TAR 19.05.2014 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 ale czesc sie ostala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 19.05.2014 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 z tym nawadnianiem, to chcialabym ale sie boje:p, bo znajac moje szczescie to cos peknie, trzasnie zima i znowu bede plakac... cos bezobslugowego potrzebuje, co samo bedzie roslo....za propozycje skrzypu to ja dziekuje pieknie - to juz mam:lol2::lol2: Maya, nawadnianie kropelkowe kładzie się na wierzchu i co najwyżej przysypuje korą lub kamyczkami. Jeśli więc coś szlag trafi, to wymienia się element lub kawałek rurki i szlus. Ale raczej nic nie pęka zimą. Wystarczy, gdy już nie potrzeba podlewać rozłączyć rurki w kilku miejscach i woda sama wycieknie do reszty. To jest przewaga tego systemu nad takim hiper szczelnym natryskowym, zakopywanym i budowanym z twardych rurek. Druga przewaga, to to, że nawadnianie kropelkowe nie potrzebuje silnego ciśnienia wody, żeby działało sprawnie. Poza tym oszczędza wodę, bo jest ona dostarczana bezpośrednio pod rośliny. Nie moczy się roślin, wrażliwych na grzyby (np, wrzosy) i tym sposobem zmniejsza sie prawdopodobieństwo zachorowania. No, i cena - to jest tańszy system niż nawadnianie natryskowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.05.2014 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 Maya, nawadnianie kropelkowe kładzie się na wierzchu i co najwyżej przysypuje korą lub kamyczkami. Jeśli więc coś szlag trafi, to wymienia się element lub kawałek rurki i szlus. Ale raczej nic nie pęka zimą. Wystarczy, gdy już nie potrzeba podlewać rozłączyć rurki w kilku miejscach i woda sama wycieknie do reszty. To jest przewaga tego systemu nad takim hiper szczelnym natryskowym, zakopywanym i budowanym z twardych rurek. Druga przewaga, to to, że nawadnianie kropelkowe nie potrzebuje silnego ciśnienia wody, żeby działało sprawnie. Poza tym oszczędza wodę, bo jest ona dostarczana bezpośrednio pod rośliny. Nie moczy się roślin, wrażliwych na grzyby (np, wrzosy) i tym sposobem zmniejsza sie prawdopodobieństwo zachorowania. No, i cena - to jest tańszy system niż nawadnianie natryskowe. Święta prawda Ale możesz Mayu tak dobrać roślinki, że nawadnianie Ci nie będzie potrzebne wcale . Tylko pierwszy miesiąc po posadzeniu dobrze byłoby podlewać, żeby zaczął się tworzyć system korzeniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 19.05.2014 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2014 U kogo słońce i ciepło to u tego jest.... Zimno i pada, do d... taki interes, nie lubię zimna!!!! No proszę... od jutra i u Ciebie cieplutko i słonecznie ... może być. u nas cieplo za to wczoraj grad popadal i zniszczyl mi azalie i ostrozki, co za skucha:bash: Kwiatki znaczy??? Azalii szkoda:(. Ostróżki to zakwitną znowu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 22.05.2014 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 3 dni absolutnej lampy a ja domek narzędziowy malowałam impregnatem ... Chyba się starzeję, bo mnie głowa zaczęła od słońca boleć. A macie jakiś pomysł, żeby na bazie węży ogrodowych zrobić taki system nawadniający, chociaż na 1 rabatę!! Ganiam z wężem dookoła domu i szlag mnie trafie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 22.05.2014 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2014 Braza, korzystałam z takiego jeszcze 2 lata temu na cały ogród z sekcjami podlewania. Jak chcesz to Ci opiszę u Ciebie. Proste Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 25.05.2014 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2014 Pesteczko, pewnie że chcę!!!!!!!! Witanko gorące! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorbie 31.05.2014 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2014 Rasia, ale cudny krzak Rh !!! Piekne miejsce... Szkoda a może i dobrze, że sentymentalne, bo sie do tego nadaje. A wiadomo, że każdy ma coś do wspominania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.06.2014 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2014 tak wpadłam zobaczyć co słychać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 02.06.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Ja za Arniką też sprawdzam, czy sezon ogórkowy już, czy jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.06.2014 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Jestem znowu z doskoku... U mnie NIC się nie dzieje budowlanego... po prostu NIC:(. Miałam robić "remont" kamyczków, bo mi żywica popękała:(. Nie wytrzymała ogrzewania podłogowego niestety:(. Ale jakoś nie mam ochoty na pył i kurz... na pracowników w domu... no i nie mam pomysłu na dobrą bezbarwną żywicę, która przy okazji będzie ELASTYCZNA!!! (wszelakie pomysły mile widziane:rolleyes:) . Miałam też zrobić pielęgnację podłóg drewnianych i tarasu... ale patrz jak wyżej... Natomiast w ogrodzie siedzę bez przerwy, a dzięki pergotendzie nawet jak leje i wieje;). Ogród zarasta, a ja i tak dokupuję nowe roślinki... albo dostaję(dzięki Arniczko:hug:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 02.06.2014 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Rasia a pokaz tego zarosłego ogroda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.06.2014 23:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Nowe bzdzinki-roślinki;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.06.2014 23:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2014 Zarośla dla Tarci . "Mój" śpiewający pan Wilga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2014 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ale fajne zarosla , jak ja bym tak chciala, pewnie teraz jak zasiade w zabudowie to tez mi 4 liter nie bedzie sie chcialo ruszyc i zarosne ....................... chwastami:bash: alez one sie bujnie rozrastaja:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 03.06.2014 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 ooo moj ulubiony doniczkowy zestaw na tle tek bujnej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Uwielbiam taki busz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 03.06.2014 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 najbardziej mi sie podoba mostek w zarosla(ch) i te olbrzymie biale czosnki. ciotka szczelimy wymianke fioletek za bialego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 03.06.2014 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 U mnie w tym roku nie widziałam wilgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pestka56 03.06.2014 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2014 Rasia, u mnie podobny busz. Ta angielska wiosna zaszalała. Pan Wilga jest cudny. W zeszłym roku ratowałam takiego, bo wpadł do salonu i rozbił się o okno dachowe. W tym roku słyszę Wilgi, ale jeszcze nie widziałam. One są, że tak powiem skryte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts