Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

Hej rasiu!

Ja też chciałam bez bąbelków, ale to była jedyna wanna wolnostojąca w takiej cenie :roll:

Ostatecznie przyzwyczaiłam się do niej, a bąbelki włączam baaaaaaaaaaardzo rzadko, prawie wcale. Właściwie to jak na razie miałam włączone (włącznik pneumatyczny) jeden raz :oops: :lol: I od razu przyleciałam na forum pochwalić się pianą :lol: (Nie wiem, czy widziałaś to zdjęcie 8) )

A moja łazienka też szaro-drewniana, bo pod umywalka stoi drewniana komoda, którą chciałabym kiedyś wybielić :wink:

No i marzy mi się tam jeszcze ciemno rózowa :o :-? szyba prysznicowa. Na razie mamy tylko taką roletkę, coś ala zasłona prysznicowa :roll:

A jaki jest metraż twojej łazienki, wygląda na dużą. Moja ma 10m2

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Hej rasiu!

Ja też chciałam bez bąbelków, ale to była jedyna wanna wolnostojąca w takiej cenie :roll:

Ostatecznie przyzwyczaiłam się do niej, a bąbelki włączam baaaaaaaaaaardzo rzadko, prawie wcale. Właściwie to jak na razie miałam włączone (włącznik pneumatyczny) jeden raz :oops: :lol: I od razu przyleciałam na forum pochwalić się pianą :lol: (Nie wiem, czy widziałaś to zdjęcie 8) )

A moja łazienka też szaro-drewniana, bo pod umywalka stoi drewniana komoda, którą chciałabym kiedyś wybielić :wink:

No i marzy mi się tam jeszcze ciemno rózowa :o :-? szyba prysznicowa. Na razie mamy tylko taką roletkę, coś ala zasłona prysznicowa :roll:

A jaki jest metraż twojej łazienki, wygląda na dużą. Moja ma 10m2

Nelli, moja jest na pewno mniejsza... :roll: :( Ja mam staaasznie duży skos... :(

A nie zaglądałaś do niej na parapecie? Znając swoją byś miała lepsze porównanie.

Witam!

Na wstępie gratuluję pięknej okolicy, pięknego domu, pomysłów i konsekwencji ich realizacji!

Mam pytanie dotyczące Twoich okien połaciowych- widzę że to velux i sądząc po opcji otwierania od góry i dołu wnioskuję że to GHL obrotowo-klapowe chyba.... :-? wyglądają pięknie i są pięknie wykończone w środku! Poddasze ma niską ściankę kolankową i układ okien identyczny jak u nas w projekcie-dwa okna obok siebie i jedno na ścianie prostopadłej. Interesuje mnie rozmiar okien i czy te dwa obok siebie łączone są kołnierzem kombi czy poprostu osadzone w oddzielnych kołnierzach? Wiem że to odległy dla Ciebie temat, ale może pamiętasz te szczegóły. Poddasze wygląda pięknie i tak właśnie osadzone okna widzę u siebie.....więc proszę o pomoc i z góry dziekuję! Pozdrawiam- stała podczytywaczka!

Ps. Drzwi wewnętrzne BOMBA!

Witam!

Na wstępie gratuluję pięknej okolicy, pięknego domu, pomysłów i konsekwencji ich realizacji!

Mam pytanie dotyczące Twoich okien połaciowych-idzę że to velux i sądząc po opcji otwierania od góry i dołu wnioskuję że to GHL obrotowo-klapowe chyba.... :-? wyglądają pięknie i są pięknie wykończone w środku! Poddasze ma niską ściankę kolankową i układ okien identyczny jak u nas w projekcie-dwa okna obok siebie i jedno na ścianie prostopadłej. Interesuje mnie rozmiar okien i czy te dwa obok siebie łączone są kołnierzem kombi czy poprostu osadzone w oddzielnych kołnierzach? Wiem że to odległy dla Ciebie temat, ale może pamiętasz te szczegóły. Poddasze wygląda pięknie i tak właśnie osadzone okna widzę u siebie.....więc proszę o pomoc i z góry dziekuję! Pozdrawiam- stała podczytywaczka!

Ps. Drzwi wewnętrzne BOMBA!

Witaj G&K, stała podczytywaczko! 8) Dziękuję za miłe słowa i zapraszam częściej... 8)

Doskonale widzisz, moje okna to velux, typ GPL 3065, rozmiar M 08. Osadzone w oddzielnych kołnierzach. Dodatkowo mam zamontowane ramy izolacyjne BDX - bardzo polecam! :D

Hej Rasia

Weszlam do Twojego dziennika.....i myslalam, ze szary kolor poszedl w kat i chalupe pokolorowalas wszystkimi kolorami teczy :lol: :lol:

teraz prosze lopatologicznie: zotle okna to dobrze czy zle? A to fioletowe i lapki kota, to co? :wink:

Filip wyszedl z tego wszystkiego najlepiej... :lol: :lol:

Maja

Witaj Maju! :D

Łopatologicznie to ja mogę tylko jako laik... :lol:

http://img18.imageshack.us/img18/2695/ir0441.png

Najcieplejszy jest komin, ma w "najgorętszym miejscu +7/, z boku widzisz skalę tego zdjęcia. Okna mają ok. +2... +3 stopnie. Jak na aluminium jest bardzo dobrze... 8) :D :D

A łapki kota /musiałaby być to puma :wink: :lol: /, to stopnie kominiarskie... :D

A moze dzik?

:lol: :lol: :lol:

Chodzilo mi o te lapki na parapecie (chyba parapecie :roll: :wink: ):

http://img413.imageshack.us/img413/3628/ir0458.png

Czyli zolte to dobrze?

A kiedy nie jest za dobrze, jak jest ciemy kolor? To znaczy ze cale cieplo ucieklo? Czy, ze ciepla nie przepuszcza? Ja sie nie znam.... :roll: :roll:

Aaaa... :lol: , te łapki to Nitki! Fajnie widać jak zostawiają swoje tropy... :lol:

Im cieplejszy dom na zewnątrz, tym więcej ciepła ucieka Ci ze środka... więc jak wszędzie jest równomierny kolor na danej płaszczyźnie to jest ok, gorzej jak są różnice duże w temperaturze np. ściany... Okna zawsze będą się "świecić" na żółto, bo nie ma szans ich zrobić o takim samym współczynniku przenikania ciepła jak ściana, jedno czy dwuwarstwowa...