DarioAS 18.03.2010 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Pasie, a masz dodatkowy obiektyw ?Jak się spisuje u Ciebie Soniak?Zależy mi na dobrej GO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.03.2010 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Pasie, a masz dodatkowy obiektyw ? Jak się spisuje u Ciebie Soniak? Zależy mi na dobrej GO. Dario nie mam dodatkowego obiektywu, i czasem czegoś szerokokątnego brak ale w sumie mam przyjaciela fotografa i jak coś to on pożycza jeden ze swoich profesjonalniaków albo chodzimy do niego bo mieszka przez płot co do użytkowania czasem aparat złapie ostrość wcale nie na tym co chcemy, szczególnie jak zdjęcia robi mój małż ale tak na prawdę to można ustawić sobie wszystko, na początku to się bawiłam w ręczne ustawiania a ostatnio to tylko na gotowych trybach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.03.2010 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzięki Czyli co.. Lepiej jednak lustrzankę? Ulżyło mi, bo jak kubiłabym kompakt, to pewnie żałowałabym co jakiś czas, że nie spróbowałam lustrzanki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 18.03.2010 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dzięki Czyli co.. Lepiej jednak lustrzankę? Ulżyło mi, bo jak kubiłabym kompakt, to pewnie żałowałabym co jakiś czas, że nie spróbowałam lustrzanki kupuj lustrzankę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 18.03.2010 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Jak co, to będzie na Was Teraz jeszcze pozostaje kwestia, którą? Ale to juz na wieczór, bo zaraz zaś bez prądu będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Ja mam cyfrówkę sony h5 i ... no robi zdjęcia... ale nocą masakra.... Wcześniejszą minotę, którą mi skradli w Bułgarii bym poleciła, ładnie robiła zdjęcia.... Ale oba te aparaty to zwykłe cyfrówki... Spróbowałam też Canona D350... super... Teraz choruję na jakiegoś Nikona ..... Może D60 ..starszy model ale podobno super zdjęcia robi... I za nic w świecie już drugi raz nie wybrałabym zwykłego kompaktu... Lustrzanka lepsza... i jakie zdjęcia robi .... Mraaaaaał Szkoda, że nie mam teraz takiego aparaciku A obiektyw od 18-55 Ci na początek wystarczy, ale są też od 18-105Vr zobacz, czy takiego nie ma w zestawie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2010 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 ja przeszłam przez całą rodzinę nikonów. są naprawdę super. przez lata uzbierało nam się troszke obiektywów ale i tak najczęściej korzystamy z podstawowego. kup lustrzanke. to inna inszość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidszu 18.03.2010 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Dario, ja też powiem, że nie ma jak lustrzanka. Nie zamieniałabym się na żadną zwykłą cyfrówkę. Ja mam akurat Pentaxa K10d. One są dość mało popularne w Polsce, ale robią piękne zdjęcia. Do niedawna mieliśmy tylko kitowy obiektyw, ale dokupiliśmy sobie jeszcze jeden z większą ogniskową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2010 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Cześć Wszystkim! Właśnie wróciłam z zaczipowania Filipka hormonalnie, Nitka spotkała się ze swoją siostrą Majką i radości nie było końca. Dario, jak chcesz robić ładne zdjęcia swoim kwiatkom, to tylko lustrzanka! A i do "domowych" zdjęć nadaje się jak najbardziej. Ja mam Canona EOS 400D i do właśnie takich zwykłych zdjęć, które robię nadaje się super. Obiektywy mam dwa plus lampa. Wystarcza w zupełności. Arniko i co wymyśliłaś? Efi, bardzo grzecznie proszę o fotki... Już do Ciebie lecę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chyba odkrywamy Raczej tak..... a to nie są jętki, tylko legary, i nie są połączone z więźbą..... Tylko czym to wszystko wykończyć i co zrobić....? Popisałam w dzienniku i komentarzach.... Szkoda, że właśnie już nie mam kasy.... wykończyłam właśnie konto do cna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
78mysz 18.03.2010 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Arniko to super wiadomość. Będzie pięknie. Jak nie ma kasy to można narazie zostawic legary nieobrobione, tylko je troche wyszlifowac i zabejcować. Bedzie przy tym trochę roboty, ale efekt będzie cudny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2010 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chyba odkrywamy Raczej tak..... a to nie są jętki, tylko legary, i nie są połączone z więźbą..... Tylko czym to wszystko wykończyć i co zrobić....? Popisałam w dzienniku i komentarzach.... Szkoda, że właśnie już nie mam kasy.... wykończyłam właśnie konto do cna.... Super! ... nie, że kasy nie ma, tylko że odkrywacie... Z legarów możesz zawsze zrobić małą antresolę w drugim końcu salonu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Chyba odkrywamy Raczej tak..... a to nie są jętki, tylko legary, i nie są połączone z więźbą..... Tylko czym to wszystko wykończyć i co zrobić....? Popisałam w dzienniku i komentarzach.... Szkoda, że właśnie już nie mam kasy.... wykończyłam właśnie konto do cna.... Super! ... nie, że kasy nie ma, tylko że odkrywacie... Z legarów możesz zawsze zrobić małą antresolę w drugim końcu salonu... Tzn ... jaką antresolę....Czy mówisz o części strychu, żeby antresolę zrobić? I schody z salonu na górę? Jesuuu jak ja się boję wysokości.... Tylko dwa razy weszłam u siebie na górę.... Drugim razem w poniedziałek... i płakałam jak ze strachu schodziłam, kazałam wzywać straż.... I miałabym robić antresolę?... ale po co....? No chyba, że dla gości spanie na górze... tylko, że mamy dodatkowy pokój na dole dla gości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2010 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 To nie rób... ... jak masz wzywać straż, to nie rób... Wywal co drugi legar, resztę zostaw, przeszlifuj i zabejcuj... wywatuj dach, a pomysł z białym drewnem bardzo mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mnie też się pomysł podoba... Czyli wełna i na to folia i na to deski? I ile dać wełny? Zastanawiam się nad deskami... czy takie grzeczne boazeryjne, czy flizówki... takie jakimi w górach domy obijają, czy zwykłe dechy szalunkowe jak mam na suficie, tylko wyheblowane.... i pomalowane... Ale biały nie taki emaliowany jak okna kiedyś się malowało, tylko taki... nie wiem jaki... może wodny, żeby w razie W to umyć, ale żeby nie było drewnianego koloru, bo surowe drewno mi się podoba, ale wymalowane bezbarwnym żółknie i pomarańczowieje... i to już m się nie podoba.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 18.03.2010 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 a jakie chcesz wnętrza?bo jak nowoczesne to bym dała szalówkę, jak klasyka to chyba bopazeria, a jak rustik to takie nierówne(cholera zapominam ciągle nazwę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Irma mam kanapy z Klera Panava 220E http://www.kler.pl/idp,79,idkat,13,KLER_PAVANA___220E.html#3+2+1 w ciemnobrązoewej ramie i ciemnobrązowej czekoladowej skórze... Miałam dębowe meble i do mebli dębowy stolik...Ale nie mam nic pod telewizor, telewizor też się zepsuł na amen... więc trzeba się dorobić nowego.... Więc jest pole do popisu.... Tylko co wybrać?jaki styl i jakie dodatki....Stolik i mebelki mogę dać do gościnnego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 18.03.2010 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 do tych mebli to pasuje chyba tylko ciemna boazeria... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 18.03.2010 12:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 Mnie też się pomysł podoba... Czyli wełna i na to folia i na to deski? I ile dać wełny? Zastanawiam się nad deskami... czy takie grzeczne boazeryjne, czy flizówki... takie jakimi w górach domy obijają, czy zwykłe dechy szalunkowe jak mam na suficie, tylko wyheblowane.... i pomalowane... Ale biały nie taki emaliowany jak okna kiedyś się malowało, tylko taki... nie wiem jaki... może wodny, żeby w razie W to umyć, ale żeby nie było drewnianego koloru, bo surowe drewno mi się podoba, ale wymalowane bezbarwnym żółknie i pomarańczowieje... i to już m się nie podoba.... Budujesz dom energooszczędny, to i tak miałaś zamiar dać minimum 30 wełny... Folię z membraną pewnie już masz pod dachem... czy masz deskowany i papę? Ja bym dała te z sufitu, trochę wygładzone i pomalowane na biało, biało... jak chcesz mieć bardziej rustykalnie, zawsze je możesz trochę przetrzeć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 18.03.2010 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2010 To może na ciemno tylko legary pomalować, a resztę na biało... i ściany też złamaną biel... jak u Efilo w jadalni... Deski się wykorzysta na podłogę na strychu... i tak bym musiała kupić.... A myślałam żeby dać 30cm wełny, a może 40? Tylko czy to nie jest już przesada Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts