Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Rasiu dziękuję 8)

Ale to nie koniec.... :lol:

1. Czy w środku jest zbrojenie? Słupy czy także poziome?

2. Czy kleili na beton czy na jakiś klej te obrzeża?

3. Czy ostatni na górze jest położony całkiem poziomo czy ze spadkiem i w którą stronę? 8)

4. Jak głęboka i czy zbrojona podmurówka była pod to ogrodzenie?

Obrzeża mają wymiar 100x20x6 cm

Zbrojone w poziomie, co 2-3, w pionie zbrojenie wychodzi z wylanego fundamentu/też zazbrojonego/ w miejscach łączenia jednego rzędu z drugim. Fuga pionowa między rzędami 2,5 cm, pozioma 1cm.

Ostatni położony jest całkiem poziomo, ma ścięty brzeg tak jak wszystkie obrzeża krawężnikowe. Ścięte brzegi są od strony zewnętrznej ogrodzenia.

Zwykła zaprawa z cementu i cemplastu z piaskiem... chyba :roll:

Fundament: stopa plus 60 - 70 cm - zależy od planowanej wysokości podmórówki, mi ponad kostkę będzie wystawać jakieś 20 cm.

Na koniec obrzeża będą umyte i zaimpregnowane.

Czy o czymś zapomnialam... :roll: 8)

Rasiu ja mam działkę ogrodzoną i zagospodarowaną. Mamy ją juz ok. 30 lat więc ogrodzenie juz zmienialiśmy kilka lat temu. Choć nie jest to moje wymarzone to narazie tego nie zamierzam ruszać (oj paskudne jest ). Ale mnie interesuja takie nowinki co i jak. Ja zawsze takie pytania zadaję jak mnie coś zaciekawi :oops: Lubię wiedzieć co jest w środku a nie tylko na zewnatrz :wink:

Mam co prawda ogrodzic jeszcze kawałek działko obok ale to ta część gospodarcza i czymkolwiek to ogrodzę tj siatką lub płotem.

Rasiu ja mam działkę ogrodzoną i zagospodarowaną. Mamy ją juz ok. 30 lat więc ogrodzenie juz zmienialiśmy kilka lat temu. Choć nie jest to moje wymarzone to narazie tego nie zamierzam ruszać (oj paskudne jest ). Ale mnie interesuja takie nowinki co i jak. Ja zawsze takie pytania zadaję jak mnie coś zaciekawi :oops: Lubię wiedzieć co jest w środku a nie tylko na zewnatrz :wink:

Mam co prawda ogrodzic jeszcze kawałek działko obok ale to ta część gospodarcza i czymkolwiek to ogrodzę tj siatką lub płotem.

Aaaaha! :lol:

Doberek :)

mam nadzieje, że Młoda już lepiej :)

ale ślicznie mieszkacie :D :D :D

no a ogrodzenie :o :o :o :o :o :o wyszło super :D :) :p

nie chce mi się przepisywać .... (mam nadzieję, że pasie wybaczy)

...leniwy ale sprawiedliwy :wink: :D

To się musiałeś namachać pałeczkami, że Ci się nie chce teraz paluszkami.. :wink: :D

I Pasie i Leniuszkowi baardzo dziękuję! 8) :D :D