marekmarian 04.05.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 tak, dziękuję! chodziło mi o tą nazwę dokładnie. zbieram ceny wszystkich podobajacych mi sie dachow. Jak znam życie to ten Tegalit Braasa jest zwyczajnie drogi jest droższy choć tańszy od tytan-cynk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 04.05.2009 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Rasiu - mogę się tylko przyłączyć do zachwytów podłogowych :D Super będzie wyglądać Duszek naprawdę robi kawał niezłej roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 tak, dziękuję! chodziło mi o tą nazwę dokładnie. zbieram ceny wszystkich podobajacych mi sie dachow. Jak znam życie to ten Tegalit Braasa jest zwyczajnie drogi jest droższy choć tańszy od tytan-cynk Zależy według jakiego kursu euro liczą blachę... W zeszłym roku chyba jednak było odwrotnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 tak, dziękuję! chodziło mi o tą nazwę dokładnie. zbieram ceny wszystkich podobajacych mi sie dachow. Jak znam życie to ten Tegalit Braasa jest zwyczajnie drogi jest droższy choć tańszy od tytan-cynk Czy ja wiem...? Ja robiłam wycenę w tych samych miejscach na Tegalit Braasa i Domino Creatona i Tegalit wyszedł mi sporo taniej /z 30% zniżką/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Rasiu - mogę się tylko przyłączyć do zachwytów podłogowych :D Super będzie wyglądać Duszek naprawdę robi kawał niezłej roboty Dzięki Maluszku Czy mi się dobrze obiło o uszy, że okiennice będziesz robić u siebie? Jeśli tak, to jakie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 04.05.2009 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Zależy według jakiego kursu euro liczą blachę... W zeszłym roku chyba jednak było odwrotnie Witajcie słynne barranki możliwe że to ceny z kontrastowych przeliczników w kazdym razie materiałowo: tytan-cynk znajduję po 114pln/m2 brutto (Rheinzink patyna szaroniebieska lub grafit 0,7mm, w rolce) a Tegalit Braas po 61pln/m2 (brutto) jedynie tansza jest Plannja Emka ok 50 m2. To ceny z sieci, tak naprawdę odpowiedź da dopiero wycena. Niestety Tegalit jest prawdopodobnie za ciężki dla mnie (to juz konstruktor zdecyduje) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.05.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Cześć Rasieńka! No podłogi cuuuuudo!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jedziesz na budowę swoja dziś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 04.05.2009 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 cześć łajzki:)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jedziesz na budowę swoja dziś ? Za 10 minut... jedziesz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Jedziesz na budowę swoja dziś ? Za 10 minut... jedziesz??? ok- to się zbieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Cześć Rasieńka! No podłogi cuuuuudo!!!! Cześć Moniś! Dziękuję. To kiedy do mnie zajrzysz? Czy to Ty wspominałaś kiedyś o bzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 04.05.2009 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Cześć Rasieńka! No podłogi cuuuuudo!!!! Cześć Moniś! Dziękuję. To kiedy do mnie zajrzysz? Czy to Ty wspominałaś kiedyś o bzie? Ano ja a chcesz??? Mam biały i lila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 04.05.2009 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Cześć Rasieńka! No podłogi cuuuuudo!!!! Cześć Moniś! Dziękuję. To kiedy do mnie zajrzysz? Czy to Ty wspominałaś kiedyś o bzie? Ano ja a chcesz??? Mam biały i lila Kcem, kcem!!! Bardziście! Pędzę teraz na budowę, bo Nefcia pewnie już tam jest... złapię Cię wieczorkiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Zależy według jakiego kursu euro liczą blachę... W zeszłym roku chyba jednak było odwrotnie Witajcie słynne barranki możliwe że to ceny z kontrastowych przeliczników w kazdym razie materiałowo: tytan-cynk znajduję po 114pln/m2 brutto (Rheinzink patyna szaroniebieska lub grafit 0,7mm, w rolce) a Tegalit Braas po 61pln/m2 (brutto) jedynie tansza jest Plannja Emka ok 50 m2. To ceny z sieci, tak naprawdę odpowiedź da dopiero wycena. Niestety Tegalit jest prawdopodobnie za ciężki dla mnie (to juz konstruktor zdecyduje) Marekmarian, Słynne???? Chyba czegoś nie wiemy No tak, w ubiegłym roku udało się kupić cały materiał w okolicach 100 zł/m kw - blachę w rolkach, blachę na obróbki, wszystkie te chwytaki i inne taśmocuda - więc sam materiał saute (z rabatem) wyszedł ok. 70-75 zł za mkw. - patyna pro szaroniebieska właśnie. No ale w zeszłym roku euro stało ile stało, a teraz jakby ciut droższe jest Natomiast Plannya to zupełnie inna historia, to jednak jest blacha malowana proszkowo, a nie czysto naturalny materiał. Rozważaliśmy emkę, ale ostatecznie zrezygnowaliśmy. Pomijając inne kwestie wciąż trudno jest znaleźć dekarzy którzy potrafią ułożyć blachę na rąbek stojący. Rheinzink szkoli ekipy, ale oni programowo nie dotykają się do innego materiału, a wpuszczać na dach pełną zapału ekipę, która chce się na nas nauczyć, to jednak zbyt duże ryzyko A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 04.05.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady... to podejscie do 'określonego' nabywcy. Ktoś kto lubi taki design jest z reguly bogaty i nowoczesny... prawdopodobnie z tego wynika cena. jest drugi składnik być moze - brak konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barranki2 04.05.2009 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady... to podejscie do 'określonego' nabywcy. Ktoś kto lubi taki design jest z reguly bogaty i nowoczesny... prawdopodobnie z tego wynika cena. jest drugi składnik być moze - brak konkurencji. Istotna jest kwestia konkurencji. Robi to raptem kilka firm, więc dyktują warunki. A w sobotę widzieliśmy w TTW piękny trawertyn w dużej płycie za 230 i to brutto. NIe mówiąc już o neferkowym trawertynie. Wizja betonu na ścianie nagle zaczęła się rozmywać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Barranku, jest tyle pięknych materiałów :) Spoko - coś znajdziesz : ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 04.05.2009 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 A tak z innej beczki - mam na biurku próbkę płyty z betonu architektonicznego. I dalej nie chce kosztować mniej niż 300 z mkw. Przecież to piach, cement i woda na litość boską! No i zbrojenie z maty. I dodatki uszlachetniające. I szlif. Ale bez przesady... to podejscie do 'określonego' nabywcy. Ktoś kto lubi taki design jest z reguly bogaty i nowoczesny... prawdopodobnie z tego wynika cena. jest drugi składnik być moze - brak konkurencji. Istotna jest kwestia konkurencji. Robi to raptem kilka firm, więc dyktują warunki. A w sobotę widzieliśmy w TTW piękny trawertyn w dużej płycie za 230 i to brutto. NIe mówiąc już o neferkowym trawertynie. Wizja betonu na ścianie nagle zaczęła się rozmywać... Czy ja dobrze rozumiem, ze chcesz beton na scianie? Mam dla Ciebie proste, sympatyczne a nawet przystojne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 04.05.2009 17:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Małgoś, chcesz przybić do ściany Milera ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts