joliska 08.05.2010 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Cieszę się, że moja szafa podpowiada rozwiązania Kiedy zobaczyłam w salonie Indeco szafę oklejoną barokową czarno-złotą, mieniącą się tapetą, wiedziałam, że muszę mieć coś podobnego... U mnie czerń w takich ilościach w malutkiej sypialni w grę nie wchodziła, ale połysk złota mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 07.11.2010 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Na zdjęciu, w głębi nasza szafa typu komandor, któej drzwi sami okleiliśmy tapetą.http://images41.fotosik.pl/358/3f5eb5471c336f5bmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.11.2010 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Super to wygląda wenderko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 08.11.2010 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dzięki Pysiaczku! Mnie też efekt zadowolił, zwłaszcza, że nie było to trudne ani drogie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dora516 08.11.2010 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Dzięki Pysiaczku! Mnie też efekt zadowolił, zwłaszcza, że nie było to trudne ani drogie. a co to za tapeta jakas specjalistyczna flizelinowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 08.11.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 NIe to zwykła tapeta winylowa, kupiona w LM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 09.11.2010 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Na zdjęciu, w głębi nasza szafa typu komandor, któej drzwi sami okleiliśmy tapetą. http://images41.fotosik.pl/358/3f5eb5471c336f5bmed.jpg całkiem fajnie to wygląda:) napisz za jakis czas jak w użytkowaniu ta tapeta sie sprawuje czy nie odchodzi, nie odszczerbia sie itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 09.11.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pepejeans, nie musze za chwilę, bo już dwa lata użytkowaliśmy tę szafę (właśnie sprzedaliśmy to mieszkanie, dlatego czas przeszły ). Nic nie odchodziło, dobrze się trzymało. W naszym przypadku panel drzwiowy miał szerokość rolki tapety, więc najpierw zdjęliśmy profile, przykleiliśmy tapetę, a po wyschnięciu ostrożnie nałożyliśmy profile, tak, że brzeg tapety był schowany pod profilem, więc nic się nie miało prawa zadzierać na brzegach. W naszym przyszły mieszkaniu, z drugij ręki jest już szafa w sypialni. Niestety na drzwiach są lustra, tak więc na przeciw łóżka mam ogromniaste lustro :/ NIestety tam jeden panel (a są ich trzy) jest szerszy niż szerokość rolki tapety. Kombinuję więc co tym razem zrobić, żeby te lustra zasłonić. Jak się nie trudno domyślić, na wymianę drzwi kasy brak. Myślałam już o jakiejś tkaninie. Ale musze najpierw dostać klucze od nowego mieszkania, żeby wszystko dokładnie oblukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 12.11.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 ja tez nie lubię luster na przeciw łózka moje chlopaki maja w pokoju taka właśnie lustrzaną szafę ale ja im na noc zakrywam te lustra moimi chustami, apaszkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nicol21 06.01.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Przyznam, że bardzo fajne pomysły na szafę. a czy używacie zwykłego kleju do tapet - takiego jak na ścianę czy może czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wenderko 06.01.2011 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2011 Używaliśmy zwykłego kleju do tapet winylowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkapo30 17.01.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 Witam serdecznie, chciałabym okleić safę typu " Komandor" tapetą, gdyż podoba mi się ten pomysł a mam fronty niestety nie pasujące do pozostałych mebli w pokoju. Mam tylko jeden problem - fronty są szerokości 1,20, wys. 2,50 a tapeta ma 53 cm, czyli muszą wystąpić łączenia. Czy będzie to dobrze wygladać? może macie jakiś pomysł? Proszę o wypowiedź na ten temat, bo spędza mi to sen z powiek ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aluska1719508298 17.01.2011 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2011 swietny pomysl, nie pomyslalam o tym, ale juz wiem i nie za waham sie wykorzystac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaras 04.12.2013 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 Planuję w niedalekiej przyszłości postawić szafę wnękową w swojej sypialni, która ma pełnić rolę garderoby. Wymyśliłam sobie, że okleję ją fototapetą by nadać wnętrzu trochę charakteru. Nie wiem czy coś takiego się normalnie praktykuje, bo do tej pory widziałam tylko fototapety na ścianie. Stąd mam kilka pytań:1. czy fototapetę można nakleić na płytę laminowaną?2. czym się ją przykleja? klejem do tapet?3. Czy taką fototapetę trzeba jakoś ochronić by nie blakła? Z góry dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joliska 04.12.2013 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2013 (edytowane) Można... Mam tapetę na szafie od ponad 4.5 roku - nie wiem, jak była klejona, bo zrobiła to za mnie firma robiąca szafę. Nic złego z tapetą się nie dzieje, niczym nie jest chroniona itd.Wiele takich realizacji obejrzysz w salonach wykonawców, na ich stronach www i na na FM w wątku:http://forum.muratordom.pl/showthread.php?128707-SZAFY-WN%C4%98KOWE-drzwi-przesuwne-Komandor-Indeco-jak-wykona%C4%87-samemu&highlight=indeco Edytowane 4 Grudnia 2013 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 05.12.2013 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2013 Jak to mówią dla chcącego nic trudnego. Zwłaszcza dla dobrej firmy, która się zna na takich wyzwaniach. Da się wykonać ale najlepiej właśnie nie samemu tylko z rady fachowca, bo są różne metody i różne rodzaje na różne materiały fotatpety, aby były dobrze położone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ambaras 07.12.2013 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2013 Wyżej wyczytałam, że można użyć kleju do tapet. Czy po dłuższym czasie nic się nie odkleja? anija35, wiadomo, że fachowcy zrobią to lepiej, ale ja nie mam pojęcia do kogo się zgłosić. Poza tym ja już mam gotową szafę i chcę tylko fototapetę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anija35 09.12.2013 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2013 Nie wiem ale moja znajoma mówiła mi,że firma fawre coś takiego robi w realizacjach, ale na pewno całych wnętrz, a czy tylko nakleii to nie mam pojęcia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamilJawor88 02.07.2014 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 (edytowane) Z tapetami ciężki temat. Jeszcze 10 lat temu montując pierwszą tapetę przeklinałem na klej do tapet. Ogólnie znawcą dekoratorni nie jestem i raczej nie będę, ale tapety zawsze kojarzyły mi się.. źle ;P żona podczas remontu przekonała mnie do fototapety i tak o to w salonie wisi fototapeta własnego projektu ale tapety rash też są proste w montażu. [moderowano] a dobrego tapeciarza w okolicach Warszawy znacie? Edytowane 2 Lipca 2014 przez joliska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kredka007 26.06.2015 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2015 Witam! Spędziłam troche czasu na poszukiwaniach w sieci i niewiele tego znalazalam w gotowych realizacjach. Zastanawiam sie jakie sa Wasze opinie - uwazacie, ze fajnie jest miec cos takiego u siebie czy raczej lepsze sa klasyczne modele szaf? A moze ktos ma taka szafe u siebie i moglby sie podzielic zdjeciem lub fajnym pomyslem na taka szafe? Jaka grafike wybrac zeby nie przesadzic i zeby nie wyszlo kiczowato? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts