Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

>>>>>

Ale widziałam ostatnio u znajomych bardzo ciemno, prawie czarno bejcowane dechy i wyglądały rewelacyjnie!<<<<<<<<<<

Jakbyś chciała sobie polookać na próbki podłóg z różnych stron świata to polecam taki sklepik na Kłobuckiej w Warszawie.Co do cen i jakości usług nie wiem ponieważ nie porównywałem, byłem tylko w cele"wycieczkowych".Wjeżdżasz na wystawę i jedziesz do końca tam są pawiloniki równoległe do ulicy Kłobuckiej.

Wjechać najlepiej pierwszym wjazdem od Bokserskiej.

Pozdrawiam

Konrad

:wink:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

>>>>>

Ale widziałam ostatnio u znajomych bardzo ciemno, prawie czarno bejcowane dechy i wyglądały rewelacyjnie!<<<<<<<<<<

my mieliśmy zrobić sobie w salonie deski orzech amerykański, zarąbisty i właśnie ciemny, ale nam minęło.Dlaczego? Jak sobie przypomnę jak strasznie widać kurz na takiej podłodze ciemnej to przy powierzchni naszego domu wystarczy żeby sprzątać. Do tego cena wysoka około 300 zł /m2 samego materiału i stajesz się niewolnikiem własnego domu.No chyba że stać kogoś na panią do sprzątania 3 razy w tygodniu to spoko.

My ostatecznie zdecydowaliśmy na dębową deskę około 13 cm szerokości.

Pozdrawiam

Konrad

O właśnie! I bądź tu człowieku mądry... wrrr... :-?

W swoim aktualnym mieszkaniu mam zwykły dąb, może taki trochę złoty dąb... i kurzu samego jako takiego to może na nim nie widać za bardzo, ale kudły mojego psa pozbijane w kępki, to horror!!! :evil: latam z odkurzaczem nie trzy razy w tygodniu, ale trzy razy dziennie!!! :evil: :evil: :evil: I tego właśnie mam dość!

Ale psa nie :wink: :D

>>>>>

Jakbyś chciała sobie polookać na próbki podłóg z różnych stron świata to polecam taki sklepik na Kłobuckiej w Warszawie.Co do cen i jakości usług nie wiem ponieważ nie porównywałem, byłem tylko w cele"wycieczkowych".Wjeżdżasz na wystawę i jedziesz do końca tam są pawiloniki równoległe do ulicy Kłobuckiej.

Wjechać najlepiej pierwszym wjazdem od Bokserskiej.

Pozdrawiam

Konrad

Byłam na Kłobuckiej... tam się zakochałam właśnie w panelach, które potrafią być droższe od drewna!!! A wybór jest tam faktycznie rewelacyjny, ale ceny... :evil: !

>>>>>>>

Byłam na Kłobuckiej... tam się zakochałam właśnie w panelach, które potrafią być droższe od drewna!!! A wybór jest tam faktycznie rewelacyjny, ale ceny... <<<<<<<<<<<

ceny dość wysokie mają ale za to bardzo duży wybór.

Jest jeszcze tam taki pawilon "Zinczuk" i właściciel pan Piotr. Polecam gościa. Sam u niego będę materiał cały kupować.Trafiłem tam z polecenia mojego parkieciarza, który jest precyzyjny jak zegareczek.

Pawilonik w zasadzie nic nie obiecuje, ale wg mnie nie o to chodzi.

Konrad

>>>>>

JA tam nieśmiało , ale będę za dechami głosowała <<<<<<<<

Popieram , wg mnie drewno zawsze można wycyklinować a panel czy deskę barlinecką to lipa ciężko.Chyba raczej chwyt reklamowy.

Ja dodatkowo będę robić u siebie grubszą wersję deski i parkietu. W końcu to na wieki, hehehe.

Do nowoczesnego domku to pewnie deski z fazą wzdłuż dechy, ale trochę kłopotliwe jest zbieranie się syfu w tych rowkach.

Konrad

>>>>>>>Rasiek - STAL (żadne badziewiaste aluminium perforowane ) najlepiej takie jak moja rura do kominka albo matowe. Albo malowane proszkowo na RAL jak rama okna - to już chyba najprędzej. Będzie bajka. A skropliny... się wytrze<<<<<<,

Jakby co to mam metę na kwasóweczkę w różnych odmianach w przyzwoitej cenie.

Konrad

Gość justyna_m
Wklejam sobie ku pamięci pomysł na prysznic do swojej łazienki

http://img50.imageshack.us/img50/3661/70633f9e483bb738of0.jpg

o skądś to znam , to z moich inspirations? :D

a co to za firma???

Wczoraj jechałam przez śnieżycę - staram się nie szarżować , w końcu to moja pierwsza zima za kółkiem. Ale to nie była śnieżyca na 20 km/h :o . W rezultacie mój Mąż się ze mnie pośmiewał , bo nie strzymałam i jako jedyna jechałam lewym pasem i wyprzedzałam te żółwie :)

Tak trzymać!!! Równe tempo w takich sytuacjach jest najlepsze! :D :D :D

Przepraszam Dobrosiu, że tak zapożyczam sobie, ale to takie piękne!!!

Dobroszka Twoje dzienniczkowe inspiracje, to po prostu poezja dla duszy mojej i jakby żywcem wyrwane co mi w duszy gra :wink: :D. Do Twoich białych kuchni też wzdychałam, wiesz...

I bardzo mi smutno, że się dzienniczkowo zaświętowałaś... :wink: :cry:

Gość justyna_m
Dobroszka Twoje dzienniczkowe inspiracje, to po prostu poezja dla duszy mojej i jakby żywcem wyrwane co mi w duszy gra :wink: :D. Do Twoich białych kuchni też wzdychałam, wiesz...

I bardzo mi smutno, że się dzienniczkowo zaświętowałaś... :wink: :cry:

a no obija się ostatnio dobroszka :evil:

ło matko , no rozleniwiłam się paskudnie :lol: , ale też dużo mi się wyklarowało z tego co będzie w domku , to i inspiracyj aż tyle nie potrzebuję.

A kuchnię wyobraźcie sobie będę miała jaaaśniuuusieńko szarą - matową , do tego ciemnoszary blat.

Jak zobaczyłam próbkę blatu i frontu to już nie chciałam żadnej innej , najchętniej bym zabrała do domu ze sobą :wink: