Arnika 23.11.2009 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 No w sumie pleśniowe sobie odpuść, ale twarde czemu nie. Proszę bardzo.http://www.kuchnia.tv/img/kuchnioteka/kalendarz/sery/seryduze.jpghttp://www.winomistrzow.pl/images/serek66.jpgMoga być tez kozie i owcze.http://www.slowfood.pl/images/o1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.11.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Dajta spokój z tymi zabobonami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.11.2009 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nefuś to akurat nie zabobon coś jest w tej pleśni czego nie powinno się w ciąży zajadać nie pamiętam teraz co ale na wszelki wypadek nie ryzykowałam i dałam sobie spokój z pleśniackami na czas ciąży w końcu nie trwało to wieki i nie było jakąś tragedią sobie odmówić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie chodzi o plesn tylko o to, ze nie wolno jesc serow z mleka niepasteryzowanego, ze wzgledu na zagrozenie listerioza. Zakazenie moze byc zgubne dla ciezarnej mimo, ze dla "normalnego" czlowieka jest calkiem niegrozne. Powinno sie tez unikac wyrobow garmazeryjnych i sprawdzac, czy ser jest robiony z mleka pasteryzowanego czy nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Wusia, ale jak się chce, to wszystko można.A spróbuj kobiecie w ciąży odmówić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.11.2009 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ja tam nie miałam problemów sobie odmówić dla dobra dziecka tak samo jak nie piłam przez rok mleka i nie jadłam serów bo Piotrusiowi szkodziło wolałam karmić niż pić mleko a ja mlekopij straszny jestem karton mleka to mam czasem na jeden raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.11.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie chodzi o plesn tylko o to, ze nie wolno jesc serow z mleka niepasteryzowanego, ze wzgledu na zagrozenie listerioza. Zakazenie moze byc zgubne dla ciezarnej mimo, ze dla "normalnego" czlowieka jest calkiem niegrozne. Powinno sie tez unikac wyrobow garmazeryjnych i sprawdzac, czy ser jest robiony z mleka pasteryzowanego czy nie. Jak ja te dwie ciąże przezyłam.... to ja nie wiem/ I jakoś tyle dziewczyn nie miało tyle kłopotów co teraz. Coś mi się to wszystko nie składa ... Ale ja już nie zamierzam rodzić, więc mogę jeść co chcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.11.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 ja tam nie miałam problemów sobie odmówić dla dobra dziecka tak samo jak nie piłam przez rok mleka i nie jadłam serów bo Piotrusiowi szkodziło wolałam karmić niż pić mleko a ja mlekopij straszny jestem karton mleka to mam czasem na jeden raz Wyobrażasz sobie Wusia, że mi w ciąży lekarz kazał pić litr mleka dziennie ? UHT ? Wierzysz ? No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Cześć NefciaA po co Ci kazał pić to mleko?Przecież mleko krowie dobre jest dla cieląt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie chodzi o plesn tylko o to, ze nie wolno jesc serow z mleka niepasteryzowanego, ze wzgledu na zagrozenie listerioza. Zakazenie moze byc zgubne dla ciezarnej mimo, ze dla "normalnego" czlowieka jest calkiem niegrozne. Powinno sie tez unikac wyrobow garmazeryjnych i sprawdzac, czy ser jest robiony z mleka pasteryzowanego czy nie. Jak ja te dwie ciąże przezyłam.... to ja nie wiem/ I jakoś tyle dziewczyn nie miało tyle kłopotów co teraz. Coś mi się to wszystko nie składa ... Ale ja już nie zamierzam rodzić, więc mogę jeść co chcę Nooo, bo w tych czasach w sklepach byly tylko polskie sery, a polskie sery wszystkie sa robione z pasteryzowanego. Zreszta mam wrazenie, ze wiekszosc importowanych rowniez, wiec faktycznie nie ma sie czym przejmowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anjamen 23.11.2009 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nie chodzi o plesn tylko o to, ze nie wolno jesc serow z mleka niepasteryzowanego, ze wzgledu na zagrozenie listerioza. Zakazenie moze byc zgubne dla ciezarnej mimo, ze dla "normalnego" czlowieka jest calkiem niegrozne. Powinno sie tez unikac wyrobow garmazeryjnych i sprawdzac, czy ser jest robiony z mleka pasteryzowanego czy nie. dobrze gada, wodki jej dac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 dobrze gada. Nalać jej kielicha Niejednego..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 23.11.2009 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Cześć Nefcia A po co Ci kazał pić to mleko? Przecież mleko krowie dobre jest dla cieląt. Teraz tak gadają Wtedy to mus był i już. A bawarka ? I te zabobony , że niby dobre na karmienie i laktację ? Sorry, ale mnie najlepiej na laktację robił zawsze schabowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Cześć Nefcia A po co Ci kazał pić to mleko? Przecież mleko krowie dobre jest dla cieląt. Teraz tak gadają Wtedy to mus był i już. A bawarka ? I te zabobony , że niby dobre na karmienie i laktację ? Sorry, ale mnie najlepiej na laktację robił zawsze schabowy Ostatecznie wiecej bialka jest w schabowym niz w herbacie. No to napijmy sie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nefcia w podobnym wieku starsze mamy...Też mi gadali o bawarce...fuj do ust tego nie wzięłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Małgoś przydało by się małe co nie co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 23.11.2009 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Małgoś przydało by się małe co nie co. Noooo, to walimy zanim nam powiedza, ze cos z watroba mamy nie tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 No nie gadaj. na razie to my jeszcze trochę za młode na choroby... Idę po jakieś coś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.11.2009 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 Nefcia no kiedy właśnie mi zabronił bo Piotruś wysypkę miał jak odstawiłam mleko i sery to wysypka zniknęła ja normalnie wypijam bez ciąży literek mleczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 23.11.2009 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2009 To luzik, miał tylko skazę białkową.Przecież mówiłam, że mleko krowie dobre jest dla cieląt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts