Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Droga przez mękę kalekiego owczarka Cary'ego

oxa

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fotek nie ma, ale są wieści z dt :lol:

Cary- bardzo dobrze- przede wszystkim psychicznie. Oko żywe, uszy do przodu, mordę drze przy ogrodzeniu- sąsiedzi, którzy zwykle wchodzą, bo znają resztę psów- zrezygnowali z wchodzenia i dzwonią dzwonkiem, tak się pieni- boją się wchodzić.

Do czego doszło?

Rottków się nigdy nie bali- i która to rasa jest niebezpieczna?

To, co się pojawiło- i nie jest fajne- Cary się na tyle pozbierał, że chce zmienić swoją pozycję w stadzie i zaczął polować na shiby.

:D

• 3 weeks później...

No i mam nowe wieści :lol: i to jaaaakie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cytuję Gosię :lol:

A Cary powiedział: "a ja zostaję tutaj i nigdzie się stąd nie ruszam".

A my- "rodzina" Carego- popieramy jego stanowcze zdanie w tej sprawie i będziemy prosić Prezesa Katarzynę o umowę adopcyjną.

Cary juz nie szuka domu.

Cary JEST w nowym domu.

:D :D :D :D :D :D :D

sto lat dla Carego :wink: i Gosi oczywiście też :lol:

I jeszcze wpis Gosi

Historia Carego u nas w domu nie była prosta.

Paweł zgodził się na jego pobyt, bo wiedział, że ratujemy mu chwilowo życie.

Zaraz po świętach Paweł powiedział mi, że -jak zna życie- pies tu zostanie.

I stanęliśmy przed taka sytuacją, że albo Cary- albo dalsza hodowla shib.

Ja bardzo długo walczyłam sama z sobą- ale po wielu (uwierzcie) nieprzespanych nocach uznałam, że ważniejsze jest życie, które już jest na świecie, niż te, które bym ewentualnie w ramach hodowli powołała.

I tak zdecydowałam. Ja- bo Paweł mi te decyzję pozostawił. Powiedział, że sama mam wybrać- czy moje ambicje hodowy, czy pies, który już jest.

Wybrałam. Nie było m łatwo.

Cary stał się normalnym psem- szzeka, warczy, drze mordę- tego nie było, jak do nas przyjecchał. Jest szzęśliwy- i to jest naprawdę miłe. Bawi się z psami, dopomina się o różne rzeczy- znormalniał.

I nieh sobie mieszka.

A jego hodowców nie będę milo wspominać...

nformacja z przedwczoraj :-? , nie wkleljałam, trzymałam kciuki za małego, :roll:

Cary ma dziś operację i zobaczymy, co dalej. Może wyniki biopsji były na wyrost. Czasami tak bywa.

Siedzę, bo spać nie mogę, a ten głupek nic nie wie i się mordą dopycha.

Tajemnicy robić nie będę - Cary ma raka złośliwego, po operacji będzie wiadomo, co dalej.

I to wcale nie jutro- tylko po wyniku histopatologii- za jakies dwa tygodnie.

Ale dziś już można trochę odetchnąć 8)

(cytuję Gosię oczywiście)

Dopiero się wybudził, miał kłopoty z narkozą, wpadł nam w drgawki- ale wszystko skończyło się dobrze.

Guz wycięty, nie był głęboko wrośnięty, więc wycięła go Ania z dużym marginesem.

Jutro wysyłam go do Niemiec (znaczy guza, nie Carego) i w tydzień powinien być wynik.

Już nie chcę polskich laboratoriów- każdy mówi co innego.

Jestem trochę lepszej myśli, niż wczoraj, przez to, ze guz nie siedział głęboko.

Więc moze i tym razem się Cary wywinie?

A teraz coś "miłego" o jego "charakterku"- jak siedział w recepcji uwiązany, to była taka chwila, że ja wyszłam do gabinetu z tyłu, żeby pomóc lekarzowi. I zażartowałam- "pilnuj tutaj, jak ktoś przyjdzie, to szczekaj".

Jak usłyszałam ryk i łomot- to pędem wróciłam, a nasze "słoneczko" przepędziło Panią z goldenem i ludzi z młodym owczarkiem. Łapska na klawiaturze od kompa, ludzie pod ścianami przylepieni, dobrze, że był na dwóch karabińczykach zapięty.

A Pani od goldena mówi: "Pani Małgosiu- a kiedyś miała Pani takie fajne, łagodne rottweilery...Co one Pani przeszkadzały

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...