rasia 01.02.2009 23:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a potem sobota... ... chyba przyjadę by taxi... /bo to już po 13-tej będzie, prawda? / woooow!!! MOgę Cię zgarnąć po drodze Tak? TAK! TAK!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 01.02.2009 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2009 a potem sobota... ... chyba przyjadę by taxi... /bo to już po 13-tej będzie, prawda? / woooow!!! MOgę Cię zgarnąć po drodze Tak? TAK! TAK!!! NIe ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 02.02.2009 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 sabat się kroi jak nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witanko Dziewczynki i Chłopaki. Znów jestem skołowana, wiec ide przemyslec koncepcje okien. Maksymalne plastiki mogą miec u mnie 2350. Troche mi to maaaało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.02.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Witam, Ja się zlotu czarownic już nie mogę doczekać A w przyszły weekend wizyta u rasi, to bardzo dobry pomysł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniawmuratorze 02.02.2009 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 czesć rasia a jaką masz koncepcję z płytami OSB w garażu? coś na to przyklejasz, malujesz ? i bardzo fajny dom masz gratuluję (ja wymiękłabym już przy tortach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2009 10:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 OSB w garażu zostało polakierowane zwykłym półmatem do drewna i wykończone aluminiowymi teownikami i kątownikami... i wsio, takie zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 OSB w garażu zostało polakierowane zwykłym półmatem do drewna i wykończone aluminiowymi teownikami i kątownikami... i wsio, takie zostaje i wyglada to pięknie Rasiu a ja mam pytanie natury ogrodowo-oranżeryjnej. Wlasciwie to nie dopytałam jak realizujesz w tych swoich donicach odpływ wody. Bedzie automatyczne olewanie? jakis zraszacz? Jak bedziesz usuwac nadmiar wody i jak? W tych dziurach bedą stały donice, czy jakas folia i ziemia. Opowiedz mi troszke, bo ja zawsze marzyłam o czyms takim, a ze w koncu mamy dom bez ogrodu zimowego toz musze przygotowac cos chocby pod jego namiastkę. A myslalam tez o zabudowaniu tarasu szybami - tak sie sklada ze mam pare metrow zadaszenia wiec da sie cos wykombinowac (akurat taras- poludnie-zachód) - piekna ekspozycja prawda? No i bylaby to dobra przestrzen buforowa. Och, ile ja sobie tych furtek nazostawiałam na własną zgryzote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2009 12:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mysiu, betonowe donice będą wysypane kamyczkami lub żwirem, potem będą wstawione drewniane donice zrobione na wymiar, podlewanie prawdopodobnie kropelkowe, ale jeszcze technicznie tego do końca sobie nie obmyśliłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mysiu, betonowe donice będą wysypane kamyczkami lub żwirem, potem będą wstawione drewniane donice zrobione na wymiar, podlewanie prawdopodobnie kropelkowe, ale jeszcze technicznie tego do końca sobie nie obmyśliłam no wlasnie jak kropelkowe to fajnie, a jak ręczne to musiałby byc chyba jakis kranik zrobiony, a ze u Ciebie sie nie da bo donice nisko to i pompka by sie nadała do zasysania tej wody. Pytam bo mam cos na ten styl, ale prymitowna wersja. Dysponuje donicą ceramiczną o powiedzmy metrowej wysokości. W srodek włozyłam sztywną siatke - taką na podpory dla pnączy i to jest umieszczone wysoko nad dnem tej donicy. Na tej siatce poustawiałam swoje phaelenopsisy i jak je podlewam to woda scieka siatce na dno donicy - do plastikowej miseczki. Optymalnie wg mnie by bylo, gdyby była na dnie jakaś grzalka akwariowa - tworzył by sie mikroklimat dla kwiatków, a woda by oparowywała. Tak jednak woda zalega i jak jest jej nie raz za duzo to nie zdązy odparowac w tydzien - a wiadomo zawiera szcżatki organiczne wiec sie tam robi taka troszke chlapa i czesto musze to myc. Rasiu a masz Ty kranik do poboru wody w oranzerii? No nie dam Ci spokoju normalnie dzisiaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2009 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam Mysza kranik ci ja... po lewej stronie, na tej ściance co kaloryferek mały wisi . O tym udało mi się z wyprzedzeniem pomyśleć A męcz mnie do woli! Mam dzisiaj superowy dzień!!! Właśnie miałam dwa telefony pod rząd! - jeden od Panów Kominkowych, że już dzisiaj przywiozą mi mój kominek! , a zamontują już w środę!!! , a drugi od Vadiola, że wchodzi już w następny poniedziałek!!! Oj będzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 02.02.2009 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam Mysza kranik ci ja... po lewej stronie, na tej ściance co kaloryferek mały wisi . O tym udało mi się z wyprzedzeniem pomyśleć A męcz mnie do woli! Mam dzisiaj superowy dzień!!! Właśnie miałam dwa telefony pod rząd! - jeden od Panów Kominkowych, że już dzisiaj przywiozą mi mój kominek! , a zamontują już w środę!!! , a drugi od Vadiola, że wchodzi już w następny poniedziałek!!! Oj będzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! same wspaniałe wiadomości na początku tygodnia !!!! W środę już będzie się pięknie świeciło u ciebie w kominku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam Mysza kranik ci ja... po lewej stronie, na tej ściance co kaloryferek mały wisi . O tym udało mi się z wyprzedzeniem pomyśleć A męcz mnie do woli! Mam dzisiaj superowy dzień!!! Właśnie miałam dwa telefony pod rząd! - jeden od Panów Kominkowych, że już dzisiaj przywiozą mi mój kominek! , a zamontują już w środę!!! , a drugi od Vadiola, że wchodzi już w następny poniedziałek!!! Oj będzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie do wiary. To faktycznie cudownie. W takim razie ja Cie teraz jeszcze pomęcze, bo usłyszałam, u Lidszu, ze Ty audycik klepnełas dla domku. I jak Ci wyszedł? Sama musze sie wziąc do kupy i poprzeliczac te przegrody u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 02.02.2009 18:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam Mysza kranik ci ja... po lewej stronie, na tej ściance co kaloryferek mały wisi . O tym udało mi się z wyprzedzeniem pomyśleć A męcz mnie do woli! Mam dzisiaj superowy dzień!!! Właśnie miałam dwa telefony pod rząd! - jeden od Panów Kominkowych, że już dzisiaj przywiozą mi mój kominek! , a zamontują już w środę!!! , a drugi od Vadiola, że wchodzi już w następny poniedziałek!!! Oj będzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie do wiary. To faktycznie cudownie. W takim razie ja Cie teraz jeszcze pomęcze, bo usłyszałam, u Lidszu, ze Ty audycik klepnełas dla domku. I jak Ci wyszedł? Sama musze sie wziąc do kupy i poprzeliczac te przegrody u siebie Audyt robiłam w NAPE. Wyszedł super, z drobnymi uwagami, do których się skrzętnie zastosowałam... Właśnie po to zrobiłam ten audyt, żeby wyeliminować wszystkie możliwe mostki termiczne, to dlatego sama układałam styro na łączeniu płyt. wkrótce będę robić zdjęcia termowizyjne, tylko muszę uruchomić wszystkie kaloryfery i kominek i trochę nagrzać domek... ale strasznie jestem ciekawa jak wyjdą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 02.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2009 Mam Mysza kranik ci ja... po lewej stronie, na tej ściance co kaloryferek mały wisi . O tym udało mi się z wyprzedzeniem pomyśleć A męcz mnie do woli! Mam dzisiaj superowy dzień!!! Właśnie miałam dwa telefony pod rząd! - jeden od Panów Kominkowych, że już dzisiaj przywiozą mi mój kominek! , a zamontują już w środę!!! , a drugi od Vadiola, że wchodzi już w następny poniedziałek!!! Oj będzie się działo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! nie do wiary. To faktycznie cudownie. W takim razie ja Cie teraz jeszcze pomęcze, bo usłyszałam, u Lidszu, ze Ty audycik klepnełas dla domku. I jak Ci wyszedł? Sama musze sie wziąc do kupy i poprzeliczac te przegrody u siebie Audyt robiłam w NAPE. Wyszedł super, z drobnymi uwagami, do których się skrzętnie zastosowałam... Właśnie po to zrobiłam ten audyt, żeby wyeliminować wszystkie możliwe mostki termiczne, to dlatego sama układałam styro na łączeniu płyt. wkrótce będę robić zdjęcia termowizyjne, tylko muszę uruchomić wszystkie kaloryfery i kominek i trochę nagrzać domek... ale strasznie jestem ciekawa jak wyjdą... pragnę byc przy tym jak Ci beda z kamerą po domu latac, a raczej po ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Rasiu Droga,Mysia doniosła, że chciałaś mi pomóc i polecasz swoich tynkarzy.To musi być prawda, bo Mysia przecież nie kłamie... No to ja poproszę na PW o namiary na tych tynkarzy (chodzi oczywiście o tynk wewnętrzny, chcemy cem-wap z ewentualną przecierką tym piaskiem kwarcytowym). Serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.02.2009 08:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Rasiu Droga, Mysia doniosła, że chciałaś mi pomóc i polecasz swoich tynkarzy. To musi być prawda, bo Mysia przecież nie kłamie... No to ja poproszę na PW o namiary na tych tynkarzy (chodzi oczywiście o tynk wewnętrzny, chcemy cem-wap z ewentualną przecierką tym piaskiem kwarcytowym). Serdecznie dziękuję! Prawda, prawda... Mysia nie kłamie... Pan Darek jest tak fajny, że mogę spokojnie i tutaj go polecić ale nie wiem czy wolno mi podawać na forum telefon, to już Ci wysyłam na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 03.02.2009 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Rasiu Droga, Mysia doniosła, że chciałaś mi pomóc i polecasz swoich tynkarzy. To musi być prawda, bo Mysia przecież nie kłamie... No to ja poproszę na PW o namiary na tych tynkarzy (chodzi oczywiście o tynk wewnętrzny, chcemy cem-wap z ewentualną przecierką tym piaskiem kwarcytowym). Serdecznie dziękuję! A ty juz mnie zadenuncjował. Co za Grzes! Czesc Ludki z pieknymi domami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 03.02.2009 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 Cześć Myszoludku z właśnie zaraz rosnącym pięknym domem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesio-K 03.02.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2009 A ty juz mnie zadenuncjował. Kablowanie to moja specjalność - zajmuję się tym na codzień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts