzu Budowę planuję rozpocząć może latem-jesienią jak uporam się z koncepcją Pozdrawiam wszystkich Dziwne bo wydaje mi sie,że z Zakladem Energetycznym w Zgierzu to raczej niema problemów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts