Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Mojemu ojcu kiedys tak wypelnila niunia zbiorczego PITa, ze wyszedl jej ogromniasty zwrot, a oczywiscie byl II prog. W sierpniu do zaplacenia podatek z odsetkami. :-? Musialam jezdzic za niego i wyjasniac, bo mieszkal wtedy w Slupsku, a podatek w Krakowie, no jaja jak berety.

Mnie w tym roku zczyscilo. Na moj gust umiarkowana doplata to to nie byla. :evil:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wlasnie widzialam w TV jakie w Wawie kolejki na poczcie. Powariowali ludzie. :-?

To faktycznie głupota. :roll: Ja miałam w awaryjnej wersji podjechać do mojego US, gdzie stoi miły Pan na warcie i pilnuje urny /dokładnie biało-czerwonej, wyborczej/, do której można wrzutki robić do samej 00.00.

Ping-pong, pit-u, pit-u... i już! :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Odwala mi, po tym wszystkim... idę to oblać! :D

Wlasnie widzialam w TV jakie w Wawie kolejki na poczcie. Powariowali ludzie. :-?

To faktycznie głupota. :roll: Ja miałam w awaryjnej wersji podjechać do mojego US, gdzie stoi miły Pan na warcie i pilnuje urny /dokładnie biało-czerwonej, wyborczej/, do której można wrzutki robić do samej 00.00.

Ping-pong, pit-u, pit-u... i już! :roll: :wink: :lol: :lol: :lol:

Odwala mi, po tym wszystkim... idę to oblać! :D

I to wiesz... Staruszki nie stoja, bo ci polecieli po zwroty w styczniu, tylko mlodzi ludzie. To co? Netu nie maja? :-? U nas tez urna byla, ale to glupie, bo zadnego potwierdzenia nie dostajesz. :roll:

a powiedzieć Wam coś .................................................pracowałam w czasie studiów, pół roku w warszawskim US, w dziale rozliczeń osób fizycznych, i nikt kto tam nie był od środka nie jest w stanie wyobrazić sobie tego co się tam dzieje w okresie składania zeznań, i nigdy, nikomu nie życzę takiej pracy :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Pasie, zawsze mozna sobie zmienic, nie?

i to jak najszybciej :roll:

:lol: :lol: :lol: Wierze, ze to nie jest najwdzieczniejsza praca pod sloncem, jednak wiele z tych problemow tworza sami urzednicy. Podam Ci przyklad. Rejestruje spolke. Zeby miec NIP musze miec konto w banku. Oczywiscie, zeby miec konto w banku, musze miec NIP - normalna kwadratura kola, spoko. W banku zakladaja Ci konto na "spolka XY w organizacji". A pani kaze mi wykreslic z nazwy konta "w organizacji", bo w momencie wydania NIPu juz nie jest w organizacji. No ale mowie - jak nie jest, no byla, jak skladalam formularz... No ale nie jest, wiec musialam osobiscie pojechac, skreslic, zaparafowac... To naprawde jest takie wazne, ze podatnikowi AZ tak trzeba czas marnowac, nie wspomne o sobie samym??? :o :o :o Innym razem rejestrowalam fundacje - rejestracja w KRSie potrwala jakies 6 miesiecy, co jest norma w Polsce. Ide po NIP, a pani - dlaczego tak pozno? Mowie - no bez jaj, co pozno, jak dopiero jest wrzesien, a deklaracje pierwsza skladam w marcu, to o co kaman, no pozno, bo kuzwa tak sad dziala. Nie... To nie wystarczy... Pismo wyjasniajace trzeba... No to z powrotem do domu, pismo wyjasniajace, taksowka z powrotem do urzedu, kolejka... Podejrzewam, ze 70% "przepracowania" pan w urzedach wynika z tego typu problemow.

To sie nazywa optymalizacja procesów. Jak wiadomo jest ona ściśle powiązana z obniżeniem kosztów. Ale po co obniżać koszty, gdy nie ma takiej potrzeby - pan zapłaci, Rasia zapłaci ...

Takie cuda to tylko u prywaciarzy :)

Babcie klozetowe to gatunek endemiczny na naszym terenie, ale ciecie to cwoki wszedzie. W NY musielismy ostatnio na robote przyjezdzac punktualnie o 9, bo o 9.05 windziarz juz Cie nie wwiozl do budynku i konczyc o 4:30 z tych samych powodow, mimo, ze cala ekipa cieciow miala lapowe zaplacona. :-? Tam nawet wlasciciele maja w plecy, jak ciecie np. strajk oglosza. A winda sama pojechac nie mozesz... Bo nie. :evil: