Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze


rasia

Recommended Posts

Kiedyś ... dawno temu robiłam karpatkę.... ale coś się porobiło i wszystkie ciasta były zakalcami... Syn mówił wtedy, że mama piecze najlepsze zakalce na świecie....

 

Z tego przepisu nie ma szans na zakalca.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

teraz patrzy czy wierzba rośnie :lol:

 

ulala to troszkę poczekamy :lol:

 

Dobrosiu a może tak przepisik na karpateczkę być wrzuciła 8)

 

 

 

Dobra. Zatem once again

 

 

2 żółtka

1 szklanka cukru

1 szklanka mąki

2 cukry waniliowe

1 litr mleka

2 opakowania krakersów

1 masło roślinne

 

 

Dno formy ( ja używam prostokątnej szklanej 35x25 ) wykładamy krakersami.

 

Do garnka : 2 żółtka i wszystkie cukry. Zmiksować.Dodać mąkę i mleko.Zmiksować.

 

Dodać masło roślinne.Postawić garnek na mały ogień i podgrzewać wciąż mieszając , do zagotowania.Zgęstniałą masę szybko przelać do formy na krakersy.Równo rozprowadzić i na to wyłożyć drugą warstwę krakersów.Odstawić do wystygnięcia - jak wystygniete posypać cukrem pudrem.

 

Smacznego :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.




×
×
  • Dodaj nową pozycję...