Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

rASI domek - fotoretrodziennik - komentarze

rasia

Recommended Posts

qrva, miałam iść spać bom wylatana dziś jak koń po westernie, ale nie :evil: do Ciebie mi się zachciało jeszcze przed snem zajrzeć... I goovno, spać to ja już nie będę :mad:

Gdzieś ty kobieto te wszystkie lawendowo-fioletowo-błękitne cuda ogrodowe przede mną chowała, ja się pytam?! :mad:

To jest niemożliwe, żeby we własnym radzimym ogrodzie posiadać takie perełki. Jakim cudem? :o Przecież najpierw była zima , potem nadal zima, później jeszcze zima, a następnie lało i lało i lało. I lało. Nieprzerwanie, upierdliwie i bez umiaru. Osobiście widziałam jak się modrzew wziął i desperat przewrócił w tym bagnie.... Więc skąd ten cudny ogród teraz? :o Albo dysponujesz nadprzyrodzonymi mocami albo to jest fotomontaż :p ;)

Moja zawistna po sobotnim zwiedzaniu własnego zdemolowanego ogródka dusza nadal w to nie wierzy :bash:

Życze sobie zobaczyć przy kiwi Twojego japonka ( japonkę? :rolleyes:) i 1/4 wychlanego przez nas, czarownice sheridana. Inaczej nie uwierzę. Nic a nic. takie cuda się nie zdarzają. I już!

Przeczytałam Księciuniowi Twoją przemowę prawniczą domagającą się dowodów i choć padnięty łon jak ten Pluto i nakryty własnymi uszami, obśmiał się jak norka przez sen i szurnął spać dalej...:rotfl:

• Odpowiedzi 22,2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przeczytałam Księciuniowi Twoją przemowę prawniczą domagającą się dowodów i choć padnięty łon jak ten Pluto i nakryty własnymi uszami, obśmiał się jak norka przez sen i szurnął spać dalej...:rotfl:

Ty mi łonem księciowym a la Pluto ;) ( :o ) łoczu nie mydlij tylko zasuwaj foty z japonkami robić. I z lampą błyskową :)

PS Dzięki wisz za co, ni? ;)

a jak się te piękne kwiatki na pierwszym planie nazywają ?

http://img441.imageshack.us/img441/8247/czerwiec2010408.jpg

Tak samo jak te wyżej, jakieś astrowate toto...:rolleyes: Kupiłam dzisiaj w pośpiechu na targu po 3 złote i nie zdążyłam się zapytać...:cool:

Dobrze, ze tu zajrzałam rano, a nie wczoraj, bo na pewno bym nie mogła zasnąć na skutek prowadzonych tu dialogów! ;) :D

a przy okazji zapytam się jeszcze o powyższe szyszki - czy to jodły koreańskiej, czy jakieś inne?

Jodły koreańskiej:D

A ja cały czas czekam na fotki Twojego ogrodu...:cool::D

Rasia, bardzo mi sie podobaja twoje paprocie i trawy....pieknie sie u Ciebie robi na zewnarz i we wnatrz:D

Malka ogrodu to nie ma zadnego....niebudowy tez....;) ...widzialas Jej dziennik? wiatr hula i piasek w oczy sypie:cool:

Czy Twoje trawy w moim ogrodzie tez by ladnie wygladaly?

Mam do zagospodarowania skarpe....

DSC04374..jpg

Tutaj na zdjeciu po prawej stronie wisienka...mam nadzieje, ze jeszcze zyje:

DSC04393..jpg

07062009(003)..jpg

;)

:D:D

Rasia, bardzo mi sie podobaja twoje paprocie i trawy....pieknie sie u Ciebie robi na zewnarz i we wnatrz:D

Malka ogrodu to nie ma zadnego....niebudowy tez....;) ...widzialas Jej dziennik? wiatr hula i piasek w oczy sypie:cool:

Czy Twoje trawy w moim ogrodzie tez by ladnie wygladaly?

Mam do zagospodarowania skarpe....

[ATTACH=CONFIG]13164[/ATTACH]

Tutaj na zdjeciu po prawej stronie wisienka...mam nadzieje, ze jeszcze zyje:

[ATTACH=CONFIG]13163[/ATTACH]

[ATTACH=CONFIG]13162[/ATTACH]

;)

:D:D

Hej Mayu!:D

Dopiero co byłam u Ciebie w dzienniku popatrzeć co nowego.:)

Samą skarpę, to obsadziłabym niskimi trawami /typu Festuca/http://www.trawki.pl/files/f.scoparia.jpg i innymi roślinkami okrywowymi, zadarniającymi, bo masz baardzo duży spadek. Wzmocniłabym ją taką specjalną kratką do skarp.

u mnie niestety nic nowego...raczej stara spiewka, bo kasy szukam:D

czekam jeszcze na wykonczenie balkonow + barierka i na brame z furtka. Nie mam zadnych wiesci...ale tez jeszcze do konca nie zaplacilam:rolleyes:

Ja mam nadzieje pociac ta moja skarpe i z tego porobic donice by trawe nawsadzac, dlatego podpatruje Twoje poczynania ogrodowe ;)

Bym chciala zrobic cos w ten desen tylko na mniejsza skale, bo ogrod malutki:

stainless_stairs&#4.jpg

contemporary_lan&#10.jpg

http://www.smh.com.au/ffximage/2006/01/19/hl_outdoor_430_1901.jpg

ale to bajka na inny sezon a nawet rok, ale fajnie by bylo juz jesienia miec koncept i chociaz czesc budowlana zakonczona.

contemporary_vic&#11.jpg