Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wewnętrzne, ale takie jak tu w scianie:

http://www.apartmenttherapy.com/uimages/chicago/6-10-08five1.jpg

http://www.remodelista.com/img/sub/tc-kc-heath10.jpg

tyle ze tak jasne jak tu (wystają zawiasy dość):

http://img99.imageshack.us/img99/285/drzwij.jpg

tak jak tu niedorobione i delikatnie 'tkniete' (mam sporo desek ze stodoły) ale bez tych gwoździ

http://www.pointclickhome.com/files/web/images/ED1207_schuster_02.jpg

Ostatnio mnie korci żeby (pamiętajcie że pionowe deski) zaprojektować sobie takie 'zlane z elewacją' drzwi WEJSCIOWE (w pierwszej fotce tak jest, tylko czarna bryła):

http://www.wallpaper.com/galleryimages/17050162/gallery/testuser5_oct2007_01_tbone_WWaqtK_WEaOpy.jpg

ale żeby już np okna werandowe były wydobyte odcieniem jak tu:

http://www.atelierkunc.com/pictures/0000/1209/03.jpg

Jakos podoba mi się skromne wejście a wielki widok na ogród...

Marku, piękne te drzwi wynalazłeś... 8)

Te zlane z elewacją drzwi wejściowe są genialnie proste i cudne i wcale nie trudne do zrobienia... Czy to znaczy, że okna werandowe chcesz szare...? :roll: 8) 8)

Te zlane z elewacją drzwi wejściowe są genialnie proste i cudne i wcale nie trudne do zrobienia... Czy to znaczy, że okna werandowe chcesz szare...? :roll: 8) 8)

dziękuję :oops:

chciałbym jasną, nieżarową w kolorze elewację drewnianą, taką bliską kolorowi drewna, lekko ciepłą. Jesli sie uda (kasa) to będzie na dachu blacha w jakimś szarym kolorze (pewnie nie tytan-cynk, ale może choc Plannja Emka albo Ruukki). Wtedy raczej naturalną konsekwencją byłby szary kolor drewna okiennego (ale jako całe pasy wnęk okiennych, nie tylko jako pojedyncze okna). Jeszcze tylko nie wiem czy malowany, czy postarzone drewno szare (i stolarz, jest tu taki co robił okna dla jakiejś fabryki okien, rzetelny, w okuciach to montuje)

Ale póki co albo szary albo ciemnografitowy z lekkim granatowym odcieniem (to wersja o większym kontraście). Nie mam na razie innych pomysłów. Aha, podmurówką i różne murki to będzie beton płaski, czasem kamienie. W środku tez pojawi się beton (kominek) wiec ten szary wydaje sie byc dobrym partnerem do drewna w jego naturalnych jodłopodobnych tonacjach (lub lekko ściemnionych)

Jeśli nie uda mi sie wykończeniem + elegancją, to prostotą + kontrastem będę chciał grać.

kurcze ciśnienie chyba leci w dół... ide do sklepu po cole :)

a Ty masz szare okna? bo dano nie zaglądałem... zajrze zaraz po spacerku :)

dziękuję :oops:

chciałbym jasną, nieżarową w kolorze elewację drewnianą, taką bliską kolorowi drewna, lekko ciepłą. Jesli sie uda (kasa) to będzie na dachu blacha w jakimś szarym kolorze (pewnie nie tytan-cynk, ale może choc Plannja Emka albo Ruukki). Wtedy raczej naturalną konsekwencją byłby szary kolor drewna okiennego (ale jako całe pasy wnęk okiennych, nie tylko jako pojedyncze okna). Jeszcze tylko nie wiem czy malowany, czy postarzone drewno szare (i stolarz, jest tu taki co robił okna dla jakiejś fabryki okien, rzetelny, w okuciach to montuje)

Ale póki co albo szary albo ciemnografitowy z lekkim granatowym odcieniem (to wersja o większym kontraście). Nie mam na razie innych pomysłów. Aha, podmurówką i różne murki to będzie beton płaski, czasem kamienie. W środku tez pojawi się beton (kominek) wiec ten szary wydaje sie byc dobrym partnerem do drewna w jego naturalnych jodłopodobnych tonacjach (lub lekko ściemnionych)

Jeśli nie uda mi sie wykończeniem + elegancją, to prostotą + kontrastem będę chciał grać.

kurcze ciśnienie chyba leci w dół... ide do sklepu po cole :)

a Ty masz szare okna? bo dano nie zaglądałem... zajrze zaraz po spacerku :)

Mam szare okna, szarą elewację, szaro w głowie i na głowie... :wink:

Ale modrzewiowy taras i marzę o drewnianych okiennicach... 8) żeby właśnie ocieplić... :D

Dzień DObry przyszłam powiedzieć :)

Wy to jesteście tacy nowocześni, a ja taka ostrożna, konserwatywna,żeby nie powiedzieć - zacofana ... :cry: :oops:

przyznaje sie bez bicia, że ten powyższy wniosek to chyba moja wina. Wniosek jednak mylny, bo przecież konkluzja mojej wypowiedzi była jak najbardziej zachwytowa nowoczesnością rozwiązań autorki owego wniosku :)

to ja tyle :)

nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu...

Zaraz tu zamieszczę Twoje zdjęcia z kuchni, łazienki!!! ... razem z całą resztą... :x :p

nieeeeeeeeeeeee tak patrzę na te piękne rozwiązania wnętrz ... drzwi są bajeczne. A ja poszłamw komerchę ... zero polotu...

Nie zgodzę się z Twoją tezą :)

zgodzę się częściowo tylko jeśli Ty uznasz mój warunek jakim jest akceptacja stanu, iż mamy zupełnie inne sytuacje życiowe (ja jestem samotnikiem i mogę eksperymentować do woli, czego ludzie nastawieni rozsądnie i życiowo dla dobra swoich bliskich nie powinni robić itd itd)

uff ale się spociłem...

Uznajesz Nefer mój argument ? ;)

a jak mi nie wierzysz, to pokaż mi w ilu domach tu na forum jest taki komin? nawet jak napiszesz 1%, to będzie zbyt optymistyczny szacunek :)

zgodzę się częściowo tylko jeśli Ty uznasz mój warunek jakim jest akceptacja stanu, iż mamy zupełnie inne sytuacje życiowe (ja jestem samotnikiem i mogę eksperymentować do woli, czego ludzie nastawieni rozsądnie i życiowo dla dobra swoich bliskich nie powinni robić itd itd)

uff ale się spociłem...

a jak mi nie wierzysz, to pokaż mi w ilu domach tu na forum jest taki komin? nawet jak napiszesz 1%, to będzie zbyt optymistyczny szacunek :)

Dooobra uznałam :) WIesz, czasem człowieka nachodzą wątpliwości :oops:

uff ale się spociłem...

Dooobra uznałam :) Wiesz, czasem człowieka nachodzą wątpliwości :oops:

przyznam szczerze: uważam, że masz u siebie zdecydowanie nowocześnie i odważnie, a jednocześnie mam tam wrażenie jakości, elegancji, itp.

Dobra juz nie zanudzam :) czas popracować. Miłego dnia dla wszystkich (tu daje nieźle halny)

Dzień doberek !!!

Jaka cudna pogoda!!! Otworzyłam okna na całą szerokość i wypiłam kawkę... prawie na tarasie... 8) :lol: :lol:

U nas też fajnie, i tez piłam kawe prawie na tarasie, bo odkopałam jeszcze trochę śniegu ;)

Fajne te drewniane elewacje - żałuję, że zrezygnowałam z drewna, choć u mnie nie byłoby takiego efektu, bo domek z zewnątrz mało nowoczesny...