Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A może Duch....? 8) Jeździliby we dwóch po całym kraju , taka sielanka by była :D

Tez o tym pomyslalam. :lol: :lol: :lol:

Trzeba naciagnąć mamusię Raśkę,żeby sprezentowała synkowi na Dzień dziecka - zamiast tego braciszka :wink:

to chyba już nieaktualne, bo słyszałam dzisiaj w radio, że właścicielka już go odebrała :D

Berek wszystkim :D

Nie wiem, czy to dobra, czy zła wiadomość... bo nie nie wiadomo czy właścicielka go "zgubiła", czy sam nawiał. :roll:

Wazne, ze go nie dali do schronu, bo tam by chyba zwariowal biedaczek. :roll:

Cześć Rasiulka.

Cześć Monia!

Wołamy Cię i wołamy u Ciebie w komentach, wybuchi robimy, a Ty do siebie wcale a wcale nie zaglądasz. :roll: :lol: :lol:

No rzesz kuźwa połowa powiadomień mi nie przychodzi :evil: :o

Witaj kochana w tę piękną słoneczną pogodę 8)

Cześć Monia! :D

Pogoda psuje mi wszystko: humor, plany weekendowe i fryzurę! :evil: Wrrrrrrrr.... :x

Gdzieś się Ciebie pytałam, ale znikło w tłumie, czy takie rurki można użyć do połączenia z rynnami i odprowadzenia wody opadowej... gdzieś... :roll: ???

Rasiu od domu to tak z 2m zwykła pcv a potem już idzie drenażowa bo ona ma dziurki. A dalej to już do studzienki chłonnej. My będziemy robić jedną na próbę bo u nas mokrawo i chcemy najpierw zobaczyć jak to będzie działało.

A u nas i mokrawo i gliniasto zarazem i cały czas jeszcze nie mamy pomysłu, co zrobić z wodą. Kałuże schną, nie wsiąkają, bo teren niewsiąkły. Dół chłonny sprawdza się umiarkowanie, u sąsiada stoi w nim woda i to cała zabawa. Chyba się wetniemy do studni od "dużego" drenażu, tak nieoficjalnie :wink: :wink: :wink:

A w ogóle to niech jakiś deszczor spróbuje nam elewacje pobrudzić. Nosz ubiję wtedy jak...

ja generalnie zastanawiam się czy drenaż jest niezbedny :roll: u nas piaszczysto strasznie, deszczówka przelatuje jak....hmmmm jak Monika przez mój dziennik, ale biegły się upierał,że choć odwodnienie trzeba z robić, to co ja się z mondrymi głowami będę kłucić , trza robić :roll:

ja generalnie zastanawiam się czy drenaż jest niezbedny :roll: u nas piaszczysto strasznie, deszczówka przelatuje jak....hmmmm jak Monika przez mój dziennik, ale biegły się upierał,że choć odwodnienie trzeba z robić, to co ja się z mondrymi głowami będę kłucić , trza robić :roll:

Albo lepiej biegłego zmienić. Może być taniej :D

My musimy coś zrobić, bo sucz uwielbia się tarzać w błotnistych kałużach. A jak zbruka elewację, to...

... ją umyję :wink: