andrzej michał 22.10.2003 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 szukam dobrej wełny do ocieplenia stropu i dachu,czy URSA jest dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chemik 22.10.2003 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2003 Witam!Ja ocieplałem całe poddasze i mogę powiedzieć , że najlepsza była wełna URSA. Używałem różnych rodzajów wełny( gr. 150 mm) i mogę powiedzieć, że najgorsza była ISOVER (łamała się, rozrywała) lepsza była ROCKWOOL, później THERMOLAN (tak dobra jak URSA). Możesz sam próbować z różnymi wełnami ale uważam, że do tego typu prac najlepsza jest URSA Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 01.12.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 a mi przywieźli wełnę ursa, która śmierdziała zdechłymi rybami i zasmrodziła cały dom... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 01.12.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 URSa-swietna,ale pylaca welna....szlag mnie trafia,jak czasem wlaze,by dodatkowo otulic rurki od reku ta welenka,nigdy w zyciu nie chcialbym zyc z ocieplania poddaszy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 01.12.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 a co z jej zapachem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 01.12.2009 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 a co z jej zapachem? Mam całe poddasze w Ursie. Ocieplane tymi ręcami. Wełna była bezzapachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 01.12.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 czyli dostałem jakąś feralną partię... ten smród to nie moje subiektywne spostrzeżenie - tylko wszystkich, którzy mieli z nią styczność. to znaczy, że powinienem wymienić... no bo chyba nie wywietrzeje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 01.12.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 czyli dostałem jakąś feralną partię... ten smród to nie moje subiektywne spostrzeżenie - tylko wszystkich, którzy mieli z nią styczność. to znaczy, że powinienem wymienić... no bo chyba nie wywietrzeje? Futro niedżwiedzia tak smierdzi, trza wytrzepac i po sprawie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sol 01.12.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Futro niedżwiedzia tak smierdzi, trza wytrzepac i po sprawie ale strach trzepać tego niedźwiedzia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bozo_62 04.12.2009 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Najlepszy jest Rockwool, także pod względem pożarowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 04.12.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Najlepszy jest Rockwool, także pod względem pożarowym. ...a co? lepiej się pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K160 04.12.2009 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 Bardzo proszę mi powiedzieć po chłopsku: Mam do ocieplenia poddasze , kąt połaci 45stopni, krokwie 18cm wysokie, powierzchni skosów 50 metrów- 2x3,5x7m Będę ocieplał tylko między krokwie. Później pójdzie gruba deska elewacyjna. Pytanie: ile energii zyskam ocieplając to wełną TopRock o współcznniku 0,035 w stosunku do takiego samego sposobu ocieplania , ale wełną Ursa lamba 0,04 ? Jestem zwolennikiem prostych i tanich rozwiązań. Nie lubię marketingowych manipulacji. Jeśli coś jest tyko ciut lepsze , ale dwa cuty droższe, to wybiorę to ciut gorsze. Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
k62 04.12.2009 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2009 ile energii zyskam Zyskasz jak dasz jeszcze pod krokwie 10cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siggialka 05.12.2009 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 ile energii zyskam Zyskasz jak dasz jeszcze pod krokwie 10cm. tru tru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silver200 05.12.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 Najlepszy jest Rockwool, także pod względem pożarowym. ...a co? lepiej się pali? Tak, zdecydowanie najszybciej i najmniej popiołu zostaje;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 05.12.2009 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 mam ursę na poddaszu - kładziona w poprzek krokwi z isoverem, jak leżała w paczkach to jakiś zapaszek miała, po paru dniach od rozpakowaina wszystko się rozeszło i po temacie, swoją drogą jakoś nigdy nie przywiązywałem znaczenia do zapachu materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bendzamin 05.12.2009 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2009 u mnie ursa waliła szczochami kupiłem jeszcze isover ii powiem że dla mnie lepiej sie kładzie miedzy krokwie i nie śmierdzi bleeee.....ale i tAK z czasem wszystko wywietrzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts