Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

2014-01-17-SNOW.gif

Pieknie:jawdrop:

Rasiu ja z zapytaniem o Twoje psiury przydreptalam:wiggle:

Nie wiem ile masz teraz sztuk, ostatnie co kojarze to 3;)

Zabezpieczalas podlogi? Mam na mysli impregnacje. Zastanawiam sie juz tak "na zapas", bo zanim my sie wprowadzimy, to nasz Borysek juz bedzie stary dziadek, wiec oczywiste jest, ze bedzie z nami w domku. W wiekszosci bede miala plytki, a wiadomo jak to z psami;) tu mu z ryja kapnie, tam cos poleci:rolleyes: Szczegolnie o miejsce gdzie beda miski staly sie boje, widzialam u jednej babki, fugi po kilku latach wygladaly masakrycznie:o

Ty juz troche mieszkasz, jak to u Ciebie wyglada?

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ależ uroczego gifa zrobiłaś... sama:jawdrop:

Z lekką pomocą google+ ;).

Pieknie:jawdrop:

Rasiu ja z zapytaniem o Twoje psiury przydreptalam:wiggle:

Nie wiem ile masz teraz sztuk, ostatnie co kojarze to 3;)

Zabezpieczalas podlogi? Mam na mysli impregnacje. Zastanawiam sie juz tak "na zapas", bo zanim my sie wprowadzimy, to nasz Borysek juz bedzie stary dziadek, wiec oczywiste jest, ze bedzie z nami w domku. W wiekszosci bede miala plytki, a wiadomo jak to z psami;) tu mu z ryja kapnie, tam cos poleci:rolleyes: Szczegolnie o miejsce gdzie beda miski staly sie boje, widzialam u jednej babki, fugi po kilku latach wygladaly masakrycznie:o

Ty juz troche mieszkasz, jak to u Ciebie wyglada?

Gres razem z fugami impregnowałam zaraz po położeniu Mapei - Keraseal. Jest dobrze, ale nie wiem czy to nie kwestia szarych fug... na nich po prostu nie widać brudu;):D.

Tereska.. ja mam jasne fugi i niestety zachodzą brudem... ale kupiłam Karchera http://allegro.pl/listing/listing.php?department=household.health&order=p&search_scope=household.health&string=parownica+karcher+sc+1020 i dało się fugi doczyścić bez problemu.. chemią też można fugi doczyścić...

Gres razem z fugami impregnowałam zaraz po położeniu Mapei - Keraseal. Jest dobrze, ale nie wiem czy to nie kwestia szarych fug... na nich po prostu nie widać brudu;):D.

Dzieki, zapisalam sobie nazwe tego impregnatu.

Jakby byly brudne, to bys zobaczyla;)

U mnie w obecnym mieszkaniu po 5 latach tylko w kuchni miedzy kuchenka a zlewem fugi sa ciemniejsze:rolleyes: Mam na mysli podloge oczywiscie. Nie byly impregnowane i w miejscu gdzie sie najbardziej chlapie, jednak troche sciemnialy:yes:

W lazience tez masz szara fuge, rewelka:yes:, bez zmian i przebarwien.

Tereska.. ja mam jasne fugi i niestety zachodzą brudem... ale kupiłam Karchera http://allegro.pl/listing/listing.php?department=household.health&order=p&search_scope=household.health&string=parownica+karcher+sc+1020 i dało się fugi doczyścić bez problemu.. chemią też można fugi doczyścić...

Wiem, ze da sie doczyscic, ale chyba lepiej zaimpregnowac na poczatku niz potem walczyc z przebarwieniami;)

Arnika i jak Ci sie ta parownica sprawuje???? Mylas moze nia okna?

Do takiego sprzetu to trzeba miec dobry dzien na sprzatanie:rolleyes::D Zanim ja bym sie zabrala do tej roboty.... Chociaz pewnie jak juz sie maszyne odpali to tylko patrzysz, co by tu jeszcze "odparowac":lol2:

Dzieki, zapisalam sobie nazwe tego impregnatu.

Jakby byly brudne, to bys zobaczyla;)

U mnie w obecnym mieszkaniu po 5 latach tylko w kuchni miedzy kuchenka a zlewem fugi sa ciemniejsze:rolleyes: Mam na mysli podloge oczywiscie. Nie byly impregnowane i w miejscu gdzie sie najbardziej chlapie, jednak troche sciemnialy:yes:

W lazience tez masz szara fuge, rewelka:yes:, bez zmian i przebarwien.

Tamten impregnat jest do kamienia, gresu ipt... do fug mam jeden, który polecam z przekonaniem: HG http://allegro.pl/hg-super-ochrona-fug-zabezpieczenie-fug-250ml-i3826253206.html jest rewelacyjny!!! W 2001 roku zastosowałam go w poprzednim miejscu zamieszkania w łazienkach... do tej pory fugi są nieskazitelne:D.

Cześć Tereska..

Nooo ja jak dorwałam parownicę w 2012r prze św Bożego Narodzenia, jak jechałam po podłodze dobrych ok 150m2 jednych kafli... to aż się zepsułam na kręgosłup na amen... i powiem, że doskonale parownica czyści... ale to robota głupiego.. tu doczyszczę, a tu zaraz pobrudzą... iiii dobrze jej na najwyższej półce w garderobie,...

Natomiast po malowaniu młody ją wyją ii doczyścił bez trudu po zaschniętej emulsji...

Jakoś trochę do niej się zraziłam dlatego, że przeholowałam z czyszczeniem tą najmniejszą koneweczką ,która wygląda jak szczoteczka do zębów.... Natomiast dziewczyny są z niej bardzo zadowolone....

Okien nie myłam nią, bo mam na nie inny patent.. woda z octem lub sam ocet, jak są bardzo usyfione to zmywam z pierwszego brudu wodą z płynem do naczyń , potem gumowa ściągaczka, i finito.. czasami ściereczka z mikrofibry do luster i szkła za 5-7zł z lidla ... albo tak jak ostatnio przed świętami przyszła pani Ania i dom odgruzowała... to jest mimo wszystko najlepsza pomoc :lol:

Rasia... a miałyśmy o Ani pogadać...

Cześć Tereska..

Nooo ja jak dorwałam parownicę w 2012r prze św Bożego Narodzenia, jak jechałam po podłodze dobrych ok 150m2 jednych kafli... to aż się zepsułam na kręgosłup na amen... i powiem, że doskonale parownica czyści... ale to robota głupiego.. tu doczyszczę, a tu zaraz pobrudzą... iiii dobrze jej na najwyższej półce w garderobie

Tak myslalam:lol2::rotfl:

Zawsze tak jest z nowymi "zabawkami":D

Pewnie kupie sobie parownice, zeby raz do roku dostac zrywu i obleciec wszystko;)

A ze jestesmy jeszcze przed wykonczeniowka, wiec chyba jednak bede meczyc meza o zaimpregnowanie wszystkiego co mozliwe:yes:

Piekna:yes:

To jest wreszcie on czy ona??? Bo ja bylam pewna, ze to dziewcynka, a Gosiek napisala ON:o

:lol2: Bo to jest on malutki ON:lol2: (czyli taka miniaturka Owczarka Niemieckiego).

W piątek, wczoraj i dzisiaj byli cudni młodzi ludzie do Arga... jeszcze będą dojeżdżać do soboty, żeby oswajać go ze sobą, a w sobotę Argo robi frrrruuuu do Nowego Cudownego Domku:D:cool::D.