Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jak się prowadzi życie w innej strefie czasowej, to się niestety nie załapuje na "wczesnoporanne" spotkania w południe 8)

W poniedziałek u Nitki o 11 się spotykamy, więc uprzedzamy już teraz 8)

No ale, my to się w sobotę spotkamy i już się cieszę :D :D :D

kobiety Kruelcia będzie JUTRO... a w poniedziałek może MAluszek - będę do niej dzwoniła w niedziele :)

w każdym razie zapraszam i jutro i w poniedziałek :)

Na szczescie to nie jest ciezkie. :lol: :lol: :lol: Ja tak kiedys ksiazki do biblioteki wozilam - cala Polske objechaly - mialy trafic do Poznania i byly tam... tyle, ze w walizce, wczesniej Piotrkow, Warszawa... A potem poczta zastrajkowala i musialam wyslac inpostem, ktory kuzwa wysylal paczke 6 tygodni. 50 zl kary zabulilam. :evil:

no nie jest cięzkie, ale kapslowe wycieczki krajoznawcze to lekkie przegiecie.

Ja się tylko zastanawiam, jak ja ich przez miesiąc w torebce nie zauważyłam :roll:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Torebka jak moja... dopiero jak czegoś bardzo szukam i wyrzucam zawartość na chodnik, to znajduję różne skarby... :roll: :oops: :lol: :lol: :lol:

Weź kapsle, tylko mi nie dawaj, bo ja uzbierałam całą reklamówkę, ale podczas moich wakacji w usa księciunio sprzątnął kuchnię!!! :evil: :evil: :evil:

Witaj,

Mam pytanko o Twoją dachówkę. Jest to Tegalit Braasa, prawda?

Czy jesteś z niej zadowolona? Ja planowałem mieć Domino Creatona, ale ze względu na problemy z jakością i mieszane uczucia po "oblukaniu" na żywo kilku domów z takową dachówką, zaczynam poważnie rozważać płaskiego Braasa.

Zastanawia mnie tylko sposób położenia Braasa na dachu. Ktoś mi powiedział, że tę dachówkę można kłaść tylko z przesunięciem (co mi nie odpowiada). Ale na Twoim dachu jest położona bez przesunięcia. To jak to w końcu jest?

Dodatkową zaletą Braasa (vs Domino) jest to, że mimo iż obie nie są barwione w masie, to ciachnięty Tegalit nie straszy czerwonym brzegiem tak jak Domino (ma to znaczenie oczywiście przy szarym kolorze dachówek).

Czy z perspektywy czasu jeszcze raz wybrałabyś Tegalita, czy może jednak jakąś inną płaską dachówkę?

Pzdr

Krzych

Czy z perspektywy czasu jeszcze raz wybrałabyś Tegalita, czy może jednak jakąś inną płaską dachówkę?

Cześć , ja też jestem zdecydowana na dachówkę Tegalit, więc chciałam dołączyć do pytania krzyk123.

Od kilku dni gapię się w paletę RAL i nie wiem ,który kolor okien wybrać - oczywiśćie wszystko jedno jaki - pod warunkiem, że będzie SZARY. Jeśli pamiętasz jakiego koloru są Twoje okna , to napisz, wyglądają super. A jakie masz do tego klamki okienne? Zastanawiam się nad srebrnym aluminium.

Pozdrawiam!

Witaj,

Mam pytanko o Twoją dachówkę. Jest to Tegalit Braasa, prawda?

Czy jesteś z niej zadowolona? Ja planowałem mieć Domino Creatona, ale ze względu na problemy z jakością i mieszane uczucia po "oblukaniu" na żywo kilku domów z takową dachówką, zaczynam poważnie rozważać płaskiego Braasa.

Zastanawia mnie tylko sposób położenia Braasa na dachu. Ktoś mi powiedział, że tę dachówkę można kłaść tylko z przesunięciem (co mi nie odpowiada). Ale na Twoim dachu jest położona bez przesunięcia. To jak to w końcu jest?

Dodatkową zaletą Braasa (vs Domino) jest to, że mimo iż obie nie są barwione w masie, to ciachnięty Tegalit nie straszy czerwonym brzegiem tak jak Domino (ma to znaczenie oczywiście przy szarym kolorze dachówek).

Pzdr

Krzych

Witam! :D

Absolutnie jestem zakochana w Tegalicie! 8) Nie miałam i nie mam z nim żadnych problemów. I nie wyobrażam sobie położonego na moim dachu w przesunięciu! :-? Moi dekarze nie mieli najmniejszych zastrzeżeń do prostego ułożenia. Wręcz jest łatwiej przy dachu dwuspadowym i przy oknach dachowych i stanowczo mniej roboty, bo bez niepotrzebnych cięć. :wink:

Moja dachówka jest w masie szara i idealnie się zgrywa z szarą powłoką... to ten sam kolor! :D

A poza tym świetnie się po nim chodzi i na nim siedzi... 8) 8) :lol:

Porównywałam swego czasy Tegalit do Domino i oprócz wszystkich wyżej wymienionych zalet Tegalit jest mocniejszy, to znaczy Domino łatwiej ukruszyć, a wtedy... upss... wyłazi pomarańczowe... :roll:

Powodzenia. 8)