Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

czesc Rasiulka pocieszycielka. pikny dzionek mamy. Słonce wywlekło mnie z łóżka o dziesiątej :D nie wczesniej. dawno sie tak nie wyspałam

Mnie wywlókł tłukący się w kuchni mąż a potem beczący ksiądz za oknem....

czesc Rasiulka pocieszycielka. pikny dzionek mamy. Słonce wywlekło mnie z łóżka o dziesiątej :D nie wczesniej. dawno sie tak nie wyspałam

Mnie wywlókł tłukący się w kuchni mąż a potem beczący ksiądz za oknem....

:lol: :lol: :lol: :lol: Nefcia, miel litosc dla mojej klatki. :wink:

a czego chciał, że beczał?

yyyyy pewnie jakomś Mszom odprawiał :p

witanko wieczorne :)

Nefcia pięknie dziękuje dziękuje za odwiedzinki :p

Pewnie beczal o kase, jak zwykle. :roll: :roll: :roll:

Jemu się wydawało, że śpiewa niby .... koszmar...

Ostro, a może śpiewał - to element naszej tradycji, kultury 8) ... nic w tym dziwnego, a tym bardziej obraźliwego. Wolę ksiedza od kiboli lub blokersów drących się ... że dzieciom uszy trzeba zasłaniać. czyli takiego dużego pecha w sumie ne miałaś :wink:

Wiesz ja tego pecha miałam najpierw 22 lata mojego życia a teraz kolejne 10. Więc wole kiboli i dzieciaki pod oknem. To jest normalne. Ale nie jest normalne, że w państwie,ktore nie jest wyznaniowe co niedziela mnie jakiś nie umiejący śpiewać facet zrywa rano z łóżka, bo se mikrofon kupił i głośniki.

I do tego się niestyty nigdy nie przyzwyczaję.Na szczęście już niedługo..

Wiesz ja tego pecha miałam najpierw 22 lata mojego życia a teraz kolejne 10. Więc wole kiboli i dzieciaki pod oknem. To jest normalne. Ale nie jest normalne, że w państwie,ktore nie jest wyznaniowe co niedziela mnie jakiś nie umiejący śpiewać facet zrywa rano z łóżka, bo se mikrofon kupił i głośniki.

I do tego się niestyty nigdy nie przyzwyczaję.Na szczęście już niedługo..

Ale na wakacjach w Turcji czy innym muzułmańskim państwie jesteśmy w stane znieść zawodzenie z kasety magnetofonowej kogoś w stylu kapłana ? :lol:

Ale na wakacjach w Turcji czy innym muzułmańskim państwie jesteśmy w stane znieść zawodzenie z kasety magnetofonowej kogoś w stylu kapłana ? :lol:

Jadąc tam bierzemy pod uwagę, że w państwie wyznaniowym ak może być. I możemy jechać lub nie. Zmiana mieszkania nie jest taka prosta jak decyzja o urlopie. Zresztą zmiana też niewiele dała - dostałam sie w pole rażenie innego muezina - w innej dzielnicy . Lekko nie ma.

Teraz wiem, że do kościoła jest na tyle daleko, że uda mi się wyspać w niedzielę :)

Tez nie. :roll: Zawsze moge do Turcji nie jechac... :-?

"Swoje ganicie - cudze jeszce gorsze" - taką mądrość ludową na poczekaniu wymyśliłem 8) .,.... może na zachodzie Europy nie spotkacie takich praktyk, ale zachód nie jest dla mnie czymś wartym naśladowania w zakresie tradycji i pielęgnowana osiągnęć naszych pradziadów...