Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej ho o poranku, choć właściwie to nieomal świt :D :D :D

Rasia, jak tam zagubiony PIT? Na szczęście masz cały dzień, bo jeśli tak jak ja złożysz rozliczenie przez Internet, to do 22 jest czas na poszukiwania :( . Potem sie mogą serwery minfina zapchać. Zresztą w księgowości zostaje kopia, więc zrobienie tam ksero nie powinno być problemem.

Wczoraj ten obrzydły proces zajął mi 10 minut, potem wygenerowało się jakieś tajemnicze potwierdzenie z zakodowanym kodem czasowym i hopsiup, człowiek dołączył do grona nowoczesnych użytkowników e-państwa :D

Śliczna podłoga, trza pomacać...

Dobry :D

I jak, udało się znaleźć PTa ?

Ja tak miałam z moim M, jak przedwczoraj szukał swojego :evil: :evil: :evil: :evil: Myślałam, że normalnie zabiję go, bo pyta się mnie, czy nie widziałam książki w pomarańczowej okładce (oczywiście nie pamiętał która to książka), bo on tam tego PITa włożył :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: . Oczywiście okazało się, że go w tej książce nie było i był w zupełnie innym miejscu :x

No to super, ze znalazłaś. Zawsze można normalną pocztą wysłać, tylko czy dzisiaj nie będzie kolejek.

Ja też już rozliczyłam się :lol: i mam już spokój.

:lol: :lol: :lol: :lol: Nie, skadze... :lol: :lol: :lol:

Jak rasia nie ma podpisanego PITa przez meza to nie ma wyjscia, musi netem. A z poczta to wymyslilam taki myk, zeby isc na poczte w poblizu US. Tam nie ma kolejek, bo jak ktos juz dotarl w ta okolice, to poszedl do US. :lol: :lol: :lol:

Ja tez mimo wszystko wolę dopłacac, tylko optymalnie by bylo odkładać na pita przez cały rok a nie potem z pustej kieszeni wyciągac :roll: . Mąz zaproponował, zebym urodziła siedmioraczki to moze nie trzeba by było nadplacac, hihi. A myśmy dali ciala, bo faktury za net wystawione były na mnie a nie na małżenstwo i nie pozwolili odliczyc, a ja dochodów nie mam, conajwyżej generuję straty :roll: :oops:

Policzyłam... :evil: ... idę skoczyć z mostu... :cry: :cry: :cry:

współczuję :( , my też co roku mamy kupę kasy do zapłaty, ale w tym roku zrobiliśmy mały myk i mamy zwrot :lol:

Wolę nie mieć zwrotu ale umiarkowaną dopłatę - z wielu wzgledów :)

Tak jak stoi wyżej, też bym wolała... ale, moja kuchnia poszła się je... do US. :evil: :evil: :evil:

A wszystko przez jakąś nierozgarniętą księgową :evil: bo 25% całego podatku, to nie jest małe niedopatrzenie!!! :evil: :evil: :evil:

współczuję :( , my też co roku mamy kupę kasy do zapłaty, ale w tym roku zrobiliśmy mały myk i mamy zwrot :lol:

Tak jak stoi wyżej, też bym wolała... ale, moja kuchnia poszła się je... do US. :evil: :evil: :evil:

A wszystko przez jakąś nierozgarniętą księgową :evil: bo 25% całego podatku, to nie jest małe niedopatrzenie!!! :evil: :evil: :evil:

Rasieńka, a może popełniłaś jakiś błąd w wyliczeniach....cooooo....??? :wink:

Oczywiście nie ma co żartować. US jest dla mnie zmorą każdego roku. :x

A pani księgowej należy się coś do słuchu....tylko co to teraz da. :roll:

Skale się niuni pojebały ? NO mniodzio..