Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

rasiu najpierw musisz wymyśleć gdzie :roll:

No do studni jakiś chyba... :roll: Mam zrobiony drenaż mojego bagienka z kilkoma studniami i jedną wielką na końcu... z pompą w razie przepełnienia... to może do niej... :roll:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

tylko u Ciebie z nawodnieniem terenu to raczej nie ma problemu co?

zapomniałam o Twoich megapalach :lol:

:lol: :lol: Chyba wykorzystam spadek terenu i na razie pozwolę wodzie spływać naturalnie... na sąsiednią /całe szczęście pustą/ działkę... :roll: A po drodze i tak mój drenaż tą wodę będzie wyłapywał...

Co to jest kanalizacja deszczowa? :roll:

można toto co z nieba spada odprowadzić do kanalizy deszczowej (przeważnie w ulicy sa studzienki), albo do studni chłonnej, którą sobie musisz we własnym zakresie na własnym kawałku ziemi zmajstrować.

opcja 2 - droższa w wykonaniu - tańsza w eksploatacji

rasia

to jest normalne przyłącze jak przyłącze do kanalizacji sanitarnej. cała sieć jest budowana przez miasto. ty tylko się podłączasz i tyle. jak nie masz w pobliżu to nie masz tej opcji po prostu. u mnie była studzienka metr od granicy

za samo podpiecie chcieli 3 k (1,5 mb rury pcv) + zamknięcie drogi (ślepa uliczka :roll: ) + położenie nowej kostki na rozebranym chodniku +

nowa nawierzchnia drogi + i + i + ....podziękowałam - mam studniie chłonną na działce....nie dobrnęłam do połat za odbiór deszczówki :oops:

rasia

to jest normalne przyłącze jak przyłącze do kanalizacji sanitarnej. cała sieć jest budowana przez miasto. ty tylko się podłączasz i tyle. jak nie masz w pobliżu to nie masz tej opcji po prostu. u mnie była studzienka metr od granicy

Skoro sama na własny koszt wybudowałam kanalizację miejską, to chyba mogę się do niej podłączyć z deszczówką... :roll: muszę spytać sąsiada... 8)

za samo podpiecie chcieli 3 k (1,5 mb rury pcv) + zamknięcie drogi (ślepa uliczka :roll: ) + położenie nowej kostki na rozebranym chodniku +

nowa nawierzchnia drogi + i + i + ....podziękowałam - mam studniie chłonną na działce....nie dobrnęłam do połat za odbiór deszczówki :oops:

Tiaaaaa......każy myśli, że człowiek to tak sra za przeproszeniem tymi tysiącami. :x Jak mnie to wnerwia. :evil:

Efilo, to znaczy,że nie ma opłat za odbiór deszczówki ??

Koszty podpiecia się liczy i tyle??

No wnerwu dostałam jak pani mi zaczęła m2 kostki brukowej liczyć (tej którą by trzeba wymienić przy naszym podłączeniu) i nie dopytałam jak to się z samym odbiorem ma.

Ja mam nieustanną przeprawę z wodociągami (już z 10 miesięcy :roll: ) jak mam tam jechać lub dzwonić to wysypki dostaję :evil: