Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tak, dziękuję! chodziło mi o tą nazwę :) dokładnie. zbieram ceny wszystkich podobajacych mi sie dachow. Jak znam życie to ten Tegalit Braasa jest zwyczajnie drogi :)

jest droższy :) choć tańszy od tytan-cynk :)

Zależy według jakiego kursu euro liczą blachę... W zeszłym roku chyba jednak było odwrotnie :wink:

tak, dziękuję! chodziło mi o tą nazwę :) dokładnie. zbieram ceny wszystkich podobajacych mi sie dachow. Jak znam życie to ten Tegalit Braasa jest zwyczajnie drogi :)

jest droższy :) choć tańszy od tytan-cynk :)

Czy ja wiem...? :roll: Ja robiłam wycenę w tych samych miejscach na Tegalit Braasa i Domino Creatona i Tegalit wyszedł mi sporo taniej /z 30% zniżką/ 8)

Rasiu - mogę się tylko przyłączyć do zachwytów podłogowych :D :D :D

Super będzie wyglądać :D

Duszek naprawdę robi kawał niezłej roboty :D

Dzięki Maluszku 8)

Czy mi się dobrze obiło o uszy, że okiennice będziesz robić u siebie? :roll: Jeśli tak, to jakie? :D

Zależy według jakiego kursu euro liczą blachę... W zeszłym roku chyba jednak było odwrotnie :wink:

Witajcie słynne barranki :)

możliwe że to ceny z kontrastowych przeliczników :) w kazdym razie materiałowo: tytan-cynk znajduję po 114pln/m2 brutto (Rheinzink patyna szaroniebieska lub grafit 0,7mm, w rolce) a Tegalit Braas po 61pln/m2 (brutto)

jedynie tansza jest Plannja Emka ok 50 m2. To ceny z sieci, tak naprawdę odpowiedź da dopiero wycena.

Niestety Tegalit jest prawdopodobnie za ciężki dla mnie (to juz konstruktor zdecyduje)

Cześć Rasieńka!

No podłogi cuuuuudo!!!!

Cześć Moniś! :D Dziękuję. 8)

To kiedy do mnie zajrzysz? 8)

Czy to Ty wspominałaś kiedyś o bzie?

8) :D

Ano ja a chcesz??? Mam biały i lila :)

Kcem, kcem!!! Bardziście! 8)

Pędzę teraz na budowę, bo Nefcia pewnie już tam jest... złapię Cię wieczorkiem... 8) :D :D

Witajcie słynne barranki :)

możliwe że to ceny z kontrastowych przeliczników :) w kazdym razie materiałowo: tytan-cynk znajduję po 114pln/m2 brutto (Rheinzink patyna szaroniebieska lub grafit 0,7mm, w rolce) a Tegalit Braas po 61pln/m2 (brutto)

jedynie tansza jest Plannja Emka ok 50 m2. To ceny z sieci, tak naprawdę odpowiedź da dopiero wycena.

Niestety Tegalit jest prawdopodobnie za ciężki dla mnie (to juz konstruktor zdecyduje)

Marekmarian, Słynne???? Chyba czegoś nie wiemy :D :D

No tak, w ubiegłym roku udało się kupić cały materiał w okolicach 100 zł/m kw - blachę w rolkach, blachę na obróbki, wszystkie te chwytaki i inne taśmocuda - więc sam materiał saute (z rabatem) wyszedł ok. 70-75 zł za mkw. - patyna pro szaroniebieska właśnie. No ale w zeszłym roku euro stało ile stało, a teraz jakby ciut droższe jest :cry:

Natomiast Plannya to zupełnie inna historia, to jednak jest blacha malowana proszkowo, a nie czysto naturalny materiał. Rozważaliśmy emkę, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Pomijając inne kwestie wciąż trudno jest znaleźć dekarzy którzy potrafią ułożyć blachę na rąbek stojący. Rheinzink szkoli ekipy, ale oni programowo nie dotykają się do innego materiału, a wpuszczać na dach pełną zapału ekipę, która chce się na nas nauczyć, to jednak zbyt duże ryzyko :wink:

A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady...

A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady...

to podejscie do 'określonego' nabywcy. Ktoś kto lubi taki design jest z reguly bogaty i nowoczesny... prawdopodobnie z tego wynika cena. jest drugi składnik być moze - brak konkurencji.

to podejscie do 'określonego' nabywcy. Ktoś kto lubi taki design jest z reguly bogaty i nowoczesny... prawdopodobnie z tego wynika cena. jest drugi składnik być moze - brak konkurencji.

Istotna jest kwestia konkurencji. Robi to raptem kilka firm, więc dyktują warunki. A w sobotę widzieliśmy w TTW piękny trawertyn w dużej płycie za 230 i to brutto. NIe mówiąc już o neferkowym trawertynie.

Wizja betonu na ścianie nagle zaczęła się rozmywać...

Istotna jest kwestia konkurencji. Robi to raptem kilka firm, więc dyktują warunki. A w sobotę widzieliśmy w TTW piękny trawertyn w dużej płycie za 230 i to brutto. NIe mówiąc już o neferkowym trawertynie.

Wizja betonu na ścianie nagle zaczęła się rozmywać...

Czy ja dobrze rozumiem, ze chcesz beton na scianie? :o Mam dla Ciebie proste, sympatyczne a nawet przystojne rozwiazanie. :wink: