rasia 02.11.2009 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Przepraszam, że tak późno się wpisuję ale chcę też napisać, że imprezka była super. Miło było Was znowu zobaczyć i poznać nowe osoby. Z nieforumowych gości bardzo mi przypadł do gustu Kostek. Niesamowicie pozytywny człowiek. Natomiast mojemu mężowi zdecydowanie pieprzóweczka. Kochana! Twoje palce zrobiły furorę i były przebojem wieczoru! Kradnę niniejszym przepis... PALCE CZAROWNICY Składniki na kruche ciasto: - 0,5 kg mąki - 250 g miękkiego masła - 220 g cukru - 1 jajko + 1 żółtko - 1/2 łyżeczki soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii Dodatki: - słoik dżemu malinowego - 3/4 szklanki migdałów (bez skórki, przekrojonych na pół) Połączyć składniki na kruche ciasto i włożyć ciasto na 30 min. do lodówki. Po wyjęciu z lodówki ciasta formujemy wałeczki wielkości (długości) palca i szerokości migdała. Czubek palca spłaszczyć końcówką noża i to miejsce posmarować dżemem a na to położyć połówkę migdała – wypukłą stroną do góry. Na środku każdego palca zrobić trzy nacięcia tępą stroną noża. Palce ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym. Piec 10 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C. http://images41.fotosik.pl/218/85a8e9a02c3ca915med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BetaGreta 02.11.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2009 Nie myślałam tylko, że tyle gości będziesz miała.Następnym razem przyniosę więcej.Z tej ilości wychodzi ich całkiem sporo, ok. 5 blaszek do pieczenia.Także z dwie godziny trzeba przeznaczyć na lepienie i pieczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 03.11.2009 01:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Podziwiam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 03.11.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Nelli ja fotke tylko oglądałam z imprezy Za to duchem byłam z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.11.2009 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Witam się z rana Zdjęcia nie zgrane, bo się wczoraj fatalnie czułam, głowa mi pękała i jeszcze zaliczyłam poważną awanti i rozmowę ze starszą córą Padłam wcześniej i dziś mi też jakoś źle Miłego dzionka życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.11.2009 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Mimo iż spóźnione to bardzo szczere i najserdeczniejsze życzenia!!!! rasiuniu kochana życzę dużo miłośi i zdrówka!!!! http://th.interia.pl/40,ba4991f4c1557510/598.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.11.2009 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Justyś,dziękuję pięknie. Magi, przytulam mocno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.11.2009 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Magi, przytulam mocno! Dzięki Od razu mi lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.11.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Magi - pozdrowienia dla córki ,a Tobie cierpliwości i mniej bólów głowy (choć nie wiem, czy mając dzieci to mozliwe ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.11.2009 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Magi - pozdrowienia dla córki ,a Tobie cierpliwości i mniej bólów głowy (choć nie wiem, czy mając dzieci to mozliwe ) Moje bóle głowy, to niestety nieodzowny element mojego życia a teraz mam trochę nerwowy moment w życiorysie i dlatego mnie często boli A z córcią, to wiedziałam że wcześniej czy później pojawi się problem zazdrości o czas poświęcany Dominice, no i wyszło szydło z worka, że się nią nie najmujemy, że nie mamy czasu, że musi się uczyć, że jej nie słuchamy i że na nią krzyczę jak odrabiamy lekcje To niestety wszystko prawda, ale połowiczna, bo wiele się zmieniło przez ostatnie 2 lata i przeprowadzka i zmiana szkoły koleżanek, pojawienie się siostry i mój powrót do pracy Chyba potrzeba nam wszystkim czasu i więcej rozmów a mniej krzyku Oby nam się to udało, trzymajcie kciuki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 03.11.2009 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Będę trzymać , za Was obie...fakt niezła kumulacja dla Młodej starszej się zrobiła. Nic to - dacie rade , nie ma innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 03.11.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Będę trzymać , za Was obie...fakt niezła kumulacja dla Młodej starszej się zrobiła. Nic to - dacie rade , nie ma innej opcji Dzięki Mam nadzieję, że będzie lepiej jak już wiemy o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.11.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dobrywieczerek ! Kostka mi się robi!!! Juuupiiiii! I końcowa miara na kuchnię się dzisiaj wzięła! I wybrałam kolorki frontów i blatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.11.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 to jaki ten blat będzie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.11.2009 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 to jaki ten blat będzie??? Chyba musicie poczekać na zdjęcia... za cztery tygodnie... bo nie da się opisać tego koloru... Ale mogę zdradzić, że podbarwiany dąb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 03.11.2009 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dobrywieczerek ! Kostka mi się robi!!! Juuupiiiii! I końcowa miara na kuchnię się dzisiaj wzięła! I wybrałam kolorki frontów i blatu... łaaaaaaaaaa ... to będzie jeszcze piękniej ? Niemożliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość justyna_m 03.11.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 to jaki ten blat będzie??? Chyba musicie poczekać na zdjęcia... za cztery tygodnie... bo nie da się opisać tego koloru... Ale mogę zdradzić, że podbarwiany dąb... aaaa czyli jednak drewniany??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.11.2009 18:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Dobrywieczerek ! Kostka mi się robi!!! Juuupiiiii! I końcowa miara na kuchnię się dzisiaj wzięła! I wybrałam kolorki frontów i blatu... łaaaaaaaaaa ... to będzie jeszcze piękniej ? Niemożliwe... Możliwe! Dzisiaj wierzę w cuda!!! Panowie od kostki zaczęli o 17.00, a już mam cały chodniczek od furtki do wejścia i kawałek do garażu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.11.2009 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Rasiul, jak się cieszę, ze dalej ciągniesz swój wozek. No i to wreszcie po kostce a nie po piachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.11.2009 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2009 Rasiul, jak się cieszę, ze dalej ciągniesz swój wozek. No i to wreszcie po kostce a nie po piachu Ciekawe jak długo tak pociągnę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts