Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

witaj Rasiu ! :)

ja z waprosem

I ostatni raz mam takie śliczne malunki na oknie, bo za chwilę ruszą kaloryfery :D

(tutaj fotka połaciówki z mrozowymi obrazkami)

powiedz, jak ruszyło ogrzewanie, masz widok przez te połaciówki czy ciagle tam cos leży (śnieg?) Masz chyba 35stopni kątu dachu lub jakos podobnie i ciekawi mnie czy to sie zsuwa czy leży (i w zimie o widoku przez to można zapomnieć... )

marku

wtrącając się - obserwowaliśmy domki u nas na osiedlu pod tym kątem - wszystkie połaciówki zaśnieżone. jak to wygląda od wewnątrz to chyba markoto wklejała. mario31 też pisała że śnieg się utrzymuje. u moich rodziców też niestety zawalone i zostaje.

sama jestem ciekawa co oprócz wycieraczek :wink: działa w takim przypadku

pewnie też dużo zależy od śniegu i temperatury na zewnątrz

marku

wtrącając się - obserwowaliśmy domki u nas na osiedlu pod tym kątem - wszystkie połaciówki zaśnieżone. jak to wygląda od wewnątrz to chyba markoto wklejała. mario31 też pisała że śnieg się utrzymuje. u moich rodziców też niestety zawalone i zostaje.

sama jestem ciekawa co oprócz wycieraczek :wink: działa w takim przypadku

Efilo, dzięki ! to własnie jest dla mnie ważne... Widok na górki zimą jest kurna chatka fajny i szkoda mi go :)

Jedyne co mi ratunkowo przychodzi do głowy to:

- kaloryfer pod oknem

- szyby samozmywalne (są podobno takie) o ile to powoduje spływanie śniegu...

Co może ważne - planuję u siebie kat dachu (spadku) 45stopni

jechałam wczoraj koło swojego domu i co....duże okno bez śniegu było (dom nie ogrzewany), a małe zniknęło pod białym puchem....o co chodzi - nie wiem :oops:

Malko, dziękuję!

to duze i małe :

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SiLU7SCrmxI/AAAAAAAACT0/xmdRFebIbpI/s512/DSCN4190.JPG

?

dokładnie te , z drugiej strony jeszcze są 4 sztuki, ale nie wiem jak się mają :oops:

i naprawde ni cholery nie pojmuję czemu duze się odśnieżyło, może fakt, że tam otwarta przestrzeń jest (antresola), a moze ciężarowi sniegu pomoga grawitacja ? nie kumam

Marku, zgadzam się z Irmą... tylko kolankowe pozwolą Ci oglądać widoki za oknem, bo na dobrych, odpowiednio ciepłych i odizolowanych oknach zawsze będzie utrzymywał się śnieg... a to tylko oznacza, że ciepło nie ucieka Ci na zewnątrz... :wink: :D

jechałam wczoraj koło swojego domu i co....duże okno bez śniegu było (dom nie ogrzewany), a małe zniknęło pod białym puchem....o co chodzi - nie wiem :oops:

Malko, dziękuję!

to duze i małe :

http://lh3.ggpht.com/_E0CRzVXnyak/SiLU7SCrmxI/AAAAAAAACT0/xmdRFebIbpI/s512/DSCN4190.JPG

?

dokładnie te , z drugiej strony jeszcze są 4 sztuki, ale nie wiem jak się mają :oops:

i naprawde ni cholery nie pojmuję czemu duze się odśnieżyło, może fakt, że tam otwarta przestrzeń jest (antresola), a moze ciężarowi sniegu pomoga grawitacja ? nie kumam

Musisz sprawdzić jego szczelność. Wielkość okna Marku nie ma tu nic do rzeczy... na moim ogromnym oknie w oranżerii też leży śnieg i dopiero przy odwilży spada całymi płatami prosto mi na głowę gdy wychodzę... :wink:

Na świetliku też leży... :D