Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

tez planuje zakup takowych :)

to może choć jedną dla testu zamontuję, sprawdzimy czy to cos warte zachodu jest ?

Malka ja to tez planuje do ochrony od slonca , mam nadzieje, ze sie sprawdza :)

To ja poczekam chętnie na Wasze pierwsze opinie... 8)

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Marek ja Cię pocieszę że przy takim kącie nachylenia dachu szybciej śnieg zjeżdża z okien :wink: u mnie też póki co stan surowy więc obserwuję wyłącznie działanie sił natury :lol: ja mam o tyle dobrze że w kazdym pomieszczeniu z oknem dachowym ( czytaj cała góra :lol: ) mam jeszcze "normalne" okna więc leżący śnieg mi nie przeszkadza specjalnie :D

Noooo, dom prezentuje się super w tych szarościach! Czy ktoś kiedyś mówił, że szare jest be :o Szare jest fajne, bardzo fajne!!

Gratuluję świetnego domu :D

Dzięki Brazuniu. :oops: 8)

Ja to zwariowana na punkcie szarego jestem na maksa! 8) :lol: :lol:

Noooo, dom prezentuje się super w tych szarościach! Czy ktoś kiedyś mówił, że szare jest be :o Szare jest fajne, bardzo fajne!!

Gratuluję świetnego domu :D

Dzięki Brazuniu. :oops: 8)

Ja to zwariowana na punkcie szarego jestem na maksa! 8) :lol: :lol:

TTo bardzo fajny rodzaj "zwariowania".. ;)

dołaczam, choć lubię bardziej transofrmację drewna w stronę szarości i tylko szary, lekko ocieplony beton :) Ogólnie lubię szarość w zestawieniach z lekkimi ociepleniami i natura (ziemiste, zielenie etc)

Cześć Gosiaczku! :D

Jak nie album, to chociaż kalendarz wydaj z Twoimi pięknymi zdjęciami... :roll: :D :D

dzięki za miłe słowa :lol: a wiesz ile to kosztuje :-? 8)

Ja wiem :wink: To zależy...

od czego :roll: 8)

jak już to co najmniej bardzo dobrej jakości a ilość :roll: to dopiero wyzwanie 8)

Jak nie album, to chociaż kalendarz wydaj z Twoimi pięknymi zdjęciami... :roll: :D :D

jak już to co najmniej bardzo dobrej jakości a ilość :roll: to dopiero wyzwanie 8)

Koszt samego druku zależy od formatu, gramatury papieru, liczby stron (czy kalendaria są drukowane w postaci 4x0 - standardowo kolory z CMYK, jednostronnie czy 4x4 - tak samo, ale dwustronnie na karcie), sposobu oprawy, ewentualnych uszlachetnień (lakier wybiórczy, wytłoczenia, opcjonalnie dodatkowy, 5, 6, 7, 8... kolor z pantonu albo jakieś cudawianki), i nakładu - im wyższy, tym za egzemplarz wychodzi taniej. 100 egzemplarzy nieprzesadnie wypasionego kalendarza A3 drukowanego dwustronnie na papierze o gramaturze 170 gms dałoby się wydrukować na offsecie za około 2

tysie. 300 egzemplarzy wypasu z lakierem na kredzie 350 gms, 15 kart - to koło 7-8 tysi, zależy od drukarni. Do tego oczywiście dochodzi koszt jakiegoś choćby prostego layoutu, skład, obróbka zdjęć.... Robimy?

Koszt samego druku zależy od formatu, gramatury papieru, liczby stron (czy kalendaria są drukowane w postaci 4x0 - standardowo kolory z CMYK, jednostronnie czy 4x4 - tak samo, ale dwustronnie na karcie), sposobu oprawy, ewentualnych uszlachetnień (lakier wybiórczy, wytłoczenia, opcjonalnie dodatkowy, 5, 6, 7, 8... kolor z pantonu albo jakieś cudawianki), i nakładu - im wyższy, tym za egzemplarz wychodzi taniej. 100 egzemplarzy nieprzesadnie wypasionego kalendarza A3 drukowanego dwustronnie na papierze o gramaturze 170 gms dałoby się wydrukować na offsecie za około 2

tysie. 300 egzemplarzy wypasu z lakierem na kredzie 350 gms, 15 kart - to koło 7-8 tysi, zależy od drukarni. Do tego oczywiście dochodzi koszt jakiegoś choćby prostego layoutu, skład, obróbka zdjęć.... Robimy?

Naprawdę masz ochotę się bawić :roll: zdjęciami dysponuję, a reszta Barrankowa spółka :roll: tylko kto to kupi, terminy już minęły, chyba, że na rok 2011 :wink: