Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

dzień doberek :D

znowu miałam odwyk forumowy - tym razem przymusowy :cry: prądu u nas nie było ponad 26 godzin :evil: :evil: :evil:

Rasia - płot nie zając nie ucieknie. Jak nie teraz to pewnie za jakiś czas będzie :D

I czekam na info jak taras się sprawuje po tej okropnej podłodze. Moja elewacja jak na razie te warunki wytrzymała. Mam nadzieję, że po zimie będzie tak samo :D

Nitka - przecież powiedziałam, że kiedyś będę i jestem :D

całuski :D

miłego i ciepłego dnia Wszystkim życzę :D

rasieńko pomyśl o drewnianym blacie. ociepli wizualnie kuchnie. ja chciałam białą kuchnię z czarnym blatem ale się wyleczyłam jak pooglądałam galerie producentów blatów - takie mało profesjonalne zdjęcia po prostu kuchni 'na co dzień' - wyglądały po prostu smętnie. jedyna kuchnia w takim tonie która wygląda super to kuchnia Irmy.

aaa. i ja bym nie robiła tych drewnianych wstawek w szafkach

No właśnie, też tak myślę. Podobają mi się takie kuchnie, ale tylko na profesjonalnych fotografiach (i u Irmy :D ), sama też chcę ocieplić biało-szarą kuchnię drewnianym blatem.

:lol: :lol:

rasiu miałam ostatnio okazje chodzic po szklanych schodach. Wrażenie.....odlotowe. Myślałam, że lewituje w powietrzu :lol: Wiem, że trzeba sie przyzwyczaić, to oczywiste. Ale bałam się poręczy puścić :lol:

Są użytkowane już rok. Spore natężenie ruchu. Nieco się porysowały ale nadal są ładne :lol: Moze kieeeeedys, będąc w Wawie uda mi się wprosic do Ciebie na "latanie" po Twoich schodach :wink: :lol:

Już wiem! :D Lepiej terazprzesadzić, wtedy szybciej ruszą na wiosnę. 8) :D Ale tak jak się umawiałyśmy... w połowie listopada. 8) :D

Nie jestem znawcą tematu, ale czy listopad to nie za późno na przesadzanie brzozy? Chodzi mi o zjawisko suszy fizjologicznej i możliwość, że drzewo się nie "przyjmie"?

Tym samym przyznaję się do podczytywania dziennika :oops:

Famelia, miło że się ujawniłaś. :D

Maylandzik, zaproszenie na latanie open! 8) :D :D

Irmo, jak miło, że prąd Ci oddali! :D

Wpadł do mnie pewien bardzo miły stolarz z Olsztyna i uradzilismy, że blat będzie drewniany, z pełnego klejonego zaolejowanego dębu. 8)

Rasia, piękny dom i świetne pomysły na wnętrza. Przeczytałam dziennik, pozapisywałam sobie ciekawe rzeczy na przyszłość i dodałam do śledzenia. Komentarzy jest jednak tyle, że nie dam rady przez nie przebrnąć. Wybacz więc, jeśli będę się powtarzać. Chodzi mi o kafle w łazience dolnej, z czego jest podłoga w studio i jakiego producenta są okna. Mam też pytanie o ten ciąg okien z tyłu domu. Też mamy coś takiego zaprojektowane. Początkowo był to ciąg tafli, jednak potem konstruktor uznał, że w wysokim oknie nad schodami trzeba dodać zintegrowaną z ramą okienną listwę, maskującą wieniec przebiegający w ścianie kolankowej. U Was nie widzę takiego zgrubienia. Jak macie to rozwiązane? Czy był problem z zamóieniem takiego okna? Dziękuję z góry za odpowiedź i słowa wsparcia w moich komentarzach :)