Nefer 09.08.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Tez nie. Zawsze moge do Turcji nie jechac... "Swoje ganicie - cudze jeszce gorsze" - taką mądrość ludową na poczekaniu wymyśliłem .,.... może na zachodzie Europy nie spotkacie takich praktyk, ale zachód nie jest dla mnie czymś wartym naśladowania w zakresie tradycji i pielęgnowana osiągnęć naszych pradziadów... Hmmmm tu bym dyskutowała. Chyba warto naśladować rzeczy godne naśladowania . Zmuszanie wszystkich w promieniu 5 km do wysłuchiwania mszy w godz 8-18 raz w tygodniu to chyba nie naśladowanie tradycji pradziadów... Szczególnie, że w cywilizowanym kraju to niedopuszczalne - w końcu istnieje coś takiego jak tolerancja i szcunek dla innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.08.2009 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Tez nie. Zawsze moge do Turcji nie jechac... "Swoje ganicie - cudze jeszce gorsze" - taką mądrość ludową na poczekaniu wymyśliłem .,.... może na zachodzie Europy nie spotkacie takich praktyk, ale zachód nie jest dla mnie czymś wartym naśladowania w zakresie tradycji i pielęgnowana osiągnęć naszych pradziadów... Hmmmm tu bym dyskutowała. Chyba warto naśladować rzeczy godne naśladowania . Zmuszanie wszystkich w promieniu 5 km do wysłuchiwania mszy w godz 8-18 raz w tygodniu to chyba nie naśladowanie tradycji pradziadów... Szczególnie, że w cywilizowanym kraju to niedopuszczalne - w końcu istnieje coś takiego jak tolerancja i szcunek dla innych. Zgadzam sie z Tobą, chciałęm jedynie zaznaczyć fakt pewnej tolerancji, która musi działać w obie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.08.2009 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 ALe ja nikogo nie budzę latami co niedziela :) Choć mogłabym wystawić głośniki i puścic konkurencyjnie Corna albo Mansona. Ale własnie tego nie robię , bo szanuję wybory innych ludzi, mam świadomość społecznych zależności i nie burzę nikomu dnia wypoczynku ( a zdarzało mi się , że to był jedyny dzień w tygodniu). Nie ma wytłumaczenia dla takich zachowań. Nie mam nic przeciwko tradycji, wierze, śpiewaniu - nie ma sprawy. Za zamkniętymi drzwiami. Niewierzący naprawde się nie nawrócą od tych pobudek. A wierzący sa w środku - kościół ogromny, więc nie ma problemu miejsca. NIe widzę żadnego wytłumaczenia poza pychą i przekonaniem o tym, że "im wolno". Do mnie przyjechałaby w końcu policja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daro_K 09.08.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Pmietaj o procesjach np. - które sa tradycją i ja je akceptuje. Co innego jaieś codzienne śpiewy.... , które jak rozumiem bardziej Cie denerwują....ok zmykam papa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 09.08.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 u nas na parafii to ksiomdz tolerandzyjny byl do tego stopnia ze do betelu jehowym powystawiał megafony za miliony co by ich nawracać. A teraz kupili dzwony takie w h. je.... ze normalnie 800 metrów dalej(czyli tam gdzie ja mieszkac bede) słychac głośno jak wygrywają co godzina jakies melodyjki kościelne i nawet ja juz z tego wszystkiego jak nie słysze wlasnych myśli to przy pieleniu chwastów je wyspiewuje. No nie daje rady psychicznie.Jedyny plus to taki ze chociaż moja babcia mi się przypomina wtedy.Dobrze ze okna szczelne i reku, ale co zrobic na tarasie? Czas chyba zwieźć na budowe jakis solidny sprzęt grający bo widze ze tolerancja we wsi na N to dziala tylko w jedną stronę. no. Kolejny dom bedzie na pustkowiu normalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 09.08.2009 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 Pmietaj o procesjach np. - które sa tradycją i ja je akceptuje. Co innego jaieś codzienne śpiewy.... , które jak rozumiem bardziej Cie denerwują....ok zmykam papa Oj taaaaaak wkurzają jak cholera. Procesji się też nie czepiam - taki zwyczaj i tak ma być Buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 09.08.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 We Francji procesje sa zakazane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.08.2009 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 czesc Rasiulka pocieszycielka. pikny dzionek mamy. Słonce wywlekło mnie z łóżka o dziesiątej nie wczesniej. dawno sie tak nie wyspałam Mnie wywlókł tłukący się w kuchni mąż a potem beczący ksiądz za oknem.... Nefcia, miel litosc dla mojej klatki. a czego chciał, że beczał? yyyyy pewnie jakomś Mszom odprawiał witanko wieczorne Nefcia pięknie dziękuje dziękuje za odwiedzinki A ja, a ja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 09.08.2009 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2009 No jestem, ale czy byłaś kiedyś w tym samym miejscu co ja , bo nie mogę się połapać do tej pory. Jednak mimo niepewności pozdrawiam. No witam w progach moich! Pozdrowienia odwzajemniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.08.2009 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć Rasiu Ooo ja się cieszę, że w pobliżu domu kościółka nie ma bo tu gdzie teraz mieszkamy to na mszę chodzić nie muszę takie głośniczki sobie batman fundnąłna zewnątrz kościoła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.08.2009 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć Rasiu Ooo ja się cieszę, że w pobliżu domu kościółka nie ma bo tu gdzie teraz mieszkamy to na mszę chodzić nie muszę takie głośniczki sobie batman fundnąłna zewnątrz kościoła Cześć Moniś! To masz właśnie tak jak Nefcia! Słyszałam, że Kondzio zdrowiutki już całkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.08.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 czesc Rasiulka pocieszycielka. pikny dzionek mamy. Słonce wywlekło mnie z łóżka o dziesiątej nie wczesniej. dawno sie tak nie wyspałam Mnie wywlókł tłukący się w kuchni mąż a potem beczący ksiądz za oknem.... Nefcia, miel litosc dla mojej klatki. a czego chciał, że beczał? yyyyy pewnie jakomś Mszom odprawiał witanko wieczorne Nefcia pięknie dziękuje dziękuje za odwiedzinki A ja, a ja? Tobie też, Tobie też... a raczej Wam + cipsom wczoraj żeśmy się minęły.... a o godzinie Duchów to ja dawno chrapię ... razem z całą moją familyjom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.08.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć Rasiu Ooo ja się cieszę, że w pobliżu domu kościółka nie ma bo tu gdzie teraz mieszkamy to na mszę chodzić nie muszę takie głośniczki sobie batman fundnąłna zewnątrz kościoła Cześć Moniś! To masz właśnie tak jak Nefcia! Słyszałam, że Kondzio zdrowiutki już całkiem. Kondzio już doszedł do siebie na szczęście Oj mówię ci w niedzielęod rana śpiewy, modły - normalnie jeszcze chwila i święta chyba będe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.08.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć Rasiu Ooo ja się cieszę, że w pobliżu domu kościółka nie ma bo tu gdzie teraz mieszkamy to na mszę chodzić nie muszę takie głośniczki sobie batman fundnąłna zewnątrz kościoła Cześć Moniś! To masz właśnie tak jak Nefcia! Słyszałam, że Kondzio zdrowiutki już całkiem. Kondzio już doszedł do siebie na szczęście Oj mówię ci w niedzielęod rana śpiewy, modły - normalnie jeszcze chwila i święta chyba będe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.08.2009 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Cześć Rasiu Ooo ja się cieszę, że w pobliżu domu kościółka nie ma bo tu gdzie teraz mieszkamy to na mszę chodzić nie muszę takie głośniczki sobie batman fundnąłna zewnątrz kościoła Cześć Moniś! To masz właśnie tak jak Nefcia! Słyszałam, że Kondzio zdrowiutki już całkiem. Kondzio już doszedł do siebie na szczęście Oj mówię ci w niedzielęod rana śpiewy, modły - normalnie jeszcze chwila i święta chyba będe tak misię przypomniało - z teściowych opowieści. Mały mój mąż poszedł z tatusiem do kościoła. W kościele na górze jest chór - zaczynają się śpiewy, D pyta: tatusiu a co tam na górze jest? Chór synku a mój małż na cały kościół - chujjjjj??? Do kościoła już więcej z tatusiem nie chodził Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.08.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Co Wy wiecie o bliskości kościoła od domu Ja w kuchni słysze jak księdzu spowiada Bry Rasiula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 10.08.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Co Wy wiecie o bliskości kościoła od domu Ja w kuchni słysze jak księdzu spowiada Bry Rasiula Hehe to na bierząco jesteś i wiesz co się na mieście dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 10.08.2009 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Niedziela, 6 ranao a oni mi dzwonami napieprzają Ale jak ja bym głośno muzykę włączyła, to by sąsiedzi mnie żywcem zjedli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 10.08.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 Niedziela, 6 ranao a oni mi dzwonami napieprzają Ale jak ja bym głośno muzykę włączyła, to by sąsiedzi mnie żywcem zjedli baaa i to bez soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 10.08.2009 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2009 dzień doberek Malka, to ty masz informacje z pierwszej ręki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts