Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Dzień dobry dziewczynki! :D :D :D

Magnolia miło mi, że zaglądasz i dziękuję za namiar :D

Zu kofana, ja godzinkę temu to już biegłam do szkoły mojej młodszej zanieść jej jakąś teczkę, której zapomniała! :evil: :lol: :lol:

Mój problem polega na tym, że z Firmą od schodów podpisałam umowę jeszcze w październiku 2008 i wpłaciłam im zaliczkę i czekają tylko na mój telefon, żeby mi szklane stopnie wyprodukować, bo konstrukcję stalową z nierdzewki plus ścienną balustradę mam z nimi ustaloną... zastanawiam się tylko, czy stopni szklanych na drewniane nie zamienić... bo ja po schodach biegam, moje latorośle biegają, mój księciunio tylko dostojnie kroczy, ale może przyjść do młodego np "koleżanka" ze szkoły w kusej spódniczce i nie wiem czy nie będzie się krępować po schodach szklanych łazić... no i tak dalej... :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: ... myślę i nie mogę wymyślić...

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Helooo

o widzę, że Zuz@nka już buszuje

hihi- bo ja zawsze rano mam czas, gorzej wieczorem, bo albo wspólne uzgodnienia z małż (praca) albo najczęściej mam gości-znajomych, których uwielbiam !!!!

niech wpadają bodaj codziennie !!!!! albo i kilka razy dziennie

tylko ty masz do mnie za daleko

poczekaj, poczekaj jeszcze będziesz miała nas dosyć, niech się tylko ciepło zrobi :D

trzymam cię za słowo !!! wpadajcie kiedy chcecie !!!!

a miałam sprzedać wyposażenie ogrodu (hustawki, zjezdzalnie i domek)

ale zostawię dla Zu jak żeby miała sie na czym u cioci bawić :wink: :D

Buziaka zostawiam...

Raśka , no nie rób mi tego i nie urządzaj domu zastanawiając się co poczuje koleżanka w mini , która Cię odwiedzi raz na pół roku :evil:

DLA SIEBIE ten dom robisz i jak zmieniasz decyzje to tyż dla siebie , a nie koleżanką w mini sie podpierasz :wink: :wink: Siem mi popraw zaraz 8)

To ani przez chwilę nie pomyślałam o "koleżance" młodego, tylko o młodym :wink: i tego biegania się bojam trochu... :roll: ... ale dobra siem poprawię... :oops:

To i tak sa schody azurowe, nie ma tych czesci "stojacych" (zabraklo mi slowa :oops: ) i bedzie przeswitywac. :p :wink:

Ja zrobilabym drewniane stopnie, reszta metal tak jak piszesz. :p Drewno doda ciepla, a samo szklo z metalem jak dla mnie troche zimne aby nie napisac futurystyczne. :lol:

Z tym, ze Twoj dom wlasnie jest "futurystyczny" i szklo bedzie pasowac. :D

Ale namieszalam. :lol: :wink:

To i tak sa schody azurowe, nie ma tych czesci "stojacych" (zabraklo mi slowa :oops: ) i bedzie przeswitywac. :p :wink:

Ja zrobilabym drewniane stopnie, reszta metal tak jak piszesz. :p Drewno doda ciepla, a samo szklo z metalem jak dla mnie troche zimne aby nie napisac futurystyczne. :lol:

Z tym, ze Twoj dom wlasnie jest "futurystyczny" i szklo bedzie pasowac. :D

Ale namieszalam. :lol: :wink:

Nioooo... właśnie... :roll: to ja już namieszałam jakiś czas temu i mam watpliwości, a jak mam wątpliwości, to trudniej mi się podejmuje decyzje... dziękuję Ci kochana... 8) :D :D

Bo drewno fajnie dobrane na metalowej konstrukcji pikne jest.Pytanie tylko na co macie większą ochotę - jak Wam się szkło marzy to nie oglądaj się na młodych tylko rób.Młode się jednak kiedyś wyprowadzają , a Ty z Małżem zostaniesz i będziecie sobie fikać po tych szklanych.Albo drewnianych. :D

No to moze wzgledy praktyczne... :roll:

Jak drewno porysujesz to wciaz drewno a i zeszlifowac mozna. A porysowane szklo nie wiem jak by wygladalo i czy cos z tym da sie zrobic.

Chyba, ze to szklo mialo by byc takie nie przezroczyste.., tyle, ze to tez da sie porysowac... No sama nie wiem, ale warto popytac zanim zdecydujesz.

Z reszta te stopnice jakos beda tam montowane. Jak Ci sie znudzi szklo to zmienisz na drweno lub odwrotnie. Bo rozumiem, ze w tych schodach stala jest tylko ta metalowa konstrukcja. :roll:

No to moze wzgledy praktyczne... :roll:

Jak drewno porysujesz to wciaz drewno a i zeszlifowac mozna. A porysowane szklo nie wiem jak by wygladalo i czy cos z tym da sie zrobic.

Chyba, ze to szklo mialo by byc takie nie przezroczyste.., tyle, ze to tez da sie porysowac... No sama nie wiem, ale warto popytac zanim zdecydujesz.

Z reszta te stopnice jakos beda tam montowane. Jak Ci sie znudzi szklo to zmienisz na drweno lub odwrotnie. Bo rozumiem, ze w tych schodach stala jest tylko ta metalowa konstrukcja. :roll:

:lol: :lol: :lol: hi, hi... coś w tym jest! Wymiana stopni w zależności od nastroju... lub imprezy... :wink: :lol: :lol: :lol:

Piękny domek :). Podglądam od jakiegoś czasu postępy.Co do kamyczków to własnie spotkalam się już kilka razy z rozczarowaniem po zafugowaniu. Planuje w łazience pod ścianą z drzwiami też zaranżować kamyczki , bo bardzo mi się to podoba,ale na podłodze pozostanie głębsza rynna jakby i tam wsypane luzem kamyczki.Wiem , wiem moze byc problem ze sprzątaniem kurzu tam , no ale jak sie chce miec piknie trza się troche napracowac:)

Rasia powiem tak..... ja na Twoje szklane schody czekam z utęsknieniem. Czekam, aż ten widok mnie oszołomi. :wink:

Zrób je, taki był Twój pierwszy zamysł i nie zmieniaj go, bo co chwila będziesz dopatrywać sie nowych przeszkód. Taka już nasza kobieca natura. :lol:

Drewniane....owszem też są piękne, ale szklane są tak mało spotykane i takie estetyczne i w ogóle oryginalne, że szkodaby było dla panienki w mini :wink: :lol: zmieniać kponcepcję. :D Oczywiście żartuję, ale przemyśl to jeszcze, biorąc pod uwagę wszystkie nasze uwagi. :)