rasia 29.05.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 rasiu najpierw musisz wymyśleć gdzie No do studni jakiś chyba... Mam zrobiony drenaż mojego bagienka z kilkoma studniami i jedną wielką na końcu... z pompą w razie przepełnienia... to może do niej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 zależy jak to wielkie i gdzie ta pompa to opróżnia w razie przepełnienia. albo się to odprowadza do kanalizacji deszczowej albo się buduje jakieś rozsączanie. deszczówka dobra rzecz bo nie płacisz kaski za wodę do ogródka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 tylko u Ciebie z nawodnieniem terenu to raczej nie ma problemu co? zapomniałam o Twoich megapalach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.05.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 tylko u Ciebie z nawodnieniem terenu to raczej nie ma problemu co? zapomniałam o Twoich megapalach Chyba wykorzystam spadek terenu i na razie pozwolę wodzie spływać naturalnie... na sąsiednią /całe szczęście pustą/ działkę... A po drodze i tak mój drenaż tą wodę będzie wyłapywał... Co to jest kanalizacja deszczowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no taka którą zamiast kup leci deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.05.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no taka którą zamiast kup leci deszcz Aaaaaa....... to wszystko jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.05.2009 09:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no taka którą zamiast kup leci deszcz No dobra. I co dalej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 można toto co z nieba spada odprowadzić do kanalizy deszczowej (przeważnie w ulicy sa studzienki), albo do studni chłonnej, którą sobie musisz we własnym zakresie na własnym kawałku ziemi zmajstrować.opcja 2 - droższa w wykonaniu - tańsza w eksploatacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 rasiato jest normalne przyłącze jak przyłącze do kanalizacji sanitarnej. cała sieć jest budowana przez miasto. ty tylko się podłączasz i tyle. jak nie masz w pobliżu to nie masz tej opcji po prostu. u mnie była studzienka metr od granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2009 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 ja tez mam w ulicy, ale miasto sobie zyczy jakichś koszmarnych opłat więc wrzucimy się do studni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.05.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 ja tez mam w ulicy, ale miasto sobie zyczy jakichś koszmarnych opłat więc wrzucimy się do studni No właśnie ciekawa jestem tych opłat. To jakos policzalne jest, ile tej wody tam spłynie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2009 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 za samo podpiecie chcieli 3 k (1,5 mb rury pcv) + zamknięcie drogi (ślepa uliczka ) + położenie nowej kostki na rozebranym chodniku + nowa nawierzchnia drogi + i + i + ....podziękowałam - mam studniie chłonną na działce....nie dobrnęłam do połat za odbiór deszczówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.05.2009 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 rasia to jest normalne przyłącze jak przyłącze do kanalizacji sanitarnej. cała sieć jest budowana przez miasto. ty tylko się podłączasz i tyle. jak nie masz w pobliżu to nie masz tej opcji po prostu. u mnie była studzienka metr od granicy Skoro sama na własny koszt wybudowałam kanalizację miejską, to chyba mogę się do niej podłączyć z deszczówką... muszę spytać sąsiada... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 nie możesz. chyba że nielegalnie. to dwie różne sieci. kupy trzeba uzdatniać a deszczu nie więc sama rozumiesz że na taki gratis nikt by się nie zgodził. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.05.2009 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 za samo podpiecie chcieli 3 k (1,5 mb rury pcv) + zamknięcie drogi (ślepa uliczka ) + położenie nowej kostki na rozebranym chodniku + nowa nawierzchnia drogi + i + i + ....podziękowałam - mam studniie chłonną na działce....nie dobrnęłam do połat za odbiór deszczówki Tiaaaaa......każy myśli, że człowiek to tak sra za przeproszeniem tymi tysiącami. Jak mnie to wnerwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no na początku zwłaszcza po wypłacie transzy to jeszcze srasz. im później tym większe zatwardzenie. ale mamy sympatyczne porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2009 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 Efilo, to znaczy,że nie ma opłat za odbiór deszczówki ?? Koszty podpiecia się liczy i tyle?? No wnerwu dostałam jak pani mi zaczęła m2 kostki brukowej liczyć (tej którą by trzeba wymienić przy naszym podłączeniu) i nie dopytałam jak to się z samym odbiorem ma. Ja mam nieustanną przeprawę z wodociągami (już z 10 miesięcy ) jak mam tam jechać lub dzwonić to wysypki dostaję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 29.05.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 nie możesz. chyba że nielegalnie. to dwie różne sieci. kupy trzeba uzdatniać a deszczu nie więc sama rozumiesz że na taki gratis nikt by się nie zgodził. No to pociągnęłam tylko jedną nitkę. Mam nadzieję, że na kupy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edmar70 29.05.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 no na początku zwłaszcza po wypłacie transzy to jeszcze srasz. im później tym większe zatwardzenie. ale mamy sympatyczne porównania Kupsko, to temat "morze". W takim razie, ja ma ciągłe zatwardzenie. Co jest zgodne z prawdą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 29.05.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 o kupach Wam się chce gadać , to rzućta tu okiem - marna ozdoba ogródka, ale za to jaka oryginalna http://forum.muratordom.pl/szczyty-kiczu,t41267-1020.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts