78mysz 22.02.2010 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Hej Rasia Weszlam do Twojego dziennika.....i myslalam, ze szary kolor poszedl w kat i chalupe pokolorowalas wszystkimi kolorami teczy teraz prosze lopatologicznie: zotle okna to dobrze czy zle? A to fioletowe i lapki kota, to co? Filip wyszedl z tego wszystkiego najlepiej... Maja Witaj Maju! Łopatologicznie to ja mogę tylko jako laik... http://img18.imageshack.us/img18/2695/ir0441.png Najcieplejszy jest komin, ma w "najgorętszym miejscu +7/, z boku widzisz skalę tego zdjęcia. Okna mają ok. +2... +3 stopnie. Jak na aluminium jest bardzo dobrze... A łapki kota /musiałaby być to puma /, to stopnie kominiarskie... Asiula szyby mają 2-3 stopnie, ramy mają koło 5-6 stopni, ale i tak dobrze jak na aluminiowe ramki. Mam to samo. A pakiet masz trójszybowy w oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.02.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Ciekawe, co by u mnie wyszlo... Pewnie cale mieszkanie w lapkach. To fajny pomysł na pomalowanie betonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.02.2010 14:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Hej Rasia Weszlam do Twojego dziennika.....i myslalam, ze szary kolor poszedl w kat i chalupe pokolorowalas wszystkimi kolorami teczy teraz prosze lopatologicznie: zotle okna to dobrze czy zle? A to fioletowe i lapki kota, to co? Filip wyszedl z tego wszystkiego najlepiej... Maja Witaj Maju! Łopatologicznie to ja mogę tylko jako laik... http://img18.imageshack.us/img18/2695/ir0441.png Najcieplejszy jest komin, ma w "najgorętszym miejscu +7/, z boku widzisz skalę tego zdjęcia. Okna mają ok. +2... +3 stopnie. Jak na aluminium jest bardzo dobrze... A łapki kota /musiałaby być to puma /, to stopnie kominiarskie... Asiula szyby mają 2-3 stopnie, ramy mają koło 5-6 stopni, ale i tak dobrze jak na aluminiowe ramki. Mam to samo. A pakiet masz trójszybowy w oknach? To dlaczego na tym zdjęciu mają 2? Pakiet mam trójszybowy. http://img413.imageshack.us/img413/3628/ir0458.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 22.02.2010 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Hej Rasia Weszlam do Twojego dziennika.....i myslalam, ze szary kolor poszedl w kat i chalupe pokolorowalas wszystkimi kolorami teczy teraz prosze lopatologicznie: zotle okna to dobrze czy zle? A to fioletowe i lapki kota, to co? Filip wyszedl z tego wszystkiego najlepiej... Maja Witaj Maju! Łopatologicznie to ja mogę tylko jako laik... http://img18.imageshack.us/img18/2695/ir0441.png Najcieplejszy jest komin, ma w "najgorętszym miejscu +7/, z boku widzisz skalę tego zdjęcia. Okna mają ok. +2... +3 stopnie. Jak na aluminium jest bardzo dobrze... A łapki kota /musiałaby być to puma /, to stopnie kominiarskie... Asiula szyby mają 2-3 stopnie, ramy mają koło 5-6 stopni, ale i tak dobrze jak na aluminiowe ramki. Mam to samo. A pakiet masz trójszybowy w oknach? To dlaczego na tym zdjęciu mają 2? Pakiet mam trójszybowy. http://img413.imageshack.us/img413/3628/ir0458.png Ty, faktycznie, co wiecej też tak mam, coś mi się pokiełbasiło z tym+6 Odrazu mi lepiej Tylko Ty masz fioletowy dach i zółtą sciane, a ja na odwrót Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.02.2010 14:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Rasiu mam pytanko - bo nie pamietam, macie wszedzie grzejniki? Czy gdzies ogrzewanie podlogowe?My tez robilismy zdjecia termowizyjne i wyszla nam wielka krecha uciekajacego ciepla w miejscu podlogowki. I chyba te fundamenty ocieplimy...Dzieki za info. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 22.02.2010 15:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Rasiu mam pytanko - bo nie pamietam, macie wszedzie grzejniki? Czy gdzies ogrzewanie podlogowe? My tez robilismy zdjecia termowizyjne i wyszla nam wielka krecha uciekajacego ciepla w miejscu podlogowki. I chyba te fundamenty ocieplimy... Dzieki za info. Pozdrawiam! Pod wszystkimi trzema przeszkleniami mam grzejniki kanałowe /czyli w podłodze/, ale żeby tam zdjęcia zrobić musiałabym taras zdejmować... . Natomiast tu gdzie mam ogrzewanie podłogowe /cały jeden poziom/ wygląda tak: http://img109.imageshack.us/img109/2262/ir0421.png Ta jaśniejsza kreska, to listwa mocująca pod wełną, pod nią styrodur. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 22.02.2010 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Masz ładny kolorowy dom... I psa też pomalowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popcarol 22.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dziekuje. Nie znam sie na tym. Chcialabym porownac Twoje i moje wyniki, ale chyba sie nie da bez ustalenia jaka byla temperatura przy pomiarze chyba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 22.02.2010 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 dobry wieczór fajnie to Rasiula wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaC 23.02.2010 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Cześć Rasiu Nie wiedziałam że masz elewację w kropki Ha ha fajnie widać kołki mocowania wełny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 23.02.2010 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dzień dobry słoneczko mam i jest cudnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 23.02.2010 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 dzień dobry słoneczko mam i jest cudnie u nas tysz i nawet całkiem fajnie grzeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2010 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam Obejrzalam Twoj fotodziennik i musze przyznac, ze dom piekny i urzadzony ze smakiem Sciagnely mnie na Twoja strone schody - bardzo oryginalne Chcialam jeszcze poczytac komentarze, ale tyle stron pewnie nie dam rady bede zagladac co jakis czas jesli nie masz nic przeciwko pojawilam sie dzis na forum i probuje przecierac szlaki choc juz wczesniej podziwialam wiele domow i wnetrz, szukajac pomyslu, inspiracji i rad (przede mna/nami daleka droga jeszcze) poki co przywitalam sie i zalozylam jeden watek a do Twojego dziennika zaczelam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.02.2010 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Witam Obejrzalam Twoj fotodziennik i musze przyznac, ze dom piekny i urzadzony ze smakiem Sciagnely mnie na Twoja strone schody - bardzo oryginalne Chcialam jeszcze poczytac komentarze, ale tyle stron pewnie nie dam rady bede zagladac co jakis czas jesli nie masz nic przeciwko pojawilam sie dzis na forum i probuje przecierac szlaki choc juz wczesniej podziwialam wiele domow i wnetrz, szukajac pomyslu, inspiracji i rad (przede mna/nami daleka droga jeszcze) poki co przywitalam sie i zalozylam jeden watek a do Twojego dziennika zaczelam Baaardzo mi miło... Zaglądaj jak najczęściej. Już byłam u Ciebie i obejrzałam projekt. Baardzo ładny! Tak jak słusznie napisałaś... jeszcze daleka droga przed Tobą... ale jaka frajda! Ja obejrzałam setki projektów gotowych i w rezultacie zrobiłam swój projekt indywidualny... nie wychodzi tak bardzo dużo drożej, a ma się dokładnie to, czego się oczekuje i widzi w swoich marzeniach... Pozdrawiam cieplutko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slonko 24.02.2010 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dziekuje widzialam, ze jeszcze wykanczasz lazienke i Twoj ulubiony kolor to szary ostatnio natknelam sie na nowa kolekcje plytek lazienkowych Paradyza bardzo mi sie podobaja - moge tu pokazac ? http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/amanda-alex tutaj czarne, ale tez ciekawe polaczenie http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/hanabi-hiro przepraszam, ze sie rzadze na Twoim watku jakby co to pstryczka w nos przyjme widzialam tez ciekawa kuchnie - slicznie to wyglada a jak sie sprawuje zlew ? masz czarny - granitowy tak ? dobrze pamietam ? ja robilam remont kuchni jakis rok temu i tez wstawilam granitowy, jestem bardzo zadowolona, a do czyszczenia najlepszy jest ocet odnosnie indywidualnego projektu to jestem troche sceptycznie nastawiona, choc nie wiem jak to wyjdzie w praniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.02.2010 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 no rasiu my skończyliśmy w ten sam sposób prawdopodobnie to wynikało z niestandardowych oczekiwań i najmniej popularnego w biurach projektowych układu - wjazd od południa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.02.2010 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dobry wieczór Ewuś ja też mam wjazd od południa ale projekt mam prawie typowoindywidualny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 24.02.2010 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dobry wieczór Ewuś ja też mam wjazd od południa ale projekt mam prawie typowoindywidualny ja to za bardzo niecierpliwa jestem żeby czekać na indywidualny a wjazd tez mam od południa i jeszcze wąziuchną działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wu 24.02.2010 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Pasie mój indywidualny wyglądał tak że druknęłam rzuty najbardziej zbliżone do ideału zaniosłam gościowi powiedziałąm to to i to trzeba zmienić tak i tak i on mi to narysował więc nie kupowałam gotowca do adaptacji tylko mam narysowany przez niego niby indywidualny ale w cenie gotowca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 24.02.2010 22:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 dziekuje widzialam, ze jeszcze wykanczasz lazienke i Twoj ulubiony kolor to szary ostatnio natknelam sie na nowa kolekcje plytek lazienkowych Paradyza bardzo mi sie podobaja - moge tu pokazac ? http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/amanda-alex tutaj czarne, ale tez ciekawe polaczenie http://www.paradyz.com.pl/Collection/bathroom/hanabi-hiro przepraszam, ze sie rzadze na Twoim watku jakby co to pstryczka w nos przyjme widzialam tez ciekawa kuchnie - slicznie to wyglada a jak sie sprawuje zlew ? masz czarny - granitowy tak ? dobrze pamietam ? ja robilam remont kuchni jakis rok temu i tez wstawilam granitowy, jestem bardzo zadowolona, a do czyszczenia najlepszy jest ocet odnosnie indywidualnego projektu to jestem troche sceptycznie nastawiona, choc nie wiem jak to wyjdzie w praniu Rządź się kochane Slonko ile wlezie... zwłaszcza, że ja teraz mało pisać będę... Zlew to Aura Teka i jest super! Choć mam jedno zastrzeżenie - mimo że producent podaje, że nadaje się do szafek 60, to taka szafka jest za wąska, by wykorzystać wszystkie nawiercone otwory w tym zlewie i chcąc zamontować filtr do wody czy dozownik na płyn trzeba wiercić nowe otwory... na co się jeszcze nie zdecydowałam... Widzisz co Wusia napisała... ... projekt indywidualny nie wychodzi dużo drożej niż gotowiec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts