outlaw 17.12.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2008 Witam, mam problem z moimi parkieciarzami. Parkiet po lakierowaniu zawiera włosy (dwa na 16 m2), mniejsze i większe szpary (nie był szpachlowany lub był ale niestarannie), mniejsze i większe ziarenka piasku lub brudu. Firma której to zleciłem mówi iz jest "super" bo jest wykonanany zgodnie z normami, pytanie gdzie takowe znaleźć lub jakich argumentów poza "nie zapłacę" użyć ? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 18.12.2008 00:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 musiałby to obejrzeć jakis niezalezny fachman..a juz najlepiuej rzeczoznawca.. wklej jakies foto..nie zawadzi..tego co ci sie nie podoba.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 18.12.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2008 Witam, mam problem z moimi parkieciarzami. Parkiet po lakierowaniu zawiera włosy (dwa na 16 m2), mniejsze i większe szpary (nie był szpachlowany lub był ale niestarannie), mniejsze i większe ziarenka piasku lub brudu. Firma której to zleciłem mówi iz jest "super" bo jest wykonanany zgodnie z normami, pytanie gdzie takowe znaleźć lub jakich argumentów poza "nie zapłacę" użyć ? Będę wdzięczny za wszelką pomoc. Norm takich typowych dla odbioru stanu estetycznego posadzki drewnianej w tym przypadku nie ma. Są za to: Warunki techniczne wykonania i odbioru robót budowlanych- częśc B: Roboty wykończeniowe. Wydawca Instytut Techniki Budowlanej rok 2006. 423/2006 Twój przypadek 2 włosy na 16m2 nie ma wływu na użytkowanie posadzki i jest poza reklamacją. Podłoga to jest coś po czym chodzimy i na nią wszystko spada ot po prostu fizyka i nie da się przed tym uciec, niestety. Gorzej jest ze szczelinami, które nie zostały dokładnie wyszpachlowane. Wypełnienie szczelin musi byc równe z powierzchniami sąsiadującymi ze sobą elementów np. parkietu. To błąd i to duży! Drobiny piasku (np. tynku) jezeli są nieliczne i znajdują się w okolicy ścian mogą byc naniesione w wyniku dotknięcia wałka do lakierowania ściany- możesz podarowac bo nie wiele wskórasz. Z twojego opisu wynika, że jest tego dośc dużo i do tego również brud- to jest niedopuszczalne! Prześlij zdjęcie jak prosi Ghost34. Na razie wezwij ich pisemnie do poprawienia posadzki-list polecony za pobraniem. Zacznij dokumentowac swój problem. 16m2 powinni bez problemów poprawic nie wymaga to zbyt wiele czasu-około 2 godzin i 1,5 litra lakieru. Koszt maksimum 150,00zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts