rasia 26.02.2010 09:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Dzień dobry wszystkie ranne i zdrowe ptaszki... i SLONKO! Dzisiaj u mnie nalot wieczorny, więc zapraszam wszystkich chętnych na kawkę i ... niespodziankę... Marku drzwi kosztują dwa z ogonkiem sztuka i robił je ten sam stolarz, co kuchnię... Arniko! Dziękuję za słonko! Właśnie u mnie nieśmiało wychyla się zza chmurek... Efciu, z listwami drewnianymi czekam na Duszka, a z cokołami z gresu na Złotą Rączkę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magi77 26.02.2010 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Doberek Rasiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 26.02.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 piękne te drzwi są zakochałam się porozmawiam z M, to może byśmy wpadli ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.02.2010 10:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Cześć Magi. Liduś, zapraszam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.02.2010 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 to co w mailu wysłałem, to 'na czwartym' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.02.2010 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Marku, śliczne... ... ale dlaczego one nie mają klamki... http://www.remodelista.com/img/sub/nicolasmatheusphoto.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 26.02.2010 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 uwielbiam drzwi do sufitu i okna do sufitu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.02.2010 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 ups tak to jest z zauroczeniem Jest opcja żeby to deskowanie w pionie było. No i chciałbym coby sie zlewało ze ścianą tak samo deskowaną.... tylko co z klamką... ? Twoje klameczki, przyznaję, są fajne, takie mało szpanerskie (wypasione) geometryczne, lekko matowe... inną alternatywą byłaby chyba czerń ? choć jako że moje mogą być odrobinę jaśniejsze i chłodniejsze (jodła) to czerń może być nieco smutna... Twoje by wyszły ciemniejsze odpowiednio na tle drzwi... Jak znam życie kosztowały patyk za klamkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Basia_KRK 26.02.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Rasia, drzwi wyglądają extra! Kolor cuuudny! Tak ku mojej wiadomości, abym sobie porównała wizualnie - ile cm ma Twoja ścianka kolankowa na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 26.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 do jodły czarna klamka to raczej miodzio, własnie wyrazu by nadała.A jakby zrobić takie drzwi na samodomykaczu i tylko proste maleńkie pochwyty, żeby nie rzucały się w oczy? Wszędzie takie drzwi bedziesz miał, czy tylko na jednej drewnianej scianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.02.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 do jodły czarna klamka to raczej miodzio, własnie wyrazu by nadała. A jakby zrobić takie drzwi na samodomykaczu i tylko proste maleńkie pochwyty, żeby nie rzucały się w oczy? Wszędzie takie drzwi bedziesz miał, czy tylko na jednej drewnianej scianie? Na parterze, centralnie w budynku jest planowana zabudowa a w niej łazienka, dookoła hol, kuchnia lub gabinet i obok - duży otwarty salon. W sumie wyjdzie na to, że do wewnętrznych pomieszczeń na parterze to mogą być jedyne drzwi. Poza tym wejściowe i na werandę. Być może do kotłowni. Na piętrze póki co wszystko w późniejszym czasie (ścianki moze tylko postawie) Wy mi powiedzcie, czy takie drzwi są droższe od zwykłych drewnianych sklepowych? czy to akurat proste jest do zrobienia (mój domysł - zwyczajnie zbite dechy, prawie jak podłoga ) a więc tanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.02.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Na ogol od stolarza taniej niz w sklepie, no i w sklepie sa tylko okreslone modele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 26.02.2010 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 do jodły czarna klamka to raczej miodzio, własnie wyrazu by nadała. A jakby zrobić takie drzwi na samodomykaczu i tylko proste maleńkie pochwyty, żeby nie rzucały się w oczy? Wszędzie takie drzwi bedziesz miał, czy tylko na jednej drewnianej scianie? Na parterze, centralnie w budynku jest planowana zabudowa a w niej łazienka, dookoła hol, kuchnia lub gabinet i obok - duży otwarty salon. W sumie wyjdzie na to, że do wewnętrznych pomieszczeń na parterze to mogą być jedyne drzwi. Poza tym wejściowe i na werandę. Być może do kotłowni. Na piętrze póki co wszystko w późniejszym czasie (ścianki moze tylko postawie) Wy mi powiedzcie, czy takie drzwi są droższe od zwykłych drewnianych sklepowych? czy to akurat proste jest do zrobienia (mój domysł - zwyczajnie zbite dechy, prawie jak podłoga ) a więc tanie ? pomijając fakt, ze drzwi muszą zachować sztywnośc, więc ta "deska" musi byc gruba i zawiasów wiecej, to życzę Ci zebyś znalazł sobie stolarza, który to zrobi taniej. A co wówczas z ościeżnicami?W czyms sensownym te zawiasy trzeba zakotwic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 26.02.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wy mi powiedzcie, czy takie drzwi są droższe od zwykłych drewnianych sklepowych? czy to akurat proste jest do zrobienia (mój domysł - zwyczajnie zbite dechy, prawie jak podłoga ) a więc tanie ? pomijając fakt, ze drzwi muszą zachować sztywnośc, więc ta "deska" musi byc gruba i zawiasów wiecej, to życzę Ci zebyś znalazł sobie stolarza, który to zrobi taniej. A co wówczas z ościeżnicami?W czyms sensownym te zawiasy trzeba zakotwic zakłądałem że to w środku musi mieć cos nośnego (płytę?) a na licach dechy. Zawiasy wiadomo i ościeżnica (jesli mamy na myśli ramę) Ewentualnie zawiasy osadzone jakoś na ścianie. Byłoby pięknie gdyby drzwi licem były zlane z ścianą - czyli zawias musi w jakiś sposób sięgać aż do styku z licem żeby drzwi się mogły odchylić. Jeśli nie to trzeba zrobić szparę na tyle dużą by sie tam po otwarciu drzwi swoją grubością wcisnęły nie dotykając krawędzi ściany... ale to poki co moje kombinowanie, architekt jeszcze tego nie dotknął... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.02.2010 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Ja myślę,że u stolarza ceny porównywalne do sklepowych, ale zrobienie na wymiar i dokładnie takie o jakich inwestor marzy - bezcenne... ups tak to jest z zauroczeniem Jest opcja żeby to deskowanie w pionie było. No i chciałbym coby sie zlewało ze ścianą tak samo deskowaną.... tylko co z klamką... ? Twoje klameczki, przyznaję, są fajne, takie mało szpanerskie (wypasione) geometryczne, lekko matowe... inną alternatywą byłaby chyba czerń ? choć jako że moje mogą być odrobinę jaśniejsze i chłodniejsze (jodła) to czerń może być nieco smutna... Twoje by wyszły ciemniejsze odpowiednio na tle drzwi... Jak znam życie kosztowały patyk za klamkę ... całe 36,90! : Klamka Luka QR szyld kwadratowy stal nierdzewna inox PROMOCJA! Producent: Domino Dostępność: na stanie magazynowym Cena: 59,00 zł36,90 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 26.02.2010 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Rasia, drzwi piekne...kolr jest nieslychany...Twoj pan stolarz tow prawdziwy artysta...kuchnia z bajki...drzwi jeszcze z innej.. A markizy do czego potrzebujesz? Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 26.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Wy mi powiedzcie, czy takie drzwi są droższe od zwykłych drewnianych sklepowych? czy to akurat proste jest do zrobienia (mój domysł - zwyczajnie zbite dechy, prawie jak podłoga ) a więc tanie ? pomijając fakt, ze drzwi muszą zachować sztywnośc, więc ta "deska" musi byc gruba i zawiasów wiecej, to życzę Ci zebyś znalazł sobie stolarza, który to zrobi taniej. A co wówczas z ościeżnicami?W czyms sensownym te zawiasy trzeba zakotwic zakłądałem że to w środku musi mieć cos nośnego (płytę?) a na licach dechy. Zawiasy wiadomo i ościeżnica (jesli mamy na myśli ramę) Ewentualnie zawiasy osadzone jakoś na ścianie. Byłoby pięknie gdyby drzwi licem były zlane z ścianą - czyli zawias musi w jakiś sposób sięgać aż do styku z licem żeby drzwi się mogły odchylić. Jeśli nie to trzeba zrobić szparę na tyle dużą by sie tam po otwarciu drzwi swoją grubością wcisnęły nie dotykając krawędzi ściany... ale to poki co moje kombinowanie, architekt jeszcze tego nie dotknął... myśle że to nie problem. 1. robisz normalne płytowe drzwi i obkładasz czym chcesz 2. ościeżnica bezfelcowa z chowanym zawiasami. pytanie kto ci obrobi tak ściane żeby nie były konieczne opaski i czy to obrobienie wytrzyma obciążenia związane z zamykaniem drzwi rasia czy te klamki są wygodne jak sie je trzyma? bardzo mi sie podobaja kwadraciaki ale większość z jakimi miałam do czynienia wywołuje nieprzyjemne odczucia przy kontakcie z nimi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 26.02.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Słonko ja też mam projekt rysowany obecnie przez architekta, na bazie mojego rysunku, czyli "indywidualny" za 2500 zł Myśle ze warto pojechać te kilkadziesiąt km dalej w poszukiwaniu tańszego architekta. A gdzie jest powiedziane ze dobry projektant to tylko w dużym miescie? no taka cena to super a jestes zadowolona ? widze, ze tez wlkp choc pewnie dalej (bo po tych nowych podzialach to na poludnie daleko siega ) jednak masz racje, trzeba poszukac dzieki za odp, tak wlasnie myslalam, by wziac projekt najbardziej zblizony i uderzyc gdzies, ale wlasnie jak poczytalam o cenach to zamysl poszedl w zapomnienie Slonko - ja jestem jeszcze bardziej na polnoc od Ciebie i nasz projekt indywidualny kosztowal 4,6 tys PLN. Pan architekt w tej cenie tez zalatwial wszystkie mapki, WZ, pozwolenie na budowe itp. Ja tylko powiedzialam, ze dzialka trudna do zaprojektowania czegos sensownego i chce duze okna i malo drzwi...i dostalam wieze obserwacyjna Mijescowosc bardzo mala....wieksza sie robi latem jak jeziornicy nadciagaja i zima jak jezioro zamarznie i mozna na bojerach polatac... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 26.02.2010 12:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Rasia, drzwi piekne...kolr jest nieslychany...Twoj pan stolarz tow prawdziwy artysta...kuchnia z bajki...drzwi jeszcze z innej.. A markizy do czego potrzebujesz? Maja Dzięki Maju... ... pochwały przekażę panu stolarzowi... się ucieszy, zwłaszcza, że już w poniedziałek będzie dopieszczał wszystko... Markizy od południowej strony, gdzie Młode mają swoje pokoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 26.02.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2010 Fajnie ze przetestujesz markizy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts