Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Przepraszam, że tak późno się wpisuję ale chcę też napisać, że imprezka była super.

Miło było Was znowu zobaczyć i poznać nowe osoby.

Z nieforumowych gości bardzo mi przypadł do gustu Kostek. Niesamowicie pozytywny człowiek.

Natomiast mojemu mężowi zdecydowanie pieprzóweczka.

Kochana! Twoje palce zrobiły furorę i były przebojem wieczoru! 8) :D :D

Kradnę niniejszym przepis... :oops:

PALCE CZAROWNICY

Składniki na kruche ciasto:

- 0,5 kg mąki

- 250 g miękkiego masła

- 220 g cukru

- 1 jajko + 1 żółtko

- 1/2 łyżeczki soli

- 1 łyżeczka proszku do pieczenia

- 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii

Dodatki:

- słoik dżemu malinowego

- 3/4 szklanki migdałów (bez skórki, przekrojonych na pół)

Połączyć składniki na kruche ciasto i włożyć ciasto na 30 min. do lodówki.

Po wyjęciu z lodówki ciasta formujemy wałeczki wielkości (długości) palca i szerokości migdała. Czubek palca spłaszczyć końcówką noża i to miejsce posmarować dżemem a na to położyć połówkę migdała – wypukłą stroną do góry. Na środku każdego palca zrobić trzy nacięcia tępą stroną noża.

Palce ułożyć na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem pergaminowym.

Piec 10 min. w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.

http://images41.fotosik.pl/218/85a8e9a02c3ca915med.jpg

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Magi - pozdrowienia dla córki :wink: ,a Tobie cierpliwości i mniej bólów głowy (choć nie wiem, czy mając dzieci to mozliwe )

Moje bóle głowy, to niestety nieodzowny element mojego życia :( :( :( a teraz mam trochę nerwowy moment w życiorysie i dlatego mnie często boli :(

A z córcią, to wiedziałam że wcześniej czy później pojawi się problem zazdrości o czas poświęcany Dominice, no i wyszło szydło z worka, że się nią nie najmujemy, że nie mamy czasu, że musi się uczyć, że jej nie słuchamy i że na nią krzyczę jak odrabiamy lekcje :roll: :roll: :roll: To niestety wszystko prawda, ale połowiczna, bo wiele się zmieniło przez ostatnie 2 lata i przeprowadzka i zmiana szkoły koleżanek, pojawienie się siostry i mój powrót do pracy :roll: Chyba potrzeba nam wszystkim czasu i więcej rozmów a mniej krzyku :roll:

Oby nam się to udało, trzymajcie kciuki :p

Gość justyna_m
to jaki ten blat będzie???

Chyba musicie poczekać na zdjęcia... za cztery tygodnie... bo nie da się opisać tego koloru... :roll: :wink: Ale mogę zdradzić, że podbarwiany dąb... 8)

aaaa czyli jednak drewniany???

Dobrywieczerek ! :D

Kostka mi się robi!!! :lol: :lol: Juuupiiiii! :lol:

I końcowa miara na kuchnię się dzisiaj wzięła! I wybrałam kolorki frontów i blatu... 8) 8) :D :D

łaaaaaaaaaa ... to będzie jeszcze piękniej ? Niemożliwe...

Możliwe! Dzisiaj wierzę w cuda!!! Panowie od kostki zaczęli o 17.00, a już mam cały chodniczek od furtki do wejścia i kawałek do garażu... :o :o :lol: :lol: