Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

rasia

czy te klamki są wygodne jak sie je trzyma? bardzo mi sie podobaja kwadraciaki ale większość z jakimi miałam do czynienia wywołuje nieprzyjemne odczucia przy kontakcie z nimi ;)

Efilko, poszłam pomacać... :oops: ... nieprzyjemnych uczuć nie stwierdziłam... 8) :wink:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

rasia

czy te klamki są wygodne jak sie je trzyma? bardzo mi sie podobaja kwadraciaki ale większość z jakimi miałam do czynienia wywołuje nieprzyjemne odczucia przy kontakcie z nimi ;)

Efilko, poszłam pomacać... :oops: ... nieprzyjemnych uczuć nie stwierdziłam... 8) :wink:

merci bien

i bosko! 8)

Ja myślę,że u stolarza ceny porównywalne do sklepowych, ale zrobienie na wymiar i dokładnie takie o jakich inwestor marzy - bezcenne... 8) :lol:

ups :oops:

tak to jest z zauroczeniem :)

Jest opcja żeby to deskowanie w pionie było. No i chciałbym coby sie zlewało ze ścianą tak samo deskowaną....

tylko co z klamką... ? :roll:

Twoje klameczki, przyznaję, są fajne, takie mało szpanerskie (wypasione) geometryczne, lekko matowe... inną alternatywą byłaby chyba czerń ? choć jako że moje mogą być odrobinę jaśniejsze i chłodniejsze (jodła) to czerń może być nieco smutna... Twoje by wyszły ciemniejsze odpowiednio na tle drzwi...

Jak znam życie kosztowały patyk za klamkę ;)

:lol: ... całe 36,90! :

Klamka Luka QR szyld kwadratowy stal nierdzewna inox PROMOCJA!

Producent: Domino

Dostępność: na stanie magazynowym

Cena: 59,00 zł36,90 zł

tez miałam klamki domino na mieszkaniu. Sprawowały sie bardzo porządnie-teraz tez mam juz upatrzone kwadratowe domino :)

Ja myślę,że u stolarza ceny porównywalne do sklepowych, ale zrobienie na wymiar i dokładnie takie o jakich inwestor marzy - bezcenne... 8) :lol:

ups :oops:

tak to jest z zauroczeniem :)

Jest opcja żeby to deskowanie w pionie było. No i chciałbym coby sie zlewało ze ścianą tak samo deskowaną....

tylko co z klamką... ? :roll:

Twoje klameczki, przyznaję, są fajne, takie mało szpanerskie (wypasione) geometryczne, lekko matowe... inną alternatywą byłaby chyba czerń ? choć jako że moje mogą być odrobinę jaśniejsze i chłodniejsze (jodła) to czerń może być nieco smutna... Twoje by wyszły ciemniejsze odpowiednio na tle drzwi...

Jak znam życie kosztowały patyk za klamkę ;)

:lol: ... całe 36,90! :

Klamka Luka QR szyld kwadratowy stal nierdzewna inox PROMOCJA!

Producent: Domino

Dostępność: na stanie magazynowym

Cena: 59,00 zł36,90 zł

tez miałam klamki domino na mieszkaniu. Sprawowały sie bardzo porządnie-teraz tez mam juz upatrzone kwadratowe domino :)

To co? Przyjeżdżasz dzisiaj? :roll: Dam Ci pomacać kwadratowe klamki... :wink: :lol: :lol: ... a na deser ... niespodzianka! 8)

Rasia ja tez kupilam te markizy, ale nie zalozylam ich jeszcze. powiesz jak sie sprawuja :wink:

Pewnie jednak szybciej założysz niż ja... :roll: :D Jak się czuje Brzusio-Helenusio? 8)

:lol: :lol: :lol:

jak slicznie :D

dobrze mi :)

napawam sie ostatnimi dniami spokoju :D

a co do markiz kupilam je razem z oknami (chyba to byl rok 2007 :oops: :oops: :oops: wiec jak widac nie spieszy mi sie - masz szanse ze bedziesz pierwsza :D

kupilam tez wtedy moskitiery - tez gdzies leza :roll: :roll: :roll:

Slonko - ja jestem jeszcze bardziej na polnoc od Ciebie i nasz projekt indywidualny kosztowal 4,6 tys PLN. Pan architekt w tej cenie tez zalatwial wszystkie mapki, WZ, pozwolenie na budowe itp. Ja tylko powiedzialam, ze dzialka trudna do zaprojektowania czegos sensownego i chce duze okna i malo drzwi...i dostalam wieze obserwacyjna :wink: :lol:

Mijescowosc bardzo mala....wieksza sie robi latem jak jeziornicy nadciagaja :lol: :lol: i zima jak jezioro zamarznie i mozna na bojerach polatac...

Maja

hej hej :) juz odwiedzilam i obejrzalam :) bardzo ladnie :)

wewnętrzne, ale takie jak tu w scianie:

http://www.apartmenttherapy.com/uimages/chicago/6-10-08five1.jpg

http://www.remodelista.com/img/sub/tc-kc-heath10.jpg

tyle ze tak jasne jak tu (wystają zawiasy dość):

http://img99.imageshack.us/img99/285/drzwij.jpg

tak jak tu niedorobione i delikatnie 'tkniete' (mam sporo desek ze stodoły) ale bez tych gwoździ

http://www.pointclickhome.com/files/web/images/ED1207_schuster_02.jpg

Ostatnio mnie korci żeby (pamiętajcie że pionowe deski) zaprojektować sobie takie 'zlane z elewacją' drzwi WEJSCIOWE (w pierwszej fotce tak jest, tylko czarna bryła):

http://www.wallpaper.com/galleryimages/17050162/gallery/testuser5_oct2007_01_tbone_WWaqtK_WEaOpy.jpg

ale żeby już np okna werandowe były wydobyte odcieniem jak tu:

http://www.atelierkunc.com/pictures/0000/1209/03.jpg

Jakos podoba mi się skromne wejście a wielki widok na ogród...

myśle że to nie problem.

1. robisz normalne płytowe drzwi i obkładasz czym chcesz

2. ościeżnica bezfelcowa z chowanym zawiasami.

pytanie kto ci obrobi tak ściane żeby nie były konieczne opaski i czy to obrobienie wytrzyma obciążenia związane z zamykaniem drzwi

efilo ! dzięki, mądrzejszy patrzę teraz na te drzwi na fotkach... faktycznie tam w środku jest coś jak płyta. Teraz biorę się za punkt 2 :)

bosze, ja tu jestem niby facet a mi płeć piękna doradza... heh ... :oops:

Rasiu, 78mysz, markoto, dziękuję pięknie.