wu 27.02.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2010 dzień dobry pogoda się robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzień doberek !!! Jaka cudna pogoda!!! Otworzyłam okna na całą szerokość i wypiłam kawkę... prawie na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobroszka 28.02.2010 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Szczęściara Takie luksusy to dopiero za rok będziemy mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 11:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 wewnętrzne, ale takie jak tu w scianie: http://www.apartmenttherapy.com/uimages/chicago/6-10-08five1.jpg http://www.remodelista.com/img/sub/tc-kc-heath10.jpg tyle ze tak jasne jak tu (wystają zawiasy dość): http://img99.imageshack.us/img99/285/drzwij.jpg tak jak tu niedorobione i delikatnie 'tkniete' (mam sporo desek ze stodoły) ale bez tych gwoździ http://www.pointclickhome.com/files/web/images/ED1207_schuster_02.jpg Ostatnio mnie korci żeby (pamiętajcie że pionowe deski) zaprojektować sobie takie 'zlane z elewacją' drzwi WEJSCIOWE (w pierwszej fotce tak jest, tylko czarna bryła): http://www.wallpaper.com/galleryimages/17050162/gallery/testuser5_oct2007_01_tbone_WWaqtK_WEaOpy.jpg ale żeby już np okna werandowe były wydobyte odcieniem jak tu: http://www.atelierkunc.com/pictures/0000/1209/03.jpg Jakos podoba mi się skromne wejście a wielki widok na ogród... Marku, piękne te drzwi wynalazłeś... Te zlane z elewacją drzwi wejściowe są genialnie proste i cudne i wcale nie trudne do zrobienia... Czy to znaczy, że okna werandowe chcesz szare...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Szczęściara Takie luksusy to dopiero za rok będziemy mieli Zciemniasz! Już możesz sobie otworzyć okno i wypić kawkę... prawie na tarasie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 28.02.2010 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Marku, piękne te drzwi wynalazłeś... Te zlane z elewacją drzwi wejściowe są genialnie proste i cudne i wcale nie trudne do zrobienia... Czy to znaczy, że okna werandowe chcesz szare...? dziękuję chciałbym jasną, nieżarową w kolorze elewację drewnianą, taką bliską kolorowi drewna, lekko ciepłą. Jesli sie uda (kasa) to będzie na dachu blacha w jakimś szarym kolorze (pewnie nie tytan-cynk, ale może choc Plannja Emka albo Ruukki). Wtedy raczej naturalną konsekwencją byłby szary kolor drewna okiennego (ale jako całe pasy wnęk okiennych, nie tylko jako pojedyncze okna). Jeszcze tylko nie wiem czy malowany, czy postarzone drewno szare (i stolarz, jest tu taki co robił okna dla jakiejś fabryki okien, rzetelny, w okuciach to montuje) Ale póki co albo szary albo ciemnografitowy z lekkim granatowym odcieniem (to wersja o większym kontraście). Nie mam na razie innych pomysłów. Aha, podmurówką i różne murki to będzie beton płaski, czasem kamienie. W środku tez pojawi się beton (kominek) wiec ten szary wydaje sie byc dobrym partnerem do drewna w jego naturalnych jodłopodobnych tonacjach (lub lekko ściemnionych) Jeśli nie uda mi sie wykończeniem + elegancją, to prostotą + kontrastem będę chciał grać. kurcze ciśnienie chyba leci w dół... ide do sklepu po cole a Ty masz szare okna? bo dano nie zaglądałem... zajrze zaraz po spacerku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.02.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzień DObry przyszłam powiedzieć Wy to jesteście tacy nowocześni, a ja taka ostrożna, konserwatywna,żeby nie powiedzieć - zacofana ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzień DObry przyszłam powiedzieć Wy to jesteście tacy nowocześni, a ja taka ostrożna, konserwatywna,żeby nie powiedzieć - zacofana ... Nooo teraz to pojechałaś!!! Chyba jeszcze ta głowa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Marku, piękne te drzwi wynalazłeś... Te zlane z elewacją drzwi wejściowe są genialnie proste i cudne i wcale nie trudne do zrobienia... Czy to znaczy, że okna werandowe chcesz szare...? dziękuję chciałbym jasną, nieżarową w kolorze elewację drewnianą, taką bliską kolorowi drewna, lekko ciepłą. Jesli sie uda (kasa) to będzie na dachu blacha w jakimś szarym kolorze (pewnie nie tytan-cynk, ale może choc Plannja Emka albo Ruukki). Wtedy raczej naturalną konsekwencją byłby szary kolor drewna okiennego (ale jako całe pasy wnęk okiennych, nie tylko jako pojedyncze okna). Jeszcze tylko nie wiem czy malowany, czy postarzone drewno szare (i stolarz, jest tu taki co robił okna dla jakiejś fabryki okien, rzetelny, w okuciach to montuje) Ale póki co albo szary albo ciemnografitowy z lekkim granatowym odcieniem (to wersja o większym kontraście). Nie mam na razie innych pomysłów. Aha, podmurówką i różne murki to będzie beton płaski, czasem kamienie. W środku tez pojawi się beton (kominek) wiec ten szary wydaje sie byc dobrym partnerem do drewna w jego naturalnych jodłopodobnych tonacjach (lub lekko ściemnionych) Jeśli nie uda mi sie wykończeniem + elegancją, to prostotą + kontrastem będę chciał grać. kurcze ciśnienie chyba leci w dół... ide do sklepu po cole a Ty masz szare okna? bo dano nie zaglądałem... zajrze zaraz po spacerku Mam szare okna, szarą elewację, szaro w głowie i na głowie... Ale modrzewiowy taras i marzę o drewnianych okiennicach... żeby właśnie ocieplić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 28.02.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzień DObry przyszłam powiedzieć Wy to jesteście tacy nowocześni, a ja taka ostrożna, konserwatywna,żeby nie powiedzieć - zacofana ... przyznaje sie bez bicia, że ten powyższy wniosek to chyba moja wina. Wniosek jednak mylny, bo przecież konkluzja mojej wypowiedzi była jak najbardziej zachwytowa nowoczesnością rozwiązań autorki owego wniosku to ja tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.02.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwoździk 28.02.2010 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 cześć Rasia ... i Reszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu... Zaraz tu zamieszczę Twoje zdjęcia z kuchni, łazienki!!! ... razem z całą resztą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 28.02.2010 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu... Nie zgodzę się z Twoją tezą zgodzę się częściowo tylko jeśli Ty uznasz mój warunek jakim jest akceptacja stanu, iż mamy zupełnie inne sytuacje życiowe (ja jestem samotnikiem i mogę eksperymentować do woli, czego ludzie nastawieni rozsądnie i życiowo dla dobra swoich bliskich nie powinni robić itd itd) uff ale się spociłem... Uznajesz Nefer mój argument ? a jak mi nie wierzysz, to pokaż mi w ilu domach tu na forum jest taki komin? nawet jak napiszesz 1%, to będzie zbyt optymistyczny szacunek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 28.02.2010 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 cześć Rasia ... i Reszta Cze Gwozdek!!! Wacusie przeżyły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.02.2010 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu... Nie zgodzę się z Twoją tezą zgodzę się częściowo tylko jeśli Ty uznasz mój warunek jakim jest akceptacja stanu, iż mamy zupełnie inne sytuacje życiowe (ja jestem samotnikiem i mogę eksperymentować do woli, czego ludzie nastawieni rozsądnie i życiowo dla dobra swoich bliskich nie powinni robić itd itd) uff ale się spociłem... Uznajesz Nefer mój argument ? a jak mi nie wierzysz, to pokaż mi w ilu domach tu na forum jest taki komin? nawet jak napiszesz 1%, to będzie zbyt optymistyczny szacunek Dooobra uznałam WIesz, czasem człowieka nachodzą wątpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 28.02.2010 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu... Nie zgodzę się z Twoją tezą zgodzę się częściowo tylko jeśli Ty uznasz mój warunek jakim jest akceptacja stanu, iż mamy zupełnie inne sytuacje życiowe (ja jestem samotnikiem i mogę eksperymentować do woli, czego ludzie nastawieni rozsądnie i życiowo dla dobra swoich bliskich nie powinni robić itd itd) uff ale się spociłem... Uznajesz Nefer mój argument ? a jak mi nie wierzysz, to pokaż mi w ilu domach tu na forum jest taki komin? nawet jak napiszesz 1%, to będzie zbyt optymistyczny szacunek Dooobra uznałam Wiesz, czasem człowieka nachodzą wątpliwości przyznam szczerze: uważam, że masz u siebie zdecydowanie nowocześnie i odważnie, a jednocześnie mam tam wrażenie jakości, elegancji, itp. Dobra juz nie zanudzam czas popracować. Miłego dnia dla wszystkich (tu daje nieźle halny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 28.02.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki MM za pocieszenie.W Zakopcu nie ma prądu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekmarian 28.02.2010 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzięki MM za pocieszenie. W Zakopcu nie ma prądu... w biesach jeszcze jest... ale mnie zmartwiłas... bo mi jest potrzebny... na odchodne: http://www.abitare.it/highlights/void-house/langswitch_lang/en/ całkiem fajne drewno + szarosć. bryła już nie taka fajna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 28.02.2010 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2010 Dzień doberek !!! Jaka cudna pogoda!!! Otworzyłam okna na całą szerokość i wypiłam kawkę... prawie na tarasie... U nas też fajnie, i tez piłam kawe prawie na tarasie, bo odkopałam jeszcze trochę śniegu Fajne te drewniane elewacje - żałuję, że zrezygnowałam z drewna, choć u mnie nie byłoby takiego efektu, bo domek z zewnątrz mało nowoczesny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts