markoto 20.01.2010 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rasiu moglabys zrobic fotke tych bebechow pod zlewem bo ja nie wiem czy mi sie to wcisnie w ogole. A ten nowy kranik to w jakiej cenie?? oni to na blacie montowali czy na zlewie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 20.01.2010 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień Dobry Środowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.01.2010 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rasiu, Wiadomość od Agi : Pożyczałam można w firmie Hossa na ul. Miedzianej, ale jeśli na ferie to może być późnoJest jeszcze MCM w Alejach, nie sprawdzałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.01.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dzień dobry Rasiula a co ile w tym się filtry wymienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.01.2010 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Doberek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień doberek i ja. Dzieki za linka odnośnie filtrów wyprzedaz maja A klamki fajne, kanciaste Właśnie! Tylko trzeba ich sprawdzić pod kątem oryginalności: Głównym i jedynym dystrybutorem Aqua Filter w Polsce jest firma z Łodzi, można zapytać się czy od nich biorą? Miałam dziś badanie wody! pH 6,5 , alkaliczność ok. 100 /norma jest do 240/, żelazo 0-0,1 /widać, że nowy wodociąg i rury!/, chlor 0,5 /norma do 0,1/, twardość 425 /norma poniżej 125!/ Muszę natychmiast zainwestować w zmiękczacz, bo szlag trafi wszystkie moje baterie, pralki, zmywarki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 20.01.2010 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień doberek i ja. Dzieki za linka odnośnie filtrów wyprzedaz maja A klamki fajne, kanciaste Właśnie! Tylko trzeba ich sprawdzić pod kątem oryginalności: Głównym i jedynym dystrybutorem Aqua Filter w Polsce jest firma z Łodzi, można zapytać się czy od nich biorą? Miałam dziś badanie wody! pH 6,5 , alkaliczność ok. 100 /norma jest do 240/, żelazo 0-0,1 /widać, że nowy wodociąg i rury!/, chlor 0,5 /norma do 0,1/, twardość 425 /norma poniżej 125!/ Muszę natychmiast zainwestować w zmiękczacz, bo szlag trafi wszystkie moje baterie, pralki, zmywarki... Dobrze, dobrze - rozkmiń temat - potem się podłączę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rasiu moglabys zrobic fotke tych bebechow pod zlewem bo ja nie wiem czy mi sie to wcisnie w ogole. A ten nowy kranik to w jakiej cenie?? oni to na blacie montowali czy na zlewie? Markociu, fotkę już zrobiłam ale teraz muszę biec z Młodym do okulisty, to wkleję wieczorkiem... Moje bebechy zmieściły się pod zlewem /mam szafkę 60/, ale baniak już w innej szafce..., bo pod zlewem jeszcze musi mi się zmieścić młynek i mały, malutki kosz na śmieci... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2010 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień doberek i ja. Dzieki za linka odnośnie filtrów wyprzedaz maja A klamki fajne, kanciaste Właśnie! Tylko trzeba ich sprawdzić pod kątem oryginalności: Głównym i jedynym dystrybutorem Aqua Filter w Polsce jest firma z Łodzi, można zapytać się czy od nich biorą? Miałam dziś badanie wody! pH 6,5 , alkaliczność ok. 100 /norma jest do 240/, żelazo 0-0,1 /widać, że nowy wodociąg i rury!/, chlor 0,5 /norma do 0,1/, twardość 425 /norma poniżej 125!/ Muszę natychmiast zainwestować w zmiękczacz, bo szlag trafi wszystkie moje baterie, pralki, zmywarki... A kto robi te badania? Ci co zmiekczacze sprzedaja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rasiu, Wiadomość od Agi : Pożyczałam można w firmie Hossa na ul. Miedzianej, ale jeśli na ferie to może być późno Jest jeszcze MCM w Alejach, nie sprawdzałam Nefciu, dziękuję za cynk... jeszcze nigdzie nie dzwoniłam, bo nie miałam kiedy... najwyżej kupimy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień doberek i ja. Dzieki za linka odnośnie filtrów wyprzedaz maja A klamki fajne, kanciaste Właśnie! Tylko trzeba ich sprawdzić pod kątem oryginalności: Głównym i jedynym dystrybutorem Aqua Filter w Polsce jest firma z Łodzi, można zapytać się czy od nich biorą? Miałam dziś badanie wody! pH 6,5 , alkaliczność ok. 100 /norma jest do 240/, żelazo 0-0,1 /widać, że nowy wodociąg i rury!/, chlor 0,5 /norma do 0,1/, twardość 425 /norma poniżej 125!/ Muszę natychmiast zainwestować w zmiękczacz, bo szlag trafi wszystkie moje baterie, pralki, zmywarki... A kto robi te badania? Ci co zmiekczacze sprzedaja? Siama, siama... Kupiłam sobie zestawik papierków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 dzień dobry Rasiula a co ile w tym się filtry wymienia Wusiu, to zależy od Twojej wody... Standard to co pół roku mechaniczne, mineralizator rzadziej i też zależy ile wody z niego zużywasz... w każdym razie eksploatacja takiego filtra jak mam kosztuje mnie w ciągu całego roku 100-150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 20.01.2010 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Dzień doberek i ja. Dzieki za linka odnośnie filtrów wyprzedaz maja A klamki fajne, kanciaste Właśnie! Tylko trzeba ich sprawdzić pod kątem oryginalności: Głównym i jedynym dystrybutorem Aqua Filter w Polsce jest firma z Łodzi, można zapytać się czy od nich biorą? Miałam dziś badanie wody! pH 6,5 , alkaliczność ok. 100 /norma jest do 240/, żelazo 0-0,1 /widać, że nowy wodociąg i rury!/, chlor 0,5 /norma do 0,1/, twardość 425 /norma poniżej 125!/ Muszę natychmiast zainwestować w zmiękczacz, bo szlag trafi wszystkie moje baterie, pralki, zmywarki... A kto robi te badania? Ci co zmiekczacze sprzedaja? Siama, siama... Kupiłam sobie zestawik papierków... Tez kcem takie papierki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 20.01.2010 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Spotyka się różne klasyfikacje wody ze względu na jej twardośc (różne przedziały twardości). W przybliżeniu można przyjąć, że:Woda bardzo miękka: do 4st.dH / 71 mg CaCO3Woda miękka: do 8st.dH / 143 mg CaCO3Woda średnio twarda: do 14st.dH / 250 mg CaCO3Woda twarda: do 20st.dH / 357 mg CaCO3Woda bardzo twarda: powyżej 20st.dH / 357 mg CaCO3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 20.01.2010 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Mozna wode odda do sanepidu i placisz za kazdy przebadany skladnik cos. Ja tak robilam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 20.01.2010 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 U nas woda masakra Jedynie czego brakuje to jeszcze bakterii coli Kilkustopniowa stacja filtrowania wody będzie konieczna łącznie z lampą UV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 20.01.2010 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2010 Rasiulka a kaj się kupuje takie papierki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 21.01.2010 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Rasiulka a kaj się kupuje takie papierki?? Wiesz Wusiu, nie wiem... ... mi załatwił znajomy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 21.01.2010 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Wklejalas juz fotki ustrojstwa? bo nie wiem czy mi umkly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 21.01.2010 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2010 Wklejalas juz fotki ustrojstwa? bo nie wiem czy mi umkly jeszcze nie Markociu... bo ja tez czekam.. chce wiedzieć czy mi się to cholerstwo w szafce zmieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts