rasia 02.03.2014 18:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 No dobra, przyznam się... wtykałam w dziury pod kopcami ząbki czosnku... podziałało-przeniosły się na zimę do sąsiadów;), ale przedwczoraj wróciły i znowu mnie wkurzyły!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.03.2014 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 W taką łapkę jak pokazała Gosia u nas jeden się złapał. Nie można jej układać dłonią bez rękawicy, bo wyczują zapach i nie wejdą. W ich nory kiedyś kiedyś, jeszcze na działce rekreacyjnej wkładałam szmatki nasączone benzyną, naftalinę, głowy śledzi, wpuszczałam wodę ze szlaucha we wszystkie korytarze, co od kogoś usłyszałam, próbowałam. I nic. W końcu jak już nic nie robiłam...to się wyniosły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beauty 02.03.2014 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2014 Ja do wywodu Toli dodam jeszcze petardy(takie specjalne na krety),włosy ludzkie wtykane w nory , odstraszacze na ultradźwięki...Wszystkie metody , tak jak pisałam powyżej , zawiodły ;)niezawodna okazała sie tylko łopata i przerzutka za płot ale może to tylko moje były jakies mutanty;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.03.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 beauty ale jak za płot przerzucisz to i tak przylezą ... jak te u rasi czosnkiem przegonione Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 03.03.2014 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witaj rasia Niestety nie pomogę w sprawie kretów, mój ogródek czasem tak zryją, jakby wszyscy wkoło znali tajemny przepis na ich płoszenie, oprócz mnie. Szczerze mówiąc przyszłam tu z prywatą. Obejrzałam Twój fotodziennik, gratuluję pięknego domu. Chciałabym prosić o przepis na taki fajny płot jak u Ciebie, możliwie łopatologicznie, może być w punktach. Ewentualnie podany jak przepis na proste ciasto, którego nawet największa ciapaja nie da rady popsuć. Dzięki wielkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Witaj rasia Niestety nie pomogę w sprawie kretów, mój ogródek czasem tak zryją, jakby wszyscy wkoło znali tajemny przepis na ich płoszenie, oprócz mnie. Szczerze mówiąc przyszłam tu z prywatą. Obejrzałam Twój fotodziennik, gratuluję pięknego domu. Chciałabym prosić o przepis na taki fajny płot jak u Ciebie, możliwie łopatologicznie, może być w punktach. Ewentualnie podany jak przepis na proste ciasto, którego nawet największa ciapaja nie da rady popsuć. Dzięki wielkie No to przepis, voila! Jedna prosta podmurówka Obrzeży krawężnikowych 6x20x100cm jedna ciężarówka http://hmb.pl/Img.ashx?Id=2649 Kilkadziesiąt kilo prętów zbrojeniowych, najlepiej tych pozostałych po budowie http://www.sklepbat.pl/edane/Asort/Katalog/CE894_1.jpg Jeden lub dwa pręty stalowe kwadratowe, centymetrowe, potrzebne do zrobienia fugi http://www.werteks.com.pl/oferta/pretykwadratowe.jpg Odpowiednia zaprawa murarska Kielnia, miarka i łata Sprawny magik do ogarnięcia logicznego całości... Powodzenia! . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Ja do wywodu Toli dodam jeszcze petardy(takie specjalne na krety),włosy ludzkie wtykane w nory , odstraszacze na ultradźwięki...Wszystkie metody , tak jak pisałam powyżej , zawiodły ;)niezawodna okazała sie tylko łopata i przerzutka za płot ale może to tylko moje były jakies mutanty;) Chyba faktycznie mutanty, bo moje kurczowo trzymają się pod ziemią i żeby takiego łopatą zgarnąć i za płot musiałabym być sama jakimś turbo mutantem;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 beauty ale jak za płot przerzucisz to i tak przylezą ... jak te u rasi czosnkiem przegonione Czosnek znowu w akcji.... Zobaczymy dokąd tym razem się przeniosą. Fakt niezaprzeczalny natomiast: tupot i szczekanie moich czipsów nie robi na nich najmniejszego wrażenia;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 W taką łapkę jak pokazała Gosia u nas jeden się złapał. Nie można jej układać dłonią bez rękawicy, bo wyczują zapach i nie wejdą. W ich nory kiedyś kiedyś, jeszcze na działce rekreacyjnej wkładałam szmatki nasączone benzyną, naftalinę, głowy śledzi, wpuszczałam wodę ze szlaucha we wszystkie korytarze, co od kogoś usłyszałam, próbowałam. I nic. W końcu jak już nic nie robiłam...to się wyniosły To ja właśnie NIC nie robię... no oprócz karmienia ich czosnkiem;). Ale uwierz mi Toluś... wolałabym pędraki:yes:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2014 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Rasia bo moze tony za niskie wydaja, gosiowe i moje to wysokotonowce:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 03.03.2014 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 No to przepis, voila! Jedna prosta podmurówka Obrzeży krawężnikowych 6x20x100cm jedna ciężarówka http://hmb.pl/Img.ashx?Id=2649 Kilkadziesiąt kilo prętów zbrojeniowych, najlepiej tych pozostałych po budowie http://www.sklepbat.pl/edane/Asort/Katalog/CE894_1.jpg Jeden lub dwa pręty stalowe kwadratowe, centymetrowe, potrzebne do zrobienia fugi http://www.werteks.com.pl/oferta/pretykwadratowe.jpg Odpowiednia zaprawa murarska Kielnia, miarka i łata Sprawny magik do ogarnięcia logicznego całości... Powodzenia! . No dzięki wielkie. Moje oczy widzą tutaj listę potrzebnych składników. Chciałabym jeszcze wiedzieć troszkę więcej na temat technologii (mieszania składników ciasta), tak abym potrafiła magikowi wytłumaczyć, o co kaman. Pożyczyłam sobie jedno zdjęcie, rozpowszechniać szeroko nie będę, słowo harcerza. Zmienię też trochę proporcje murek - prześwit, żeby nie było całkowitego plagiatu. No i jeszcze pytanie, co jest pomiędzy murkami, chodzi mi o rodzaj bramy i tych segmentów metalowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 No dzięki wielkie. Moje oczy widzą tutaj listę potrzebnych składników. Chciałabym jeszcze wiedzieć troszkę więcej na temat technologii (mieszania składników ciasta), tak abym potrafiła magikowi wytłumaczyć, o co kaman. Pożyczyłam sobie jedno zdjęcie, rozpowszechniać szeroko nie będę, słowo harcerza. Zmienię też trochę proporcje murek - prześwit, żeby nie było całkowitego plagiatu. No i jeszcze pytanie, co jest pomiędzy murkami, chodzi mi o rodzaj bramy i tych segmentów metalowych. Kejt kochana, lepisz zupełnie jak tort piętrowy;). W podmurówce musisz zalać pręty zbrojeniowe dokładnie co metr+środek planowanej fugi pionowej, wychodzące w górę na wysokość Twojego tortu, czyli płotu. Zbroisz też poziomo, ale nie musisz za często. Układasz jak tort. Podmurówka, pac zaprawa, rozsmarować równiutko, pac krawężnik, wcisnąć z obu dłuższych boków pręty kwadratowe, wcześniej przycięte do metra, przywalić młotkiem z góry i dalej to samo... pac zaprawa, można dołożyć pręcik zbrojeniowy poziomo przechodzący na następny segment... pac krawężnik itp... itd... Bramę i przęsła miałam robione na zamówienie pod wymiar i według mojego projektu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.03.2014 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Rasia bo moze tony za niskie wydaja, gosiowe i moje to wysokotonowce:lol2: Masz rację, ale odstraszacze prof-krecie wysokotonowe jakie miałam okazję słyszeć, mnie pierwszą odstraszają od ogrodu w jakim są zamontowane:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.03.2014 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 my mamy te dzwiekowe na ogrodzie latem doprowadzaja mnie do szalu wiec je wylaczam, do tej pory syrena alarmowa w postaci bialego wystarczala, a moze mi te krety nie przeszkadzaja i one to czuja i nie przychodza, moze je zignorowac nalezy, odepchnac obojetnoscia i same sobie pojda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kejt_R 03.03.2014 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Kejt kochana, lepisz zupełnie jak tort piętrowy;). W podmurówce musisz zalać pręty zbrojeniowe dokładnie co metr+środek planowanej fugi pionowej, wychodzące w górę na wysokość Twojego tortu, czyli płotu. Zbroisz też poziomo, ale nie musisz za często. Układasz jak tort. Podmurówka, pac zaprawa, rozsmarować równiutko, pac krawężnik, wcisnąć z obu dłuższych boków pręty kwadratowe, wcześniej przycięte do metra, przywalić młotkiem z góry i dalej to samo... pac zaprawa, można dołożyć pręcik zbrojeniowy poziomo przechodzący na następny segment... pac krawężnik itp... itd... Bramę i przęsła miałam robione na zamówienie pod wymiar i według mojego projektu:). Teraz mam nadzieję, że jakoś to wyjaśnię. Dziękuję za cierpliwość Ja niestety na razie lepsza jestem w tortach, niż w murarce. Domek dopiero się projektuje, nie zdążyłam się rozwinąć w zagadnieniach budowlanych. Za rok to się zapewne nieco zmieni, stan mojej wiedzy znaczy Jeszcze raz dzięki serdeczne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.03.2014 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 u mnie tez kret wylazl, jakis mutant bo kopce giganty byly, pozbieralam kopce, wciskanie siersci psa do kopca nic nie dalo, teraz wylazi w tym samym miejscu ale juz kopce sa mniejsze , one potem na wiosne znikaja, kopce zawsze mam na koniec zimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.03.2014 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Teraz mam nadzieję, że jakoś to wyjaśnię. Dziękuję za cierpliwość Ja niestety na razie lepsza jestem w tortach, niż w murarce. Domek dopiero się projektuje, nie zdążyłam się rozwinąć w zagadnieniach budowlanych. Za rok to się zapewne nieco zmieni, stan mojej wiedzy znaczy Jeszcze raz dzięki serdeczne! Niezamaco;). Powodzenia!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.03.2014 09:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 u mnie tez kret wylazl, jakis mutant bo kopce giganty byly, pozbieralam kopce, wciskanie siersci psa do kopca nic nie dalo, teraz wylazi w tym samym miejscu ale juz kopce sa mniejsze , one potem na wiosne znikaja, kopce zawsze mam na koniec zimy U mnie buszował od jesieni całą zimę! ( z przerwą na buszowanie u sąsiadów;)) A to wszystko przez to, że naniosłam dżdżownic do spulchnienia tej mojej zbitej gliny . Kopce mają po trzydzieści cm wysokości:evil:. Ale nic to... Polubiłam norniczki, polubię i krety... znajdę sposób żeby razem żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 06.03.2014 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Nornic jakoś polubić nie potrafię, gdy któraś z kici jakąś dopada udaję, że nie widzę .... Za to kretów bronię jak Ordon reduty za co kicie nie bardzo mnie chyba lubią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 08.03.2014 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2014 czenia z okazji Dnia Kobiet przesyłam ... ...wraz ... z metalowym kwiatkiem .... trochę dziwnym ... ale od serca http://i280.photobucket.com/albums/kk194/mrjar_2008/dodatki/1798_zpsaf23655f.jpg PS. ... Dziwność polega na tym, że jeżeli się "najedzie" kursorem na poszczególne "talerze" tego kwiatka ... to one grają jak talerze perkusyjne ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts