Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Mam tyle zaległości, że w ogóle wstyd cos napisać :oops:

Schodek z dębowej dechy - brak mi słów - fantastyczny pomysł.

Schody bardzo odważne, nietuzinkowe - naprawdę ciekawe.

Coś czuję, że niedługo redakcja FM poprosi Cię o zdjęcia do gazety :p

Witaj Głowciu! :D

Dzięki za komplementy. :oops: 8)

Witam, ja mam bardzo konkretne kilka pytań:

1. czym malowałaś dechy, chodzi mi o kolor?

2. Jak kosztone są te szpanerskie schody, proszę o namiary na firmę?

3. Ani doniosła mi, że sama bieliłaś drewno mogę dostać instrukcję obsługi?

pozdrawiam

:lol: :lol: :lol: Witaj Tosinku w moich skromnych progach!

1. Czy chodzi o białe dechy? Jeśli tak, to muszę się zapytać Duszka, bo ja dostałam tylko puszkę... a właściwie, to ta puszka została na budowie, a ja po kryjomu ją złapałam i sobie pomalowałam. 8) :lol: :lol:

2. Wyślę na pw., dobrze?

3. To było tak: najpierw wałkiem pobieliła te dechy ekipa Duszka, po wyschnięciu zostały przeszlifowane, a potem ja pędzelkiem każdą dechę wzdłuż pomalowałam. 8) :D :D

To dzięki za odpowiedź i czekam na priva o schodach, bo mnie ciekawość aż duzi. A generalnie to super domek w super okolicy. Tylko te dojazdy, eh!!

Sliczny domek, fajna realizacja. Marzylam o takim naświetlu Dom w pigwowcach z Archonu ale byl za duzy.

Ten pelny mur wokól domu jest znakomity.

Tylko przemyśl te przerwy na przesła stalowe? Może warto byłoby zrobic je tej samej szerokości ? Oczywiscie za wyjątkiem bramy. Czy takie różne szerokości nie wprowadzą przypadkowego chaosu?

Jeszcze raz gratuluje domu. :D :D :D

Chociaż same w sobie chwasty niektóre są śliczne i trawki i kwiatki i robaczki po nich łażące i pod i między i na nich mieszkające...

:roll: 8) :lol: :lol:

http://img23.imageshack.us/img23/5021/img9551.png

to akurat nie chwast tylko rudbekia, bardzo wdzięczna bylina :wink:

http://img23.imageshack.us/img23/6712/img9557.png

a to draństwo wywal jak najszybciej i szukaj reszty tych ostów bo kłują niemiłosiernie i plęgną się wszędzie :-?

Widzę, że po wycince słońce w ogrodzie mieć będziesz

A ogrodzenie super :lol:

cieka jestem bardzo jaki ogród zaprojektujesz, sądząc po domu będzie to coś extra 8) :lol:

Sliczny domek, fajna realizacja. Marzylam o takim naświetlu Dom w pigwowcach z Archonu ale byl za duzy.

Ten pelny mur wokól domu jest znakomity.

Tylko przemyśl te przerwy na przesła stalowe? Może warto byłoby zrobic je tej samej szerokości ? Oczywiscie za wyjątkiem bramy. Czy takie różne szerokości nie wprowadzą przypadkowego chaosu?

Jeszcze raz gratuluje domu. :D :D :D

Witaj Etiuda. :D

Masz rację z tymi przęsłami, ale szersza przerwa na przeciwko prawego narożnika domu będzie wynikowa i przypuszczam, że trochę węższa, bo dojdą fugi betonowe pomiędzy słupkami obrzeży. Furtka i śmietnik mają po metrze.

Cześć Rasia, dzięki za ten granit na kominku, dwie strony wcześniej :D

Ogrodzenie super, też jestem na tym etapie. Planowaliśmy mur betonowy z bloczków, otynkowany z niewielkimi poprzecznymi elementami metalowymi, ale na razie koszt prawie mnie zabił (fundament jak w domu, murowanie itd.). No i rozważamy coś lekkiego, w stylu właśnie betafence. Piszesz, że to ma być obrzeże krawężnikowe plus siatka, a co to jest na tych elementach nieprześwitujących, jakby deseczki poprzeczne? pozdrawiam,

skorpion

Widzę Rasia że Twoje kamyki znów na topie :roll:

zajrzyj bo ktoś ma wątpiwości

a tak w ogóle to dzień dobry

a kiedy Ty się kochana przeprowadzasz btw ? :wink:

Dzięki Ania za wsparcie. 8)

Termin przeprowadzki ciągle mi się przesuwa... :( Ale na własne urodziny na 100% zamieszkam. 8) :wink: :lol: