mayadaski 15.05.2014 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 ekipa rosnie....:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 15.05.2014 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Majka ty uwazaj z tymi zyczeniami, bo jak sie zbierze ekipa to kto wie co ty tam zastaniesz po powrocie:cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 15.05.2014 18:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Majka ty uwazaj z tymi zyczeniami, bo jak sie zbierze ekipa to kto wie co ty tam zastaniesz po powrocie:cool: :rotfl: chyba tylko moze byc lepiej niz jest teraz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2014 18:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Noooo.... Maya! Piękną łąkę masz na skarpie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 15.05.2014 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Noooo.... Maya! Piękną łąkę masz na skarpie . :lol2: ogrod naturalny....chociaz na angielski to to nie wyglada:P skrzyp wszedzie pomieszany z powojem....jest zielono, a czy ladnie? to podobno kwestia gustu..... :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 15.05.2014 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Maya, masz jakieś zdjęcie poglądowe całości skarpy? I jaki masz tam kąt nachylenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2014 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Spokojnie, u mnie tak było po całości Ledwie mi czubek głowy z zielska wystawał, a mój J. cały szczęśliwy nazywał to łąką kwietną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.05.2014 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 :rotfl: chyba tylko moze byc lepiej niz jest teraz? Najpierw zielone wyrwij ile możesz... potem randap kup i zastosuj.. bo jak dziewczyny wpadnę.. to tylko później za kieszeń w szkółkach się trzymaj... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.05.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Rasik.. a może sierpień nie jest taki zły jechać do Brazy.. bo z północy będziesz jechać.. i ja też.. to może razem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.05.2014 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 A wydawać się by mogło, że góry to my głównie na południu kraju mamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 15.05.2014 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Na płaskim to mi by się podobały pęcherznice diablo i horty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.05.2014 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 oraz uwzględniając częstotliwość i długość pobytów Mai w Polsce to reszta musi być bezobsługowa (mam ten sam problem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 15.05.2014 21:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Jak by tak na tej skoczni narciarskiej porobić płaskie tarasy, to dałoby się posadzić coś mniej pancernego. Najniżej jakieś fajne krzaczory, a tylko na najwyższym poziomie bylinowo i trawiaście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 15.05.2014 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ale wtedy taras pozostanie nagi i odkryty na ament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2014 05:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 tak czy siak najpierw umocnienie, geosiatka, albo geokratka http://forum.muratordom.pl/showthread.php?109556-skarpy-jak-zagospodarowa%C4%87/page2 http://www.hortiplast.pl/pl/geokrata-GeoMax_na_skarpy-przy_drogach_i_autostradach-umacnianie_zboczy_itp.php http://edroga.pl/drogi-i-mosty/wykonawstwo/1491-antyerozyjne-zabezpieczenie-skarp?showall=1&limitstart= dopiero potem sadzić trza i ogród będzie niepowtarzalny... podobnie jak dom a przy okazji znalazłam mojego zaginionego tawulca zdjęcie stąd http://sklep.szkolka.radom.pl/tawulec-pogiety-crispa-stephanandra-incisa-crispa.html http://sklep.szkolka.radom.pl/product/image/775/tawulec.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.05.2014 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Gosiek, z ta geokarta lub czyms w ten desen to masz racje, ze bym potrzebowala na najwyzszy taras skarpy. Musze sie rozejzec i kupic jeszcze w czerwcu.Ten srodkowy taras nasz wydaje mi sie ok z nachyleniem (znaczy nie jest tak tragiczny), ale ja i tak zadnej kory ozdobnej nie bede mogla polozyc, bo mi po prostu zleci na dol i wszystko bedzie lezalo pod plotem:p tawulec ladny....wyczytalam, ze dla Ciebie ok bo lubi wode...na moich piaskach nie bedzie chcial dlugo mieszkac:no: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.05.2014 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 oraz uwzględniając częstotliwość i długość pobytów Mai w Polsce to reszta musi być bezobsługowa (mam ten sam problem ) jak bedzie w komplecie z jakims przystojnym ogrodnikiem jak w Desperate Housewives....to czemu nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 16.05.2014 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 ty musisz miec ogrod w zasadzie bezobslugowy (choc to mega trudne, no chyba ze ogrodnik ) zamiast kory czy zwirkow plukanych rosliny zadarniajace a tym samym wzmacniajace skarpe. do tego pare krzaczkow, iglaczkow, traw ozdobnych, bylin i bedzie ladnie. ale taka skarpa to pole do stworzenia swietnego ogrodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 16.05.2014 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 jałowce płożące, różne kolory pozwalają stworzyć barwny dywan, niskie tawuły, jak latem będziesz przyjeżdżać to będzie kolorowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.05.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Dokładnie chciałam napisać to samo co Gosiek:). Najpierw warstwa żyznej ziemi plus siatka. Każdy taras uformowałabym tak jak tu: http://www.hortiplast.pl/de/foto_geo/GeoMAX/max3.jpg Na samej górze posadziłabym zwarty gąszcz lawendy... żeby śródziemnomorsko się zrobiło... Do umocnienia skapr świetnie się nadają irgi i jałowce płożące. łuskowate i rozesłane: http://agrus.ua/upload/12_1.jpg A pomiędzy nimi słonecznice i wszystkie inne rojniki i rozchodniki... no i clematisy bylinowe . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts